Citat:
În prealabil postat de AnnaKarenina90
Si e inutil sa faci afirmatii despre lucruri pe care nu le cunosti. Ca aici:
|
Eu cred ca doamna Anna a facut afirmatii nefondate, despre lucruri pe care nu le cunoaste. Inca nu ne-a spus de ce ghirlanda e un simbol demonic, al sarpelui. Poate sunteti d-voastra amabila sa ne luminati, in cazul in care subscrieti pozitiei ei. Dansa nu se regaseste in obiceiurile laice asociate sarbatorii Craciunului, am inteles asta, insa ceea ce spune nu e un adevar imuabil.
De obicei nu-i dau ca exemplu pe catolici, insa daca insusi Vaticanul impodobeste in fiecare an un pom de Craciun in piata San Pietro, am incredere ca armata de teologi catolici ,toata scoala de gandire catolica a studiat mult mai bine problema "paganismului" decat d-voastra, decat mine sau dna Ana; nu si-ar fi permis o asemenea abatere. Toate sarbatorile crestine se suprapun in calendar peste vechi sarbatori pagane. Faptul ca ziua coincide, nu inseamna ca sarbatoarea e pagana; tot astfel o "forma" este purtatoarea unor semnificatii multiple, in functie de contextul istoric,cultural si social.
Citat:
În prealabil postat de Marius22
Am vazut numeroase biserici in care preotul paroh si credinciosii imbodobesc bradul de Craciun. De asemenea, exista si biserici unde in ziua Nasterii Domnului, dupa Sfanta Liturghie, "Mosul" ii bucura cu daruri pe copiii prezenti, cuminti sau mai putin cuminti. (...) Astfel de traditii nu dau un continut mai bogat vietii Bisericii si nici nu o saracesc. Dar, cu siguranta, ele insele dobandesc o mai mare bogatie si insemnatate in Biserica.
|
Subscriu :)