Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.05.2009, 21:01:07
sherlock_holmes sherlock_holmes is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2008
Locație: commonwealth
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Ca Dumnezeu discuta cu El insusi creindu-l pe om, s enumeste in teologie 'sfatul (sau sinodul) sfintei Treimi daca nu ma insel si este o imagine, bineinteles, care vrea sa arate ca omul a fost creat intr-iun mod diferit de animale, si dupa chipul sfintei treimi (cca Tot sio fiecare Persoana in parte).
Eu stiu ca tu ai o problema cu acest concept de omnipotenta si omniscienta, insa El nu este omnipotent si omniscient in sensul uman, este in alt sens, pe care nu il putem decat vedea prin valul paradoxurilor.
Si el insusi isi limiteaza de buna voie omnipotenta si omnistiinta pentru a-i lasa omului livbertarea. (Si asta s-ar putea numi o chenoza, desi iar oo sa se supere Sherlock Holmes si o sa ma ameninte cu erezia ;-))

"Da, as dori o lista de 10 biologi si 10 geologi reputati care cred ca evolutia prin selectie naturala e o teorie indoielnica si ca Pamintul a fost creat acum 6000 de ani. Cu citate si referinte."

Da,, si eu as vrea sa vad asta. Nu prea sunt convinsa ca acestia chiar excista, Sherlock.
Si sa fie si mai noi decat de pe vremea lui Seraphim Rose, daca se poate.
draga Fani,

Am sa profit de faptul ca vsovi nu are computer acasa si nu poate interveni decit miine dimineata,poate si mihailt nu intervine acum ( printr-o minune ) si nici altii care scriu despre altceva si nu la subiect...am sa incerc sa fiu f rapid sa poti citi si tu si top_cat:

Iti mai pun odata ce am scris ,poate nu ai citit:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...?t=6292&page=7

Citat:
Si el insusi isi limiteaza de buna voie omnipotenta si omnistiinta pentru a-i lasa omului livbertarea. (Si asta s-ar putea numi o chenoza, desi iar oo sa se supere Sherlock Holmes si o sa ma ameninte cu erezia ;-))
Si asta s-ar putea numi o chenoza...dar nu se numeste chenoza,in nici un caz....dupa cum a taia piinea nu se numeste cezariana.

Unde te-am amenintat eu pe tine cu asa ceva...se pooaaate ?...poate sub o influenta demonica,si nici macar pe tine ci pe " Autorul articolului" ,asta este cu totul altceva,toti in grade mai mici sau mai mari patim aceasta.

draga top_cat,

Noi spunem ca Dumnezeu este iubire,iar iubirea este o relatie intre cineva si altcineva...de aceea Dumnezeu inseamna Trei Persoane ( care se iubesc,se sfatuiesc,creeaza,proniaza...) intr-Unul.
Deci la inceputuri,inainte de a exista ceva in afara de Dumnezeu,Tatal s-a sfatuit cu Fiul si cu Duhul Sfint...daca sa-l faca pe om sau nu...iar Fiul a spus:Sa-l facem!
Deja intram in teologia Sfintei Treimi,si nu este cazul acestui topic...

Hai ca ma apuc de lista...nu plecati!

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Geneza Templier Knight Din Vechiul Testament 67 27.05.2017 19:14:27
Interpretarea viselor redandrei90 Generalitati 14 02.04.2014 14:09:09
Interpretarea Scripturii ancah Secte si culte 78 20.11.2011 15:33:47