Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.05.2011, 20:10:18
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristinadaciana Vezi mesajul
Sa inteleg ca acest copil nu e in Rai si nu e mantuit pentru ca nu a fost botezat ortodox. Nu?

http://img2.blogcu.com/images/e/l/a/...9790sasiw3.png
Ca sa ramanem in tema threadului, raspunsul este urmatorul: daca a lepadat credinta ortodoxa, L-a lepadat pe Hristos.
Mai multe nu-ti pot spune despre mantuirea lui.

Dar logica pe care o aplici tu aici (incercare de manipulare, putem spune) este similara cu incercarea de a aduce o gravida muribunda (sau o fetita insarcinata in urma unui viol) ca argument pro-avort. Adica aduci un caz extrem si nereprezentativ pentru a trezi reactii emotionale in favoarea propriei pozitii.

Despre acel copil se pot spune multe. Printre care: toti suntem vinovati de starea lui, chiar si tu si eu, toti. Ca pentru pacatele tuturor patimeste el si altii ca el. Macar o multumire putem spune cand punem painea in gura, ca si aceea un dar de la Dumnezeu este.
Dar nu mi se pare cinstit sa-l iei ca argument (emotional) impotriva invataturii ortodoxe.
Vechi 07.05.2011, 20:20:05
cristinadaciana
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Ca sa ramanem in tema threadului, raspunsul este urmatorul: daca a lepadat credinta ortodoxa, L-a lepadat pe Hristos.
Mai multe nu-ti pot spune despre mantuirea lui.

Dar logica pe care o aplici tu aici (incercare de manipulare, putem spune) este similara cu incercarea de a aduce o gravida muribunda (sau o fetita insarcinata in urma unui viol) ca argument pro-avort. Adica aduci un caz extrem si nereprezentativ pentru a trezi reactii emotionale in favoarea propriei pozitii.

Despre acel copil se pot spune multe. Printre care: toti suntem vinovati de starea lui, chiar si tu si eu, toti. Ca pentru pacatele tuturor patimeste el si altii ca el. Macar o multumire putem spune cand punem painea in gura, ca si aceea un dar de la Dumnezeu este.
Dar nu mi se pare cinstit sa-l iei ca argument (emotional) impotriva invataturii ortodoxe.
Deci? E Dumnezeu pentru toata suflarea de pe pamant sau numai pentru cei botezati ortodox?
Vechi 07.05.2011, 20:23:12
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Deci? E Dumnezeu pentru toata suflarea de pe pamant sau numai pentru cei botezati ortodox?
Dumnezeu este acelasi pt toti, dar oamenii nu-L cunosc si se inchina la te miri ce.

Dar threadul este despre ramanerea in credinta ortodoxa.
Pentru problema ridicata de tine exista alte threaduri, iar din consideratie pentru Cristi, care a deschis un thread cu adevarat util, as vrea sa nu ma abat de la subiect.
Vechi 07.05.2011, 20:25:57
cristinadaciana
Guest

Implicit

O intorci ca la Ploiesti ..."cand nu-ti vine la socoteala"..cum bine zicea Caragiale.

Pacat de bunicii tai saracii
Vechi 07.05.2011, 20:35:35
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
O intorci ca la Ploiesti ..."cand nu-ti vine la socoteala"..cum bine zicea Caragiale.
Daciana, ce vrei sa auzi de la mine? Nu eu impart mantuirea ca sa-i dau si lui X si lui Y.. NU eu o dau. Si nici altii care se cred iubitori.

Hristos ne mantuieste si a spus foarte foarte clar ca trebuie sa fim botezati si impartasiti! Punct.

Daca eu spun altceva, vorbesc impotriva lui Hristos, adica ma fac si eu corifeul antihristului.

NU sunt eu mai dreapta sau mai buna decat Hristos ca sa schimb eu cuvintele Scripturii si sa le rastalmacesc cum vreau!

Calea catre mantuire este ortodoxia.
Hristos a spus clar ca numai prin El se mantuiesc oamenii.

Daca tu ai alta parere.. este a ta, nu ti-o ia nimenea.

Daca ai fi cu adevarat interesata ai citi despre acestea la cei care au avut har de la Dumnezeu sa scrie despre asa ceva. Dar tu fortezi nota pe forum pt ca nu vrei sa intelegi, ci vrei sa demonstrezi ca ortodocsii sunt inchistati sau exclusivisti sau.. fanatici, rai etc.. Si pe scurt, tu esti mai buna decat atat.
Dar risti sa te declari mai buna decat Hristos, caci cuvintele Lui sunt clare si fara echivoc.
Vechi 07.05.2011, 20:42:35
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Cred ca lumea are ideea gresita ca mantuirea se da en-gross.

"13. Intrați prin poarta cea strâmtă, că largă este poarta și lată este calea care duce la pieire și mulți sunt cei care o află.
14. Și strâmtă este poarta și îngustă este calea care duce la viață și puțini sunt care o află."

Chiar Hristos spune ca se vor mantui PUTINI.
Vechi 07.05.2011, 20:52:28
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Nici sa ocolesti intrebarea nu este foarte cinstit. Nu era vorba despre vina sau nevina, ci despre mantuire.
Ok, ana draga, tu nu stii, nu dai mantuirea, dar, din cate Il cunosti tu pe Dumnezeu, unde crezi ca Il va duce? Cum arata Dumnezeul caruia I te inchini?

Arwein, ai dreptate; sa recunoastem ca nu stim totul este mai onest si un prim pas catre adevar. Dumnezeul cel adevarat este inainte de toate un Dumnezeu drept.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 07.05.2011, 21:12:29
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Exclamation Rog Adminul sa stearga aceasta insulta !

Citat:

sper ca a fost doar o mica scapare . . . !
Vechi 07.05.2011, 21:26:36
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Conceptia despre viata ortodoxa !

" Ortodoxia noastra este o mica insula in mijlocul unei lumi care opereaza cu principii total diferite si in fiecare zi aceste principii se schimba cu altele mai rele , instrainandu-ne tot mai mult de dreapta credinta "- Un semnal de alarma , un trist adevar , pe care vrem ( o parte din noi ) sa-l aratam pe acest forum ORTODOX , si de asta data si printr un thread adresat ortodocsilor si celor ce iubesc cu adevarat Ortodoxia ! Iata un link interesant despre conceptia in viata ortodoxa a Parintelui Serafim Rose :http://www.crestinortodox.ro/sfaturi...oxa-68422.html
Vechi 07.05.2011, 21:56:20
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:

Nu te supara, dar anna21 ti-a explicat f. bine cum sau lucrurile.
Da, este o intorsatura fata de directia spre care vroiai sa manipulezi emotional discutia, dar este intorsatura corecta si justificata.

Daca nu poti argumenta, mai bine las-o moarta, comentariile suplimentare ca cele de mai sus, nu fac decat sa dezvaluie si mai mult goliciunea..
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Marea inselaciune a sectei adventiste: "moartea pune capat constientei" doctor_faustus Secte si culte 330 03.07.2013 18:09:58
Puterea de a o lua de la capat Alexa12 Generalitati 4 17.12.2012 16:48:18
"Nu ramanem decat cu ceea ce daruim" silverstar Generalitati 10 15.02.2012 12:12:40
Traian Băsescu: Nu rămânem fără electricitate ( Pana cand?) hydro314 Generalitati 0 13.02.2012 20:40:11