Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.01.2018, 09:27:38
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
In cartea 1 Corinteni, incepand cu capitolul 12, pana la sfarsitul capitolului 14, Pavel ii invată pe crestinii din Corint, si implicit pe noi, despre darurile duhovnicesti. In capitolul 12 face o enumerare a darurilor, a lucrarilor si a slujirilor in Biserica. El aminteste in versetele 8-10:
- cuvantul de înțelepciune
- cuvântul cunoștinței.
- credința
- darurile vindecărilor
- darul facerii de minuni,
- prorocia
- deosebirea duhurilor
- feluri de limbi
- tălmăcirea limbilor
Si apoi, in versetul 28:
- apostoli,
- prooroci,
- învățători;
- darul de a face minuni;
- darurile vindecărilor,
- ajutorările,
- cârmuirile,
- felurile limbilor.
In incheierea capitolului, apostolul, intr-o afirmatie edificatoare introduce capitolul următor, marele capitol al dragostei.
Arhicunoscutul capitol 13 din 1 Corinteni, NU este un capitol separat, disparat. El este integrat in epistola si nu la voia intamplarii se afla intre capitolele 12 si 14, care vorbesc explicit si exclusiv despre darurile duhovnicesti.
Dupa cum vom vedea din prezentarea facuta de apostol, in capitolul 12 si 14 el vorbeste despre daruri, iar in 13, despre calea de manifestare a darurilor.

1 Corinteni 13 este, in primul rand, descrierea modului in care trebuie sa lucram cu darurile duhovnicesti.
Aceasta spune Pavel chiar in ultimul verset din cap.12:
Râvniți însă la darurile cele mai bune.
Și vă arăt încă o cale care le întrece pe toate:
In acest ultim verset apostolul ne da o porunca.
O porunca pe care Biserica in cea mai mare parte a ei (ma refer si la BP, desigur), o ascunde, o minimalizeaza, o evita. Ba inca predica impotriva ei. Porunca biblica este: "ravniti la darurile duhovnicesti!".
Insa ce invatam noi in bisericile noastre? "Fugiti de darurile duhovnicesti, ca de dracu'! Ce, vreti sa va smintiti?"
Poate nu chiar asa, dar pe acolo bat sfaturile in comunitatile noastre.

Dupa ce ne da porunca, apostolul ne prezinta o cale.
Tinand cont de contextul imediat, si trecut si viitor, o cale de manifestare a darurilor: dragostea.

Dupa capitolul 13, in care Pavel vorbeste despre modul in care se manifesta darurile, adica in contextul dragostei agape, in cap. 14 sunt prezentate cele mai controversate si mai des uzitate daruri in Corint: prorocia si vorbirea in limbi. Apostolul le pune parca in antiteza, statornicind ca, in biserica, prorocia are prioritate in raport cu vorbirea in limbi. Vorbirea in limbi, fie ca este rugaciune, fie ca este mesaj, nu trebuie sa fie practicata in mod public daca membrii bisericii nu sunt ziditi. Asa ca tot ce se petrece public trebuie sa fie inteles de toata lumea, astfel incat toti sa poata spune "Amin", adica "asa sa fie".

Este extrem de interesant modul in care Apostolul Pavel incheie invatatura sa despre vorbirea in alte limbi si prorocire. Incheierea capitolului este parca pentru noi, cei care traim sfarsitul veacurilor, in mari controverse cu privire la darurile duhovnicesti:
39. Așa că, frații mei, râvniți a prooroci și nu opriți să se grăiască în limbi.
40. Dar toate să se facă cu cuviință și după rânduială.
Cum incheie Apostolul?
Cu trei indemnuri/ porunci. Nu sunt simple sugestii.
1. Ravniti dupa daruri! Aceeasi porunca precum in incheierea capitolului 12. Un crestin trebuie sa urmareasca in primul rand un caracter ales, desigur. Unde umilinta este o virtute la loc de cinste. Trebuie sa urmareasca roada Duhului inainte de daruri. Trebuie sa-L iubeasca pe Daruitor, nu darurile Lui. Insa nu trebuie sa fuga de daruri. Ci sa le ravneasca. Oricat ar parea de ciudata, aceasta este porunca apostolica.
2. Nu opriti grairea in limbi! Nu stiu care interlocutor spunea ca Biserica a oprit grairea in limbi, si gata. Aiurea, iertata-mi fie putin academica-mi exprimare! Biserica NU se poate lua la tranta cu Pavel, pretinzand ca este mai inspirata ca el. Niciun crestin nu are dreptul de a opri grairea in limbi. Este interdictie expresa de la Apostolul Pavel.
3. Toate sa se faca in chip cuviincios si cu randuiala! Aceasta porunca este clara si destul de multi penticostali si carismatici au probleme cu ea. Faptul ca in biserici se vorbeste in alte limbi, de-a valma, cu voce tare, fara talmacire, este o greseala inadmisibila, conform apostolului Pavel.
pai da amice, atunci cand apostolul Pavel a scris acesta epistola, era necesara vorbirea in limbi. Acum, DE CE ar mai fi nevoie asa ceva. DE CE este necesat acum, intr-o camera plina cu cetateni care vorbesc aceeasi limba, fiecare sa se roage in limbi diferite pe care nici unul dn ei sa nu le inteleaga? Cui ar fi de folos acest haos?
Vechi 23.01.2018, 10:43:11
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
pai da amice, atunci cand apostolul Pavel a scris acesta epistola, era necesara vorbirea in limbi.
Tu nu stii pentru ce era necesara vorbirea in limbi, atunci, cand Pavel a scris epistola.
Iti recomand sa studiezi!
Si, in urma studiului sa scrii aici concluziile, la rand. Adica sa spui asa:
"iubiti frati si surori, vorbirea in limbi in biserica primara era necesara pentru:
1. -
2. -
3. -
4. -
La aceasta slujea acest dar in vremea lor."
Citat:
Acum, DE CE ar mai fi nevoie asa ceva?
EXACT pentru motivele de atunci.
Dar daca tu nu stii motivele de atunci, nu stii nici cele de acum.

Vezi de ce este necesar sa studiezi Biblia?
Intelegi cum era atunci si poti observa daca mai este necesar sau nu, in vremea ta.
Citat:
DE CE este necesat acum, intr-o camera plina cu cetateni care vorbesc aceeasi limba, fiecare sa se roage in limbi diferite pe care nici unul dn ei sa nu le inteleaga? Cui ar fi de folos acest haos?
Asa-i ca nu ai citit niciodata in viata ta Faptele Apostolilor 10?
Daca nu vei citi, vei fi in intuneric si vei tot pune la intrebari toata viata ta.

Dar m-am obisnuit cu ideea ca unii ortodocsi nu citesc Biblia nici sa-i pici cu ceara, asa ca iti povestesc eu Fapte 10, ca stiu ca-ti plac povestile:
Intr-o zi placuta de toamna, una din ultimile insorite din acel an, sfantul Petru în jurul pranzului, s-a suit pe acoperis sa se roage. Acoperisul nu era cu panta abrupta precum casele sasilor din Transilvania, ci unul plat asa cum au locuintele din Orientul Mijlociu.

In timp ce Petru se ruga, in casa era mare vanzoleala si oamenii se intreceau care mai de care sa-i pregateasca o masa copioasa, apostolul, flamand, viseaza tot felul de pasari si animalute necurate care aterizeaza in fata lui si un glas ii spune:
"- Petre, taie si mananca!"
"- Iha", raspunde Petru, "eu nu mananc asa spurcaciuni!"
"- Ce Dumnezeu curateste, nu ai voie sa numesti spurcat!", aude Petru din cer.
De trei ori de intampla chestia asta.
Petru coboara scarile meditand ca atunci cand esti flamand ai tot felul de vedenii dubioase insa pe cand se intreba despre intelesul aleor aratari, vede trei osteni romani la poarta casei, intreband cu voce tare daca Simon Petru locuieste acolo. Si in acelasi moment aude aceeasi voce care-i vorbise si pe acoperis, spunandu-i: "du-te, fara ezitare, cu acesti oameni! Eu i-am trimis."

Si Petru se duce. Intra in casa lui Corneliu, gaseste acolo aproape 20 de militari romani adunati, iar capetenia lor ii spune: "noi suntem stransi aici sa auzim ceea ce ti-a poruncit Dumnezeu sa ne spui."

Atunci Petru incepe sa predice.
In timp ce Petru le transmite mesajul Evangheliei, ce crezi ca se intampla?
Un fenomen de necrezut, extraordinar, neasteptat de nimeni: Toti cei 20 de ostasi romani incep, deodata, in cor, sa vorbeasca in alte limbi, exact ca la penticostali.

In Cezareea, in casa sutasului Roman Corneliu intr-o camera plina cu cetateni romani, care vorbesc aceeasi limba, fiecare se roaga in limbi diferite pe care nici unul din ei sa nu le inteleaga. Cui ii era de folos acest haos?
Asta e intrebarea fundamentala la care trebuie sa raspunzi tu.
Vechi 24.01.2018, 16:01:52
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Implicit

Citat:
Catalin ai afirmat ca nu are rost sa mai vorbesti cu mine pentru ca sunt lipsit de caracter.
De ce ma tot citezi si imi tot pui intrebari? Te-ai razgandit?

Tot la fel a facut si mister Palama. Eu imi doresc sa discut cu voi, insa daca voi ajungeti la concluzia ca nu vreti sa mai comunicati cu mine, nu ma mai citati si nu imi mai puneti intrebari! Eu, in locul vostru asa as proceda.
Asta mi se pare ca ar trebui sa fie abordarea unui om de caracter.
Vorbesti prostii monumentale domnule PT.

REFUZI sistematic sa porti un dialog corect.

Metodologia ta de lucru este clara: evitarea, saritul subiectului, vorbitul despre altceva. Sub nici o forma nu te intereseaza nimic din ce este adevarat si real in fata ta.

Tu ai propria ta metologie de lucru sectara: minciuna si ocolirea sistematica a adevarului, prin orice metode.

Cand iti pun in fata filme inregistrate cara arata nebunia voastra "spui ca nu te intereseaza". Asta este "modus operandi".

Ne vorbesti noua de corectitudine cand tu esti efectiv prin santuri ????

Chiar nu iti esti rusine deloc? Chiar nu mai ai nici un fel de urma de bun simt?

Asta ti se reproseaza de catre toti: lipsa de corectitudine; corectitudinea ta este o aberatie totala, o minciuna sectara tinuta pe post de adevar.

Pe scurt, modul tau de comunicare este "SOLA PT"; adica doar ce ai tu chef.. .

Pacat ca nu iti dai seama ca ai fost reformatat si rescris mental in cultul in care ai ajuns exact pe directiile discursului sectar: ocolirea si evitarea sistematica a adevarului, atunci cand te acuza.

Ai un tipar mental pe care nu il observi, dar care este evident in intregul tau discurs.

Legat de acuzatia ta ca am facut mister: nu poate exista un dialog corect cu sectarii. Ei nu ai nimic de a face cu nomalul logica si corectitudinea unei comunicari corecte. Ei sunt "sectari si SOLA".... sectarii sunt dupa bunul lor plac.

Din cauza asta unica modalitate de a discuta cu ei nu este pe text, pentru ca acolo ajungi sa iti pui un nebun in cap care oricum nu e atent la ce spui si care te va invarti de 10 ori prin intreaga Scriptura ca sa evite sa spuna "ai dreptate"...

Tocmai de asta Hristos nu a intrat in polemica "PE TEXT" cu restul, si le-a demonstrat "PE LOGICA SI PE BUN SIMT" lucruri despre "NORMALUL OMENESC" si cum ca Dumnezeu aplica aceeasi masura a normalului omenesc pe care trebuie sa o REINVATAM.

Degeaba citesti Scriptura cand ti nu ai inteles o boaba...

Esti exact ca ala care a citit si invatat pe de rost o carte in franceza dar el nu stie o boaba din ce scrie in cartea aceea.

Discutia asta cu tine a fost una de clarificare in care tu a trebuit sa te DEMASTI. A fost o demascare personala pe care singur ti-ai facut-p in care ne-ai aratat cine esti, cum gandesti si cum lucrezi.

Pe scurt esti UN SECTAR NEAOS, 100%, care se imbraca intr-o haina de corectitudine si care pleaca pe drum pretinzand ca e oaie.

Faci sector pe aici pe un forum si te minti singur ca ai fi si tu la fel ca noi. Surpriza, nu esti, aroma este specific sectara, oricare ar fi numele tau pe forum.

Pacat ca minciunea si logica sectara te-au acaparat cu totul si ca nu vezi "evidentul si adevarul" care sunt in fata ta...
Vechi 24.01.2018, 16:08:05
gpalama's Avatar
Senior Member

Implicit

@PT - Habar nu ai nimic despre logica Scripturii, ai memorat pasaje pe de rost ai atat.

In rest reciti prostii. Fiecare fraza si 10 prostii.

Noi avem la fiecare linie si logica din Scriptura, inca 100, 1000 si 10.000 de exemple in MISTICA si in VIATA BISERICII.

Noi avem cu adevarat nu o singura Scriptura ci avem VIATA SI MII DE EXEMPLE CARE ADEVERESC SCRIPTURA. Duhul care timp de 2000 de ani explica si arata in continuu noua, credinciosilor ce inseamna SA TRAIM dupa Scriptura.

Voi nu aveti absolut nimic, ci doar un text greu pentru ca dupa frazele simple sunt adevaruri existentiale ascunse si asezate acolo de Creator.

V-ati apucat ca nebunii sa pretindeti ca ati inteles PRINCIPIILE EXISTENTEI ascunse de Creator in Carte.

Nebuni ce sunteti !!!

Principiile acestea sunt tot de Creator descoperite, si cu gura Lui, El a spus: "voua, ucenicilor si celor asemenea Voua VA DAU sa intelegeti greutate cuvintelor".

Sa pretinzi ca te ridici la inaltimea CREATORULUI in intelegere este MANDRIE LUCIFERICA.

Te asezi la inaltimea intelepciunii Creatorului si incepi sa talcuiessti toate tainele Lui de unul singur. Nebuni asemenea satanei. Si pierduti asemenea satanei.

Metodologia voastra e simpla, buna de psihiatrie: bolborositi pasaje din Scriptura, crezand ca multa bolborosire va ajuta la ceva. Nu, nu va ajuta. Nici pe voi si nici toata gramada protestanta.

Faptul ca invatati pe de rost o carte este o realizare in sine, faptul ca nu stiti cum sa asezati logica pe care evident nu ai cum ca om sa o pui cap la cap de unul singur face nul intreg demersul vostru.

Va rataciti nestiind Scripturile si nici puterea lui Dumnezeu...

Eu am inaintea mea zeci si sute si mii de oameni de vaza din Biserica. Eu nu zic nimic de la mine, ce spun este doar din ce am invatat pe baza Scripturii si a Duhului, a Bisericii. Am mii de oameni de vaza care au invatat corect si care ne-au aratat ca sunt cu putere si autoritate de la Dumnezeu.

Tu pe cine ai in spatele tau? Hellen White? Charles Russel Taze? Mormonii? Cei 13 alesi penticostali??? Serios ? Astia sunt "inaintasii vostri"?

Spune-mi cine sunt parintii vostri ca sa-ti spun cine esti: parintii tai sunt minciuna si satana, si nu are cum sa izvorasca din minciuna adevar domnule PT.

Nu are cum sa izvorasca din minciuna adevar domnule... izvorul protestantismului este voia proprie, revolta si minciuna.

Last edited by gpalama; 24.01.2018 at 16:15:12.
Vechi 24.01.2018, 16:19:52
gpalama's Avatar
Senior Member

Implicit

Argumentul meu este UNITATEA !!!

Biserica este UNITATE !!!

Dumnezeu este acolo unde este UNITATE !!!

Aceste este argumentul Bisericii, Unitate timp de 2000 de ani !!!

Pentru a va justifica otrava voastra, ati desfigurat notiunea de Biserica, ati desfiintat unitatea, ati omorat Duhul timp de 2000 de ani, ati facut orice pentru a va justitifica aparitia dupa 2000 de ani.

Ce zic eu este adevar, ce zici tu nu are nici o legatura nici cu crestinismul si nici cu adevarul.

Esti la nivelul ala, un junior care a citit si el carti, a invatat ceva, si incepe sa se umfle in pene... stie si el; problema este ca stii gresit juniorule.

Nu ai invatat bazele, nu ai temelie, toata constructia ta este din nisip, suflam cu totii in ea si nu gasim nimic acolo.

Nu te mai umfla in pene, degeaba reciti mult din Scripturi, pe mine nu ma impresioneaza un recitator cu aplomb, ma impresioneaza un intelept inc ele ale Scripturii.

Sunt multi recitatori, putini intelepti.. Din pacate esti la un nivel foarte jos in care nu prea ai inteles nimic din crestinism.
Vechi 24.01.2018, 16:42:13
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Eu sunt rautacios si agresiv, Catalin. Trebuie sa-ti fie frica de mine pentru ca nu te voi aplauda cand spui traznai enorme. Cand spui prostii vei fi taxat, asta inseamna ca sunt rautocios si agresiv.
Vad ca recunosti ca esti asa, ceea ce e un lucru bun, desi tu crezi ca e vreo calitate sa fii asa. Ca sa expun mai exact situatia, tu ai intrat pe un forum ortodox si ai incercat, prin agresivitate, sa-ti impui credinta ta (penticostalism si ecumensim), iar cu ortodocsii care vor sa-si pastreze credinta ortodoxa si nu-s de acord cu tine si cu invataturile gresite te comporti in acest fel. Bineinteles, tu crezi ca tu ai dreptate si noi ne inselam, si spunem traznai. Vina nu e in totalitate a ta, trebuie sa-i multumesti si adminului, ca accepta asta. Sper ca nu te gandesti ca i-ar fi frica de tine cuiva, dar nu vor sa-si piarda timpul.
Citat:
Si cu ei, la fel. Le-a mers fulgii.
Pai ce credeau ei, ca isi bat joc de poporul Dumnului si sunt mangaiati pe crestet?
Inca de cand am devenit pe forum am observat ca tu te comporti de parca acesta e forum penticostal. E normal, in aceasta realitate paralela, sa ii "convingi" pe ortodocsii care nu vor sa creada ce crezi si tu.
Citat:
Adminul stie bine ca sunt un gentleman.
Doar scriu de sapte ani pe forumul lui.
Nu mi-a scris niciun mesaj, asa precum aiurea presupui tu.
Chiar tu te plangeai acum cateva zile ca ai fost banat de mai multe ori pe nedrept si nu aveai o parere foarte buna despre admin. E bine ca mi-ai spus ca nu ai fost atentionat, doream sa stiu asta, pentru ca nu stiam daca adminul ii atentioneaza pe unii, fara sa ii baneze. Se pare ca m-am inselat, adminul nu face niciodata asta. Asta spune multe despre admin, nu neaparat despre faptul ca tu ai fi un gentleman, au mai fost si alti "gentlemani" care s-au comportat cu mult mai rau decat tine (tu ai fost doar putin deranjant) si n-au patit nimic.
Citat:
Gresite din perspectiva ta, Catalin.
Dupa tine, toata lumea care nu te aplauda, greseste.
Chit ca e penticostal, catolic, ortodox, mirean, filozof, teolog, ierarh.
Daca nu intra in ce ai inteles tu din crestinism, e totalmente gresit.
E neadevarat ce spui.
Citat:
Nu, Catalin, ultima data ti-am spus sa nu mai vorbesti cu mine, adica sa iti respecti cuvantul.
Asa ai zis, asa trebuie sa faci.
Asa face un barbat adevarat.
Am zis ca nu te mai consider un partener demn si egal de dialog. Raspund la neadevarurile pe care le scrii.
Citat:
Dar, daca tu te-ai razgandit, si iti dai seama ca sunt un tip de caracter cu care nu-ti poti permite sa nu vorbesti, daca iti pare rau si iti ceri iertare asa de frumos, voi continua sa vorbim, fie...
Desi tu m-ai acuzat in mod mincinos de trei ori, eu nu am pretentia sa-ti cer scuze, pentru ca stiu ca nu ai putea face asta, nefiind un tip de caracter. Nu mai avem ce sa vorbim despre subiectul religios, am scris tot ce era de scris, tu doar repeti aceleasi lucruri.
Vechi 24.01.2018, 16:59:26
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Penticostalii vorbesc "limbile popoarelor", ti-am mai zis de multe ori.
Au primit darul vorbirii in limbi de la Duhul Sfant.
Si asta este darul vorbirii in limbi: vorbesti in limbi.
E oarecum logic
Daca repeti aceeasi minciuna de mai multe ori nu devine adevar. Ti-am aratat ca penticostalii nu sustin ceea ce spui tu, ca ar vorbi in vreo limba a unui popor. Asta au spus la inceput, acum spun ca vorbesc in silabe si sunete, nu intr-o limba. Daca arati un link in care penticostalii ar sustine ca vorbesc in limba unui popor se poate discuta despre asta, pana atunci ramane asa.
Citat:
Penticostalii vorbesc in limbi si in Biserica si in afara ei. Cand sunt la slujba, in biserica, vorbesc in limbi cu voce tare cate doi sau cel mult trei, la rand, si unul talmaceste. Iar daca nu este cine sa talmaceasca, tac in biserica si isi vorbesc lor insisi si lui Dumnezeu.
Iar in afara bisericii vorbesc in limbi in privat, in rugaciune, in odaita lor.
Cred ca ai inteles ca noi spunem ca Biserica lui Hristos, cea Una, este Biserica Ortodoxa. Iar de vorbit intr-o limba nu poate fi vorba, vorbiti in silabe si sunete fara legatura.
Citat:
Stiu ca nu vrei sa analizam ce faceau crestinii din primele veacuri.
Pentru ca atunci toti se prind ca ceea ce faceau ei se potriveste cu ceea ce fac crestinii penticostali.
Deja s-au prins toti ca nu-i asa, nu mai e nicio sansa sa-si schimbe pararea (si aici ma refer la ortodocsi, dar si celelalte culte). Oricum, voi credeti ca ar avea vreo importanta asta, pentru ortodocsi nu are nicio importanta, pentru ca important este primirea harului prin Sfintele Taine, cocneptii care nici macar nu sunt intelese de toti neoprotestantii. Baptistii tot in afara Bisercii sunt, fara har, desi nu disuctam daca vorbesc in limbi. Exista o singura Biserica, singura cale de mantuire, aceea e doar Biserica Ortodoxa.
Citat:
Ba are extrem de mare importanta.
Pentru ca omul este milionar.
Faptul ca unii din jurul lui stiu sau nu ca el e milionar, e total irelevant.
Am vrut sa spun ca doar el crede ca e milionar, nefiind de fapt. Isi inchipuie doar.
Vechi 24.01.2018, 22:00:52
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
Vorbesti prostii monumentale domnule PT.

Metodologia ta de lucru este clara: evitarea, saritul subiectului, vorbitul despre altceva. Sub nici o forma nu te intereseaza nimic din ce este adevarat si real in fata ta.

Tu ai propria ta metologie de lucru sectara: minciuna si ocolirea sistematica a adevarului, prin orice metode.

Cand iti pun in fata filme inregistrate cara arata nebunia voastra "spui ca nu te intereseaza". Asta este "modus operandi".

Ne vorbesti noua de corectitudine cand tu esti efectiv prin santuri ????

Chiar nu iti esti rusine deloc? Chiar nu mai ai nici un fel de urma de bun simt?

Asta ti se reproseaza de catre toti: lipsa de corectitudine; corectitudinea ta este o aberatie totala, o minciuna sectara tinuta pe post de adevar.

Pe scurt, modul tau de comunicare este "SOLA PT"; adica doar ce ai tu chef.. .

Pacat ca nu iti dai seama ca ai fost reformatat si rescris mental in cultul in care ai ajuns exact pe directiile discursului sectar: ocolirea si evitarea sistematica a adevarului, atunci cand te acuza.

Ai un tipar mental pe care nu il observi, dar care este evident in intregul tau discurs.

Legat de acuzatia ta ca am facut mister: nu poate exista un dialog corect cu sectarii. Ei nu ai nimic de a face cu nomalul logica si corectitudinea unei comunicari corecte. Ei sunt "sectari si SOLA".... sectarii sunt dupa bunul lor plac.

Din cauza asta unica modalitate de a discuta cu ei nu este pe text, pentru ca acolo ajungi sa iti pui un nebun in cap care oricum nu e atent la ce spui si care te va invarti de 10 ori prin intreaga Scriptura ca sa evite sa spuna "ai dreptate"...

Tocmai de asta Hristos nu a intrat in polemica "PE TEXT" cu restul, si le-a demonstrat "PE LOGICA SI PE BUN SIMT" lucruri despre "NORMALUL OMENESC" si cum ca Dumnezeu aplica aceeasi masura a normalului omenesc pe care trebuie sa o REINVATAM.

Degeaba citesti Scriptura cand ti nu ai inteles o boaba...

Esti exact ca ala care a citit si invatat pe de rost o carte in franceza dar el nu stie o boaba din ce scrie in cartea aceea.

Discutia asta cu tine a fost una de clarificare in care tu a trebuit sa te DEMASTI. A fost o demascare personala pe care singur ti-ai facut-p in care ne-ai aratat cine esti, cum gandesti si cum lucrezi.

Pe scurt esti UN SECTAR NEAOS, 100%, care se imbraca intr-o haina de corectitudine si care pleaca pe drum pretinzand ca e oaie.

Faci sector pe aici pe un forum si te minti singur ca ai fi si tu la fel ca noi. Surpriza, nu esti, aroma este specific sectara, oricare ar fi numele tau pe forum.

Pacat ca minciunea si logica sectara te-au acaparat cu totul si ca nu vezi "evidentul si adevarul" care sunt in fata ta...
Citat:
@PT - Habar nu ai nimic despre logica Scripturii, ai memorat pasaje pe de rost ai atat.

In rest reciti prostii. Fiecare fraza si 10 prostii.

Noi avem la fiecare linie si logica din Scriptura, inca 100, 1000 si 10.000 de exemple in MISTICA si in VIATA BISERICII.

Noi avem cu adevarat nu o singura Scriptura ci avem VIATA SI MII DE EXEMPLE CARE ADEVERESC SCRIPTURA. Duhul care timp de 2000 de ani explica si arata in continuu noua, credinciosilor ce inseamna SA TRAIM dupa Scriptura.

Voi nu aveti absolut nimic, ci doar un text greu pentru ca dupa frazele simple sunt adevaruri existentiale ascunse si asezate acolo de Creator.

V-ati apucat ca nebunii sa pretindeti ca ati inteles PRINCIPIILE EXISTENTEI ascunse de Creator in Carte.

Nebuni ce sunteti !!!

Principiile acestea sunt tot de Creator descoperite, si cu gura Lui, El a spus: "voua, ucenicilor si celor asemenea Voua VA DAU sa intelegeti greutate cuvintelor".

Sa pretinzi ca te ridici la inaltimea CREATORULUI in intelegere este MANDRIE LUCIFERICA.

Te asezi la inaltimea intelepciunii Creatorului si incepi sa talcuiessti toate tainele Lui de unul singur. Nebuni asemenea satanei. Si pierduti asemenea satanei.

Metodologia voastra e simpla, buna de psihiatrie: bolborositi pasaje din Scriptura, crezand ca multa bolborosire va ajuta la ceva. Nu, nu va ajuta. Nici pe voi si nici toata gramada protestanta.

Faptul ca invatati pe de rost o carte este o realizare in sine, faptul ca nu stiti cum sa asezati logica pe care evident nu ai cum ca om sa o pui cap la cap de unul singur face nul intreg demersul vostru.

Va rataciti nestiind Scripturile si nici puterea lui Dumnezeu...

Eu am inaintea mea zeci si sute si mii de oameni de vaza din Biserica. Eu nu zic nimic de la mine, ce spun este doar din ce am invatat pe baza Scripturii si a Duhului, a Bisericii. Am mii de oameni de vaza care au invatat corect si care ne-au aratat ca sunt cu putere si autoritate de la Dumnezeu.

Tu pe cine ai in spatele tau? Hellen White? Charles Russel Taze? Mormonii? Cei 13 alesi penticostali??? Serios ? Astia sunt "inaintasii vostri"?

Spune-mi cine sunt parintii vostri ca sa-ti spun cine esti: parintii tai sunt minciuna si satana, si nu are cum sa izvorasca din minciuna adevar domnule PT.

Nu are cum sa izvorasca din minciuna adevar domnule... izvorul protestantismului este voia proprie, revolta si minciuna.
Citat:
Argumentul meu este UNITATEA !!!

Biserica este UNITATE !!!

Dumnezeu este acolo unde este UNITATE !!!

Aceste este argumentul Bisericii, Unitate timp de 2000 de ani !!!

Pentru a va justifica otrava voastra, ati desfigurat notiunea de Biserica, ati desfiintat unitatea, ati omorat Duhul timp de 2000 de ani, ati facut orice pentru a va justitifica aparitia dupa 2000 de ani.

Ce zic eu este adevar, ce zici tu nu are nici o legatura nici cu crestinismul si nici cu adevarul.

Esti la nivelul ala, un junior care a citit si el carti, a invatat ceva, si incepe sa se umfle in pene... stie si el; problema este ca stii gresit juniorule.

Nu ai invatat bazele, nu ai temelie, toata constructia ta este din nisip, suflam cu totii in ea si nu gasim nimic acolo.

Nu te mai umfla in pene, degeaba reciti mult din Scripturi, pe mine nu ma impresioneaza un recitator cu aplomb, ma impresioneaza un intelept inc ele ale Scripturii.

Sunt multi recitatori, putini intelepti.. Din pacate esti la un nivel foarte jos in care nu prea ai inteles nimic din crestinism.
Incep sa cred ca ai dreptate
Vechi 24.01.2018, 22:15:53
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Deja s-au prins toti ca nu-i asa, nu mai e nicio sansa sa-si schimbe pararea (si aici ma refer la ortodocsi, dar si celelalte culte).
S-au prins toti ca nu-i asa?
Cred ca te inseli, domnule Catalin.

Se prea poate sa nici nu stii tu cati crestini, DIN CELELALTE CULTE, s-au prins ca ceea ce spun penticostalii cu privire la darurile Duhului, e adevarul adevarat al Bibliei. Cei care s-au prins ca e ca penticostalii sunt cu sutele de milioane. Si ortodocsi si catolici si protestanti si neoprotestanti. Cei care s-au prins ca e ca penticostalii sunt mai multi decat toti ortodocsii la un loc.

Acesta NU e un motiv de lauda pentru penticostali, insa nici chiar asa, sa afirmi ca "nu mai e nicio sansa sa-si schimbe vreunul parerea". Multi isi schimba parerea, Catalin. Pentru ca isi dau seama ca aveau o parere gresita, dar sunt gata sa si-o alinieze la invatatura apostolica. Iar bucuria lor, cand intra in lucrarea Duhului Sfant, e minunata.
Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Exista o singura Biserica, singura cale de mantuire, aceea e doar Biserica Ortodoxa.
Exista o singura Biserica: Biserica lui Hristos.
Exista o singura Cale de mantuire: Hristos.

Orice alta afirmatie, e una falsa.
Vechi 24.01.2018, 22:27:40
Senior Member

Implicit

Citat:
O, ba da. Il accept. Pentru ca esti un partener simpatic. Singura problema ar fi ca ai o logoree ingrijoratoare. Ai scris peste 1000 de cuvinte in propozitii haioase, incoerente, aproape ca intr-un delir, la foc automat si razlet.

Daca vrei sa dialogam corect trebuie sa pui o singura intrebare.
Maximum cinci cuvinte. Hai, fiindca e vorba de tine, doisprezece. Dar nu mai mult.
Bine?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Vorbirea despre Dumnezeu George.m Spiritualitatea ortodoxa 28 02.02.2011 13:01:53
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10