![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Tu vezi monstrul had al ideologiei si in spatele unui studiu profesionist?!
|
|
|||
|
|||
![]()
Tot mai multe studii "profesioniste" sunt comandate.
Profesioniștii sunt oameni formați pentru a servi anumitor interese (politice, economice etc.). Dacă un grup de putere/influență dorește să manipuleze publicul larg, pe cine va angaja: pe un ageamiu sau pe un profesionist? * Dar chiar dacă un profesionist își păstrează acuratețea morală, din momentul când produsele muncii lui ajung să deranjeze pe unii, se vor întâmpla următoarele: mai întâi va fi invitat, frumos, să lucreze pentru și în modul convenabil cuiva, desigur în schimbul unor avantaje (bani, funcții, glorie și alte onoruri academice); în caz de refuz i se vor pune unele piedici, va fi șantajat etc; la extrem, dacă omul e cu adevărat "nesimțitul ăla care ne deranjează afacerile", va fi eliminat sau constrâns să se autoelimine. * Profesioniști străini de interesele unui grup sau altul de putere nu există. Ei sunt formați și recrutați cu atenție, încă de timpuriu (studii academice și postacademice dar chiar mai devreme), pentru a servi la momentul oportun unor cauze "mai înalte". Vremea lupului singuratic a trecut. Astăzi se vânează în haită. Iar șeful haitei nu e un lup, ci un tigru. Catifelat, portocaliu, agil: o frumusețe de tigrișor! Restul sunt dude și gazon.... Restul oamenilor, vreau să zic. Așa e filosofia și viața acestor vremuri silnice, pline de iluzii și sânge. P.S. Ți-a spus-o unul care, cândva, a fost considerat un ... profesionist. A scăpat, cu un preț mare dar fericit - sărăcia și voluptatea de a contempla dezastrul celor ambițioși și lacomi. Precum și cu parfumul amețitor al solitudinii pe care lumea îl oferă tuturor celor care nu vor să intre în horă. Nu recomand, procedeul poate fi extrem de periculos! Doar cei înzestrați cu o anumită însușire, pe care nu o numesc, pot supraviețui sustragerii din caracatița lumii. Last edited by ahilpterodactil; 16.12.2015 at 08:42:00. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sau, de ex, cele care demonstrează fără de tăgadă că poponăreala e ok.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
P.S. Insusirea aceea iti lipseste cu desavarsire, pentru ca nu esti inca nici umbra a ceea ce ar fi trebuit sa fii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Gospodinele feministe cred ca sunt in delir. ![]() "Prehistoric Europe and much of the world was based on the worship of a single earth goddess, who was assumed to be the fount of all life and who radiated harmony among all living things. Much of the evidence for the existence of this primitive religion comes from the many thousands of artifacts uncovered in ceremonial sites. These sites are so widespread that they seem to confirm the notion that a goddess religion was ubiquitous through much of the world until the antecedents of today's religions, most of which still have a distinctly masculine orientation...swept out of India and the Near East, almost obliterating belief in the goddess. The last vestige of organized goddess worship was eliminated by Christianity as late as the fifteenth century in Lithuania." Al Gore |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am mai vazut o chestie la tine, dar exprimata mai difuz si la altii: chit ca cutare trib a fost fortat, fie prin sperierea liderilor, fie prin frica extinsa la nivel total, sau prin coruptie sa devina crestin, nu conteste, oricum mai mult ca sigur ca practicau ritualuri nasoale, deci o cam meritau. Si de ce sa se reintoarca la status quo ante, chiar daca au fost "crestinati" forcibly, ca doar crestinismul e singurul adevar mantuitor, no matter cum a fost impus. Nu ai spus-o asa, dar...asta e ideea. Si repet, nu am nimic contra ta. Tu de fapt exprimi, de buna credinta, fanatismul a ce a mai ramas vocal in societatea asta bolanva de sorosizare si weishauptizare din crestinismul apologetic al laicilor. Nu ca ar fi rau in sine: dar sa nu se bazeze pe minciuna, subiectivism/tendentiozitate si rea-vointa. Eu sunt obiectiv: mi se rupe ce religie va deveni globala; totul este sa 1. nu aduca adorare Intunericului, cu tot ce implica asta; 2. sa propovaduieasca respectul toaltal pentru familie (aia normal, evident) si natura; 3. sa induca un echilibru, bazat pe milostenie si bun-simt, intre cei ce au si cei ce nu au. 4. sa nu ajunga sa afirme ca adeptii ei sunt alesi de Divinitate, sau ca se mantuiesc fie si teoretic, doar ei. Sper ca e clar acum. Last edited by Intrarea Vagonului; 16.12.2015 at 10:01:01. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu mai ma iau de britanici in viata mea, ca trimite biblistul bogat imbracat in kilt politia dupa mine. Dar de fanatism ma iau. Ca e pagan, abrahamic, ocultist, secular sau arghirolatru sau curvesc.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Crestinarea a fost de cele mai multe ori urmarea fireasca a cuceririlor teritoriale care aveau in spate motivatii cat se poate de lumesti - ca nu se organizau armate de popi care sa invadeze tari si sa-i boteze pe aia cu forta ci se duceau armate care ocupau tara respectiva si apoi oamenii erau convertiti pentru a putea fi stapaniti mai bine - la fel cum si astazi suntem convertiti ( inclusiv prin cartile scrise de "istorica" ta preferata ) pentru a putea fi stapaniti mai bine. Am spus ca aia despre care citim in VT, care au fost exterminati de evrei au meritat pedeapsa si e simplu sa explic de ce cred asta - pentru ca am incredere in Dumnezeu. Am incredere ca ia intotdeauna cele mai bune decizii. Si bine macar ca am aflat ca nu dacii au fost buricul pamantului ci lituanienii au fost. :) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Stiu, asa este, experienta ta este genuina si ce spui dureros de adanc. Dar, ca tocilar din clasa mijlocie, desi mai degraba sunt un amestec de ratat cult si cocalar resentimentar si las pe deasupra, pe mana cui sa merg, cand e vorba de informatie si judecata?! Doar pe mana acelorasi informatii, strict condimentate de credinta? M-as simti, fara "auditur et altera pars", ca vorbind singur in fata oglinzii. Ceva de genul "daca nu cred ca toti ailalti deca t ai nostri ne vor raul, nu ma mantuiesc". Cam asta pare a fi ideea fratelui Iuliu. Imi cer scuze daca am inteles gresit. Ce sa fac? Si da, paganismul a fost studiat cu mult inainte de latratul niueigi si al altor curente "hai-sa-ne-aglutinam-in-pasarica-matricei-geea-sub-indrumarea-noului-mesia". Iuliu exagereaza, desi o face dincredinta. Eu sunt, sau incerc sa fiu echidistant in probalma, inclusiv in materie de credinta, dar asta, culmea, tocmai fiindca multa credinta a fratilor imi repugna. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
cine este aproapele meu? | luminitarodina | Despre Biserica Ortodoxa in general | 30 | 27.07.2016 11:28:12 |
cine din voi este in Bruxelles? | TIBS | Generalitati | 9 | 17.06.2010 00:27:49 |
cine este din iasi? | bogdan_222 | Calugarul | 0 | 14.05.2010 13:22:05 |
Cine este responsabil? | eclat_de_lune | Generalitati | 1 | 07.11.2009 14:57:06 |
Cine este cel mai puternic om? | amatyyy | Teologie si Stiinta | 29 | 16.09.2009 13:49:04 |
|