Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.11.2012, 20:11:33
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Cred ca de fapt tu te referi la Renastere, ei au avut o pasiune in primul rand pt o reintoarcere la cultura antica,si aici este o poveste fascinant de interesanta. Personal le multumesc si astazi deoarece nu au lasat ca acel tezaur al gandirii umane sa fie pierdut in numele bigotismului intunecat ce aproape sufocase Europa (unii cercetatori spun ca un mare merit le revine si arabilor la faza asta dar ideea este inca disputata,evident de ce).Iluminismul a avut mai degraba un caracter rationalist si antifeudal.Sa-mi dai si mie sursa pt faza cu sumerienii,Darwin habar nu a avut de ea,ce ironie a destinului.Filosofii materialisti greci erau si ei evolutionisti? Cine anume(ai gasit la Democrit asa ceva?)la cine te referi? PS:glumind putin,forumul acesta este o splendoare,am vazut aici opinii cu privire la evenimente istorice si stiintifice ce au aruncat deja in desuetudine orice enciclopedie existenta :)
E adevarat, in vest in epoca Renasterii s-a produs o aplecare catre cultura antica, dar eu ma refeream la iluminism, pentru ca in Renastere oamenii mai erau credinciosi. In iluminism ia avant ateismul, de aceea apare si interesul pentru scrierile filozofilor materialisti greci. In schimb in rasarit nu s-a produs o ruptura, se spune ca Renasterea apuseana a fost influentata si de ganditorii veniti din Orient dupa expansiunea turceasca.
In legatura cu evolutionismul, sper ca nu te gandeai ca Darwin si evolutionistii au avut o revelatie divina. Cineva pe forum chiar remarca faptul ca s-a repetat de prea multe ori pasajul cu sumerienii si ce spuneau filozofii greci: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...=14734&page=25
Iata si o sursa fara legatura cu ortodoxia, despre istoria gandirii evolutioniste. Cred ca cel putin de bunicul lui Darwin ai auzit. http://ro.wikipedia.org/wiki/Istoria...u%C8%9Bioniste

Last edited by catalin2; 13.11.2012 at 21:32:33.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
evolutionismul compromis padrevicentiu Generalitati 476 23.09.2013 03:54:06
De ce evolutionismul teist este o erezie? nadut Teologie si Stiinta 372 27.11.2012 12:41:07
ROMANI , VI SE PREGATESTE CEVA saccsiv Homosexualitatea 170 06.03.2012 14:51:43
Venirea Antihristului ancah Biserica Romano-Catolica 16 23.04.2008 02:29:50
un vis se pregateste sa moara quasar Generalitati 52 03.02.2008 18:58:43