Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.12.2012, 04:54:03
Cosmin3 Cosmin3 is offline
Banned

Data înregistrării: 01.12.2012
Locație: Bacau
Religia: Ortodox
Implicit

Interesant topic...
Am incercat si eu (pe alte site-uri) sa le arat ateilor ca evolutionismul e doar o fantezie (ba chiar credinta/religie) cu aparenta de stiinta. Dar bineinteles fara sa reusesc sa-i conving (nu pentru ca n-as fi avut argumente bune).
Pe undeva e cam fara speranta, desi suntem totusi datori sa incercam.
De ce e fara speranta? Pentru ca sub "masca" teoriilor, argumentatiilor si "dovezilor" stiintifice se ascunde de fapt adevarata motivatie a unui ateu: mandria de a fi "self made man".
Ei, tocmai pentru ca e vorba de mandrie face foarte greu de ajuns la sufletul/ratiunea lor. Vor respinge argumentele rationale tocmai pentru ca ii lipsim de "placerea" mandriei.
O stiu prea bine pentru ca pina acu vreo 20 de ani eram si eu ateu, chiar infocat. Aveam capul plin numai de "stiinta" si de SF-uri (adica aberatii precum "Star Trek").
Asta pina intr-o zi, cand mi-am dat seama ca ceva nu se leaga...
Reply With Quote
Vechi 02.12.2012, 20:37:18
LgMihail's Avatar
LgMihail LgMihail is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.11.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cosmin3 Vezi mesajul
Interesant topic...
Am incercat si eu (pe alte site-uri) sa le arat ateilor ca evolutionismul e doar o fantezie (ba chiar credinta/religie) cu aparenta de stiinta. Dar bineinteles fara sa reusesc sa-i conving (nu pentru ca n-as fi avut argumente bune).
Pe undeva e cam fara speranta, desi suntem totusi datori sa incercam.
De ce e fara speranta? Pentru ca sub "masca" teoriilor, argumentatiilor si "dovezilor" stiintifice se ascunde de fapt adevarata motivatie a unui ateu: mandria de a fi "self made man".
Ei, tocmai pentru ca e vorba de mandrie face foarte greu de ajuns la sufletul/ratiunea lor. Vor respinge argumentele rationale tocmai pentru ca ii lipsim de "placerea" mandriei.
O stiu prea bine pentru ca pina acu vreo 20 de ani eram si eu ateu, chiar infocat. Aveam capul plin numai de "stiinta" si de SF-uri (adica aberatii precum "Star Trek").
Asta pina intr-o zi, cand mi-am dat seama ca ceva nu se leaga...
Esti binecuvantat ca "ti-ai dat seama" sau, mai corect spus, ca te-a luminat Dumnezeu. Roaga-te si pentru ceilalti si lasa-i in voia lui Dumnezeu cand vezi ca oricat le-ai zice, sunt "infierati in cugetul lor", "tari la cerbice si netaiati imprejur la inima".
"Atunci, de mii de ori daca vei fi incercat si ispitit de Satana, pentru a-ti lua credinta, tu sa preferi de mii de ori sa mori decat sa dai ascultare cunoasterii. Astfel ti se va dechide poarta tainelor. Si te vei minuna intelegand ca mai inainte erai legat cu lanturile cunoasterii iar acum zbori cu aripi dumnezeiesti deasupra pamantului. Si respiri alt aer, al libertatii, de care ceilalti sunt lipsiti. " (Gheron Iosif)
Reply With Quote
Vechi 02.12.2012, 23:13:07
Cosmin3 Cosmin3 is offline
Banned

Data înregistrării: 01.12.2012
Locație: Bacau
Implicit

Citat:
În prealabil postat de LgMihail Vezi mesajul
Esti binecuvantat ca "ti-ai dat seama" sau, mai corect spus, ca te-a luminat Dumnezeu. Roaga-te si pentru ceilalti si lasa-i in voia lui Dumnezeu cand vezi ca oricat le-ai zice, sunt "infierati in cugetul lor", "tari la cerbice si netaiati imprejur la inima".
Stiu, ai dreptate.
Reply With Quote
Vechi 02.12.2012, 23:27:42
celestial_pottery
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de LgMihail Vezi mesajul
Evolutionsimul este fabricat de spalaciti (n.m. - termenul meu pentru occidentalii nord-arieni) dupa ce au intemeiat imperiile coloniale, si cand initiati alesi anume (Darwin era cu totul altceva decit om de stiinta real, cred ca stii asta) au plecat cu misiune sa culeaga mituri de tip pagan si ocult ale populatiilor supuse, pentru a le folosi in context polemic impotriva religiilor abrahamice. Si, din pacate, au gasit. O sa dau data viitoare si linkuri cu invataturi de genul "tribul nostru a fost intemeiat de un crocodil", "ne tragem din oua", ca sa fie clar ca evolutionismul sensu stricto este de fapt ocultism aborigenic folosit polemic si ambalat politic de spalacitii din diverse organizatii importante.
Pe de alta parte, sistemele vii se schimba, se adapteaza, se transforma, uneori chiar foarte mult, dar nu evolueaza.
Semnalez inca un aspect, la care m-am gandit foarte mult: satelitii actuali pot vedea la rezolutii inimaginabile. Toate serviciile de contrainformatii ale armatelor principalelor puteri statale, megacorporatiste si ale societatilor oculte putenice au harti amanuntite ale acestei planete, si se poate observa prin satelit nu doar cum arati, ci si ce ai mancat, daca ai lasat in farfurie, si ce forme au resturile (nu, nu e gluma sau teoria conspiratiei, in care nu cred). In contextul asta apar mereu specii noi. Inculisv de animale care ar fi trebuit demult detectate, date fiind dimensiunile. Asta inseamna un singur lucru, pentru un credincios: nu ca a evoluat ceva din altceva, ci ca "Tatal Meu lucreaza si Eu deasemenea lucrez".
Sa ma ierte toti participantii pentru intruziunea probabil neavenita.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
evolutionismul compromis padrevicentiu Generalitati 476 23.09.2013 03:54:06
De ce evolutionismul teist este o erezie? nadut Teologie si Stiinta 372 27.11.2012 12:41:07
ROMANI , VI SE PREGATESTE CEVA saccsiv Homosexualitatea 170 06.03.2012 14:51:43
Venirea Antihristului ancah Biserica Romano-Catolica 16 23.04.2008 02:29:50
un vis se pregateste sa moara quasar Generalitati 52 03.02.2008 18:58:43