![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In paranteza- crezi ca e chiar imposibil sa fie ortodox? Cum poti fi sigura de asta? Probabil ca nu e, iar noi nu avem de stii unde se afla sufletelul lui acum, dar am vrut sa iti arat puncte slabe ale intrebarii tale din dezbatere. Seamana cu strategia predicatorilor np care 'te agata" cu o intrebare care te fac sa te simti, dintr-un motiv sau altul, culpabil, ca sa nu le intorci spatele. Sau cu strategia tigancilor care cersesc cu copilul mic in brate "da-i si lui ala' micu' "! Manipulare emotionala. |
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca lumea are ideea gresita ca mantuirea se da en-gross.
"13. Intrați prin poarta cea strâmtă, că largă este poarta și lată este calea care duce la pieire și mulți sunt cei care o află. 14. Și strâmtă este poarta și îngustă este calea care duce la viață și puțini sunt care o află." Chiar Hristos spune ca se vor mantui PUTINI. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ok, ana draga, tu nu stii, nu dai mantuirea, dar, din cate Il cunosti tu pe Dumnezeu, unde crezi ca Il va duce? Cum arata Dumnezeul caruia I te inchini? Arwein, ai dreptate; sa recunoastem ca nu stim totul este mai onest si un prim pas catre adevar. Dumnezeul cel adevarat este inainte de toate un Dumnezeu drept.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2.Ne mina acelasi gind: nici noi nu vrem sa-L parasim pe Cristos si nici biserica Lui; iar mie acest lucru imi convine, pentru ca astfel sintem impreuna lucratori si slujitori ai aceluiasi Domn: Isus Cristos; iar daca imparatia Lui va fi mai mare, vom avea mai multi sansa la mintuire, si poate si eu 3.De unde ati scos teoria asta? 4. Nu raspund pentru ca sinteti ironic 5.Pe astea de unde le-ati mai scos? 6. Chiar va las. Intrebarea mea era simpla, si nu am primit raspuns: in viziunea dumneavoasta, aveti sau nu voie sa aveti prieteni catolici (ca in prima postare era scris ca ar trebui sa ma blestemati; si chiar ma intrebam daca asta e pozitia oficiala a bisericii dumneavoastra) PS Foarte adevarat. Un om insa, de orice confesiune ar fi, nu este gind |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
(nu este nevoie sa raspunzi, acesta este raspunsul la prima intrebare a ta) 2. Intrebarea a 2-a: Crezul |
|
||||
|
||||
![]()
sper ca a fost doar o mica scapare . . . !
|
|||
|
|||
![]()
@ Doriana.. nu vreau sa par aroganta, dar ce intrebari sunt astea.. "cine crezi tu ca se mantuieste"?
In orimul rand, eu iti spun doar perspectiva ortodoxa asupra mantuirii, pe care tu nu o accepti (caci nu mai esti ortodoxa).. deci la ce mai intrebi? In al doilea rand, exista cel putin doua catehisme pe acest site plus alte zeci de materiale care trateaza problema mantuirii la modul general. Pentru cei interesati. Parerea mea personala nu conteaza, decat asa.. ca samanta de cearta aici. |
|
|||
|
|||
![]()
Ok, nu raspund. Era suficient un "nu stiu". Te intelegeam perfect; pentru ca nici eu nu stiu. Dar e mare lucru sa fii cinstit cu tine insuti.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce ne facem? Cum înțelegem? Cred că e clar că va înțelege fiecare după învățătorii pe care a ales să-i urmeze. Dacă cei mai mari curați dintre creștini nu au căzut de acord cu privire la acest aspect, deduc că acest răspuns nu este ușor de dat. E mai bine să rămână incert, așa cum incertă este mântuirea fiecăruia dintre noi. Putem spune că ortodocșii au la dispoziție toate mijloacele pentru a primi mântuirea. A avea deosebiri în felul în care înțelegem lucrurile este normal, întrucât în cunoașterea adevărului înaintăm mereu, nu ne oprim niciodată. Să rămânem, însă, frați și să nu ne excludem unii pe alții. Cred că am putea să ne înțelegem dacă am admite cu toții că această problemă este peste puterile noastre de înțelegere. Să o lăsăm în seama lui Dumnezeu, iar noi să ne vedem mai departe de credințna noastră creștină drept-măritoare, pe care să o iubim. Iar dacă o vom iubi cu adevărat, alții vor putea vedea la noi această dragoste și poate se vor îndrăgosti și ei. Last edited by N.Priceputu; 07.05.2011 at 21:26:53. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Marea inselaciune a sectei adventiste: "moartea pune capat constientei" | doctor_faustus | Secte si culte | 330 | 03.07.2013 18:09:58 |
Puterea de a o lua de la capat | Alexa12 | Generalitati | 4 | 17.12.2012 16:48:18 |
"Nu ramanem decat cu ceea ce daruim" | silverstar | Generalitati | 10 | 15.02.2012 12:12:40 |
Traian Băsescu: Nu rămânem fără electricitate ( Pana cand?) | hydro314 | Generalitati | 0 | 13.02.2012 20:40:11 |
|