![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu imi iau drept indrumatori spirituali Vietile Sfintilor. Mai inainte de Marea Schisma, era suficient sa spui: ,,Sunt crestin!'', ca sa fii martirizat. Despre acest tanar nici nu se spune carei confesiuni crestine ii apartinea. El deja a facut un salt urias, demn de apreciat. Nu scrie ca ar fi hulit icoanele sau ca ar fi ponegrit-o in vreun fel pe Maica Domnului. Nu. El a crezut cu sinceritate in Hristos si atat. L-a marturisit si s-a botezat in propriul sange! Apoi n-a mai savarsit niciun pacat! Daca Biserica il va canoniza sau nu, este o problema ce tine de multe aspecte. Din moment ce s-a purtat ca un ortodox adevarat, pentru mine el este ortodox si-l apreciez. Nu pot sa nu apreciez ceea ce este de apreciat la traitorii crestinismului, indiferent carei confesiuni ii apartin. Virtutea e virtute. Uneori cei de alta confesiune au o ravna in credinta lor gresita pe care nu toti ortodocsii o au. Mare este Dumnezeu care poate sa-i considere si pe aceia ortodocsi, daca savarsesc cele ale Ortodoxiei, ei nefiind vinovati ca s-au nascut si au fost educati intr-o credinta gresita. Dar, intrucat exista suficienti sfinti ortodocsi, noi, ortodocsii, avem suficiente repere in credinta noastra. Nu e cazul sa tanjim dupa reperele altor confesiuni. Dar nici sa le negam cu atata vehementa, caci nu numele de ,,ortodox'' ne matuieste, ci trairea Ortodoxiei in duh si adevar. Chiar daca nu-i vom trece numele in calendar, trebuie sa pretuim mucenicia lui, caci ne-a dat o lectie impresionanta. Dumnezeu sa-l numere cu cei alesi ai Sai! Last edited by antoniap; 16.06.2012 at 09:43:29. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Tanarul n-a fost ucis pentru ca a trecut la baptisti, la catolici, la ortodocsi sau la adventisti, el a fost ucis pentru ca a crezut in Hristos pana la sacrificiul suprem, moartea sa a fost cu adevarat intru ceva, a fost intru Hristos, e moartea care merge spre mantuire, spre victoria finala asupra mortii, e botezul sangelui care te spala de pacate. "Daca cineva nu primeste Botezul nu se mantuieste, afara numai de mucenici, care primesc Imparatia si fara de apa. Mantuitorul cand a mantuit lumea pe cruce si cand i s-a impus coasta, a izvorat sange si apa, casa se boteze cu apa, cei ce se boteaza in vreme de pace si sa se boteze cu sangele lor, cei ce se boteaza in vremea prigoanelor. Mantuitorul numeste si mucenicia botez, cand zice : ”Puteti sa beti paharul pe care Eu il beau si sa va botezati cu botezul cu care eu ma botez?” (Cararea Imparatiei – Parintele Arsenie Boca) Last edited by ioanna; 16.06.2012 at 10:59:22. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
nu ar mai fi vorba doar de un grup de criminali fanatici. |
|
||||
|
||||
![]()
Eu te-am iertat , si te rog sa ma ierti si tu pe mine . . . ! Iti multumesc ca ai scris Hristos si nu Cristos , iti multumesc ca ai avut rabdare si profunzime in a ma intelege , dar cu siguranta micile "neantelegeri" in viata reala (fata catre fata ) nu ar fi existat !
Post binecuvantat , si te rog sa citesti ceva scris de Protoiereu Alexandru Sargunov , care mie mi-au atras atentia pentru adevarul celor spuse : "Noi toți suntem ostașii Domnului.Dar mai degrabă suntem ca acei ostași îndrăzneți în vorbe, dar care încă nu au mirosit cu adevărat praful de pușcă, și faptele vor arăta cum suntem în realitate.Uneori, poate cu prea multă ușurință, fără a cugeta îndeajuns, vorbim într-una despre faptul că în anii de prigoană s-a remarcat nu numai măreața slavă a noilor mucenici , dar s-a descoperit și rușinea unei lepădări nemaiîntâlnită în istoria Bisericii. Omul poate trece prin orice torturi, chiar și prin moarte, și se poate mântui. Dar să se lepede de credință, să se lepede de tot ce reprezintă piatra cea din capul unghiului a sufletului, să spună că întreaga viață i-a fost numai minciună și că nu crede în Hristos Dumnezeu, că nu își iubește părinții, că scuipă pe patrie și pe Biserică și să rămână în viață? Ce-i mai rămâne de făcut omului cu viața sa după toate acestea?Dar ei întotdeauna, ca dracii, vă urmăresc cu atenție și vor cu orice preț să vă oblige să mințiți sau să-l huliți pe Dumnezeu. . . . . . . . Nu au timp să vă bată în fiecare zi de dimineață până seara, însă vă pot sili să spuneți ceva împotriva prietenului sau a lui Dumnezeu. Când sunteți torturați, după un ceas sau două de suferință, durerea începe să se potolească. Dar, după lepădarea de Dumnezeu, când îți dai seama că L-ai trădat, durerea nu mai încetează. Suferința duhovnicească este incomparabil mai chinuitoare decât cea trupească. Ce mai poate face omul după aceasta pentru a nu-și ieși din minți? Doar să se roage. Fără rugăciunea de pocăință este imposibil să supraviețuiești”.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De fapt nici Antonia nu a gresit nici articolul de pe site-ul acela nu e gresit, grija mare e sa nu avem noi o credinta gresita. Antonia nu a gresit, chiar m-am informat ieri, pentru ca ma intrebam si eu daca e ortodox. In Tunisia, desi sunt aproape de copti sunt biserici ortodoxe. In ultimul timp extremistii musulmani tunisieni au inceput mai multe atacuri impotriva ortodocsilor, de aceea presedintele Tunisiei s-a dus in Saptamana Mare intr-o biserica ortodoxa din Tunis. Asadar acela ucis e foarte probabil crestin ortodox, deci poate fi considerat martir si e posibil ca in curand sa fie canonizat. Mitropolitul Pireului a scris deja un articol despre aceasta mucenicie: http://acvila30.wordpress.com/ Ma bucur ca in ultimul timp am observat ca ai inteles mai bine invatatura ortodoxa. Site-ul acela nu spune ceva gresit, nu exista martiri in afara crestinismului. Daca un hindus moare omorat de musulmanii pakistanezi pentru credinta sa nu e martir. Atat comunistii cat si nazistii i-au prigonit pe martorii lui Yehova, sunt martiri crestini? Unii oamenei mor pentru o idee, o filozofie, la alte culte este o filozofie despre crestinism. Din cate am observat la catolici nu exista moaste (ce considera ei moaste) ale unor martiri de dupa schisma, doar sfinti ai lor care nu au fost martirizati. O multime de armeni si alti crestini orientali au fost omorati de musulmani, nu am auzit de moaste la ei de dupa Calcedon. Exista botezul sangelui, asadar chiar si un pagan poate fi sfant fara sa se fi botezat, dar acela care dorea sa vina la dreapta credinta, la unirea cu Hristos, nu la o filozofie (am dat sintii mucenici din timpul sf. Ecaterina). Pe site se da si ce spune Sfantul Ciprian: "asemenea oameni, chiar daca au fost ucisi in numele credintei lor, nu-si vor spala nici cu sange greselile lor. Vina dezbinarii e grava, de neiertat, si suferinta n-o poate purifica. Nu poate fi martir cel ce nu este cu Biserica. (…) Nu pot ramane cu Dumnezeu cei ce nu vor sa fie uniti cu Biserica lui Dumnezeu. Chiar daca vor arde pe rug sau vor fi dati fiarelor salbatice, aceea nu va fi coroana credintei, ci pedeapsa tradarii, si nu sfarsitul glorios al celui cu virtute religioasa, ci moartea din disperare. Unul ca acestia poate fi ucis, dar nu poate fi incoronat. Marturiseste ca e crestin, ca si diavolul care adesea minte ca e Hristos, caci Insusi Domnul ne atrage luarea-aminte si zice: «Multi vor veni in numele Meu spunand: Eu sunt Hristos, si pe multi vor insela.» Dupa cum el nu e Hristos, chiar daca inseala cu numele, la fel nu poate fi crestin cine nu ramane in Evanghelia lui Hristos si a adevaratei credinte." |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
dar tu? tu ce ai facut dupa ce ai vazut filmul? ai umplut farfuriile cu mancare si ti-ai indestulat pantecul? ti-a creat pofta de mancare probabil. nu il baga pe Dumnezeu in ecuatia ta. a fost alegerea ta sa postezi linkul, nu a Lui. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Unii ecumensiti sunt mai ponderati, dar unii par chiar par fanatici si au un fel de resentiment fata de toti cei ce nu le impartasesc conceptiile. Pare ca nu degeaba se scrie ca la sfarsit cel ce va veni ca un fals Mesia isi va recruta adeptii dintre ei si vor prigoni pe credinciosii care nu vor dori sa se inchine nalucirii venite. Se mai spune ca ignoranta nu e virtute si naste lucruri rele, care pot la suprafata sa para bune. Comunistii doreau sa creeze o societate ideatica, in care toti oamenii sa fie fericiti. Comunarzii din Paris spuneau "Egalitate, libertate, fraternitate", dar au arata apoi ca doar pentru cei ce cred ca ei si ii asculta. Cum am scris si altui user catolic, invatatura catolica spune altceva, ai nimerit gresit la catolicism? Cum ne spuneti voi noua de aceste lucruri, cand ortodoxia nu le-a facut, ci chiar catolicismul a avut aceste excese prin inchizitie si cruciade? Catolicii i-au omorat pe eretici ca sa ii faca sfinti apoi? Nu e confuzie totala? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In al doilea rand articolul de pe apologeticum nu se refera la acest caz, e scris anul trecut. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Religia pentru prescolari | Lilith23 | Sectiune dedicata profesorilor de religie | 52 | 12.08.2011 20:08:50 |
Ruga pentru un suflet tanar | ancaperluta | Umanitare | 5 | 09.03.2011 17:30:51 |
Ruga pentru un suflet tanar!!!! | ancaperluta | Intamplari adevarate | 4 | 09.03.2011 10:34:27 |
Ruga pentru un suflet tanar!!! | ancaperluta | Rugaciuni | 0 | 08.03.2011 19:30:03 |
Romanii doresc puscarie pentru cei ce critica religia crestin ortodoxa | hmiron | Generalitati | 35 | 07.04.2010 18:12:16 |
|