Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional
Deci Biblia nu scrie ca Pavel a vorbit cu localnicii printr-un dar supranatural, ci doar ca el ca vorbit cu maltezii.
|
nu te intrebi CUM a reusit Pavel sa comunice cu maltezii? Cred ca nu o sa spui ca insula Malta era populata cu savanti
Citat:
Tu sustii ca vorbirea in limbi a incetat acum 1600 de ani, tu sa-mi zici ce crezi ca s-a intamplat acum 1600 de ani si ce eveniment a facut sa inceteze darul vorbirii in limbi? E Google Translate sau altceva?
|
crestinismul s-a raspandit amice in fiecare colt al lumii cunoscute pana atunci. Au aparut crestini din acele zone geografice. Ei la randul lor si-au facut ucenici care si ei la randul lor, au evanghelizat pe altii. Putem spune ca evanghelia era cunoscuta in mai toate limbile lumii (Europa, Asia, Africa). Vorbirea in limbi nu a mai fost necesara
Citat:
Intrebarea nu trebuie adresata penticostalilor de astazi.
Biblia spune ca la Cincizecime a fost daruita vorbirea in limbi.
De ce a vrut Dumnezeu sa fie asa, El stie.
Nu sunt penticostalii contemporani autorii Bibliei.
|
vorbirea in limbi a fost data cu un scop, care a fost atins. Faptul ca nu poti sa-mi dai un exemplu de vorbire in limbi de-a lungul istoriei, afara de cele relatate in Biblie, spune multe. Sper ca nu o sa vii sa-mi dai ca exemplu, ceea ce se intampla la voi
Citat:
Nici atunci?
Credeam ca doar acum.
|
poti sa-mi arati in Biblie in perioada vechi testamentara de vorbire in limbi? Nu era nevoie de raspandire in lume a religiei mozaice. In perioada noului testament lucrurile s-au schimbat. Crestinismul nu este o religie strict nationala, asa cum era religia mozaica. Hristos s-a jertfit pentru toata lumea, nu doar pentru evrei si trebuia sa ajunga la toate natiunile lunii