Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.05.2011, 20:42:35
arwein's Avatar
arwein arwein is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristinadaciana Vezi mesajul
Sa inteleg ca acest copil nu e in Rai si nu e mantuit pentru ca nu a fost botezat ortodox. Nu?

http://img2.blogcu.com/images/e/l/a/...9790sasiw3.png
De unde vrei sa stim noi, de aici, unde e acel copil, acum?
In paranteza- crezi ca e chiar imposibil sa fie ortodox? Cum poti fi sigura de asta?
Probabil ca nu e, iar noi nu avem de stii unde se afla sufletelul lui acum, dar am vrut sa iti arat puncte slabe ale intrebarii tale din dezbatere.
Seamana cu strategia predicatorilor np care 'te agata" cu o intrebare care te fac sa te simti, dintr-un motiv sau altul, culpabil, ca sa nu le intorci spatele. Sau cu strategia tigancilor care cersesc cu copilul mic in brate "da-i si lui ala' micu' "! Manipulare emotionala.
Vechi 07.05.2011, 20:42:35
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Cred ca lumea are ideea gresita ca mantuirea se da en-gross.

"13. Intrați prin poarta cea strâmtă, că largă este poarta și lată este calea care duce la pieire și mulți sunt cei care o află.
14. Și strâmtă este poarta și îngustă este calea care duce la viață și puțini sunt care o află."

Chiar Hristos spune ca se vor mantui PUTINI.
Vechi 07.05.2011, 20:52:28
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Despre acel copil se pot spune multe. Printre care: toti suntem vinovati de starea lui, chiar si tu si eu, toti. Ca pentru pacatele tuturor patimeste el si altii ca el. Macar o multumire putem spune cand punem painea in gura, ca si aceea un dar de la Dumnezeu este.
Dar nu mi se pare cinstit sa-l iei ca argument (emotional) impotriva invataturii ortodoxe.
Nici sa ocolesti intrebarea nu este foarte cinstit. Nu era vorba despre vina sau nevina, ci despre mantuire.
Ok, ana draga, tu nu stii, nu dai mantuirea, dar, din cate Il cunosti tu pe Dumnezeu, unde crezi ca Il va duce? Cum arata Dumnezeul caruia I te inchini?

Arwein, ai dreptate; sa recunoastem ca nu stim totul este mai onest si un prim pas catre adevar. Dumnezeul cel adevarat este inainte de toate un Dumnezeu drept.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 07.05.2011, 20:54:47
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de luciand Vezi mesajul
1.Eu văd o mare confuzie, atât în mintea ta cât și a celorlalți "rupți" de Biserică!
Vezi, tu, spre deosebire de voi care sunteți "predestinați" să dansați pe sârmă cum vă cântă "infailibilul", noi avem liber arbitru! Adică, mai pe înțelesul tuturor, putem să facem tot ceea ce vrem! Absolut tot ceea ce vrem și este, binențeles, cu putință.
Dar noi nu vrem să facem tot ceea ce avem voie! De exemplu, nu vrem să ne rupem de Hristos și de Biserica Sa și nu vrem să aruncăm la gunoi Tradiția lăsată de Sfinții Părinți ai celor 7 Sinoade Ecumenice. Nu vrem să schimbăm nimic din Simbolul Credinței cel lăsat nouă spre neschimbare la Niceea în 325 și la Constantinopol în 381, nici să omitem, dar nici să adăugăm!
2.Noi nu vrem Să-l părăsim pe Hristos și Biserica Lui, pentru că nici El nu ne părăsește pe noi. Și poate că la "ultima înfățișare" nu-i va fi rușine de noi, dacă nici nouă nu ne-a fost rușine cu El!
Dar se pare că asta nu vă place vouă... Probabil că, de fapt nu-i place celui care manevrează "sforile" marionetelor care sunteți (oare cine-o fi acela?).
3.Dar chiar, tot voiam să întreb? Dacă la voi totu-i știut dinainte, totul e "scris", de ce vă mai bateți capul? Și-așa nu puteți schimba nimic!
4.Păi lăsați-o-ncolo de treabă; beți, mâncați și vă veseliți, că "infailibilul" veghează!
5. Nu vi se poate întâmpla nimic rău! Iubiți-vă necondiționat, relativist sau cum oți vrea, totul e rezolvat dinainte!
6.Lăsați-ne pe noi să ne chinuim cu toate "prostiile" ăstea: Dreaptă Credință, dogme, post, rugăciune, energii necreate, mântuire...
P.S.
Vezi că nu materia spurcă, ci gândurile necurate!
Și cel mai grav este întoarcerea cu spatele la Adevăr!
1.Cind veti scoate ironia din discurs, voi raspunde la problemela care va framinta
2.Ne mina acelasi gind: nici noi nu vrem sa-L parasim pe Cristos si nici biserica Lui; iar mie acest lucru imi convine, pentru ca astfel sintem impreuna lucratori si slujitori ai aceluiasi Domn: Isus Cristos; iar daca imparatia Lui va fi mai mare, vom avea mai multi sansa la mintuire, si poate si eu
3.De unde ati scos teoria asta?
4. Nu raspund pentru ca sinteti ironic
5.Pe astea de unde le-ati mai scos?
6. Chiar va las. Intrebarea mea era simpla, si nu am primit raspuns: in viziunea dumneavoasta, aveti sau nu voie sa aveti prieteni catolici (ca in prima postare era scris ca ar trebui sa ma blestemati; si chiar ma intrebam daca asta e pozitia oficiala a bisericii dumneavoastra)
PS Foarte adevarat. Un om insa, de orice confesiune ar fi, nu este gind
Vechi 07.05.2011, 21:05:42
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Nici sa ocolesti intrebarea nu este foarte cinstit. Nu era vorba despre vina sau nevina, ci despre mantuire.
Ok, ana draga, tu nu stii, nu dai mantuirea, dar, din cate Il cunosti tu pe Dumnezeu, unde crezi ca Il va duce? Cum arata Dumnezeul caruia I te inchini?

Arwein, ai dreptate; sa recunoastem ca nu stim totul este mai onest si un prim pas catre adevar. Dumnezeul cel adevarat este inainte de toate un Dumnezeu drept.
1. Dupa cum il cunosti tu pe Dumnezeu, te mantuiesti?

(nu este nevoie sa raspunzi, acesta este raspunsul la prima intrebare a ta)

2. Intrebarea a 2-a: Crezul
Vechi 07.05.2011, 21:12:29
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Exclamation Rog Adminul sa stearga aceasta insulta !

Citat:
În prealabil postat de cristinadaciana Vezi mesajul

Pacat de bunicii tai saracii
sper ca a fost doar o mica scapare . . . !
Vechi 07.05.2011, 21:17:19
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

@ Doriana.. nu vreau sa par aroganta, dar ce intrebari sunt astea.. "cine crezi tu ca se mantuieste"?
In orimul rand, eu iti spun doar perspectiva ortodoxa asupra mantuirii, pe care tu nu o accepti (caci nu mai esti ortodoxa).. deci la ce mai intrebi?

In al doilea rand, exista cel putin doua catehisme pe acest site plus alte zeci de materiale care trateaza problema mantuirii la modul general. Pentru cei interesati.

Parerea mea personala nu conteaza, decat asa.. ca samanta de cearta aici.
Vechi 07.05.2011, 21:18:13
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
1. Dupa cum il cunosti tu pe Dumnezeu, te mantuiesti?

(nu este nevoie sa raspunzi, acesta este raspunsul la prima intrebare a ta)
Ok, nu raspund. Era suficient un "nu stiu". Te intelegeam perfect; pentru ca nici eu nu stiu. Dar e mare lucru sa fii cinstit cu tine insuti.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 07.05.2011, 21:21:12
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
Parintele de la Manastirea Prislop mi-a spus asa: sectarii vor merge in iad cu Biblia subrat.
Dumnezeu sa ne ajute pe toti.
E clar că părerile sunt împărțite între marii duhovnici și teologi ai noștri. Unii ne spun aceasta, părintele Stăniloae, a cărui competență e dincolo de orice discuție, după părerea mea, ne spune că se vor mântui.

Ce ne facem? Cum înțelegem? Cred că e clar că va înțelege fiecare după învățătorii pe care a ales să-i urmeze. Dacă cei mai mari curați dintre creștini nu au căzut de acord cu privire la acest aspect, deduc că acest răspuns nu este ușor de dat. E mai bine să rămână incert, așa cum incertă este mântuirea fiecăruia dintre noi. Putem spune că ortodocșii au la dispoziție toate mijloacele pentru a primi mântuirea.

A avea deosebiri în felul în care înțelegem lucrurile este normal, întrucât în cunoașterea adevărului înaintăm mereu, nu ne oprim niciodată. Să rămânem, însă, frați și să nu ne excludem unii pe alții. Cred că am putea să ne înțelegem dacă am admite cu toții că această problemă este peste puterile noastre de înțelegere. Să o lăsăm în seama lui Dumnezeu, iar noi să ne vedem mai departe de credințna noastră creștină drept-măritoare, pe care să o iubim. Iar dacă o vom iubi cu adevărat, alții vor putea vedea la noi această dragoste și poate se vor îndrăgosti și ei.

Last edited by N.Priceputu; 07.05.2011 at 21:26:53.
Vechi 07.05.2011, 21:22:03
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
@ Doriana.. nu vreau sa par aroganta, dar ce intrebari sunt astea.. "cine crezi tu ca se mantuieste"?
In orimul rand, eu iti spun doar perspectiva ortodoxa asupra mantuirii, pe care tu nu o accepti (caci nu mai esti ortodoxa).. deci la ce mai intrebi?

In al doilea rand, exista cel putin doua catehisme pe acest site plus alte zeci de materiale care trateaza problema mantuirii la modul general. Pentru cei interesati.

Parerea mea personala nu conteaza, decat asa.. ca samanta de cearta aici.
Eu subscriu aici. Una e perspectiva ortodoxa asupra mantuirii - despre care e vorba pe acest topic - si alta e ce cred unii si altii.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Marea inselaciune a sectei adventiste: "moartea pune capat constientei" doctor_faustus Secte si culte 330 03.07.2013 18:09:58
Puterea de a o lua de la capat Alexa12 Generalitati 4 17.12.2012 16:48:18
"Nu ramanem decat cu ceea ce daruim" silverstar Generalitati 10 15.02.2012 12:12:40
Traian Băsescu: Nu rămânem fără electricitate ( Pana cand?) hydro314 Generalitati 0 13.02.2012 20:40:11