Citat:
Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Pai, draga Windorin, ai spus ca ai citit trei carti de C. S. Lewis si ca iti este foarte drag. De ce sa le citim? pentru ca gasim in ele o perspectiva frumoasa, care ne da despre credinta un pic alta perspectiva decat cea cu care suntem obisnuiti.
Am citit de curiozitate si apoi mi'a placut.
Totusi, e ceva simplu, insa mintal, izvorat din minte. Nu pare sa aiba caldura cu care sunt obisnuit. Insa il recomand celor care au citit deja multa teologie sau scrieri de'ale noastre.
Cat despre "gasim in ele o perspectiva frumoasa, care ne da despre credinta un pic alta perspectiva decat cea cu care suntem obisnuiti" nu stiu ce sa zic... cam asta as spune eu multora despre cartile Sfantului Ioan Gura de Aur si ale altora ca el. Gasim in ele o credinta pe care spunem ca o avem, dar pe care nu o cunoastem.
|
Punctul de vedere al Sfinților Părinți cu privire la cititul altor cărți despre credință (eretice) este categoric împotriva acestui gen de lectură. Cum, în afară de cunoașterea în cele legate de credință, aceștia erau în primul rând mari cunoscători ai omului și a celor ce sunt înlăuntrul lui, probabil au avut motive serioase, legate de posibile înțelegeri deformate ale lucrurilor.
Danion Vasile dezvoltă aici subiectul mult mai bine:
http://www.danionvasile.ro/blog/2007...in-biblioteca/