Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.12.2014, 14:59:59
Theodore_of_Mopsuestia
Guest

Implicit

OK, Cristiboss, bun si asa. E in regula. Totusi, pot intreba public: fratia ta si prof. Cezar erati prieteni buni. Ce se intimpla cu razboiul asta? No, toti trecem prin momente neplacute spre oribile chiar, dar nu cei de pe forum sunt de vina, ca sa i folosim pe post de saci de box psihic. Nu eu, Mihnea sau Ioan Cezar suntem de vina pentru problemele lui Mihailc, sau pentru ca fratia ta si Ioan Cezar dadurati la recycle bin o veche prietenie.
Bine, in cazul lui Mihail si eu recunosc ca am vina de a ura adinc grupul din jurul revistei 22, si tot ce este autointitulat "societate civila" in tara asta, si care musteste de un pro-occidentalism desantat, manifestind o pauperofobie vecina cu rasismul social, asa ca un tip care vorbeste chiar mei neinteligibil-elitist decat Plesu a devenit, la primul confilict, triggerul revarsarii urii mele impotriva elitelor-care-vorbesc-(chipurile) frumos.
On-topic: pana la urma, orice copil normal isi da seama ca santa claus e "just a marketing myth", ca sa ma exprim in golaneasca limba a trupelor imperialiste de ocupatie, care ne-au adus numai "bunatati", de la Periplaneta sp. la Coke si de la exploatarea gazelor de sist la sufocante sarbatori pagane gen halouin sau velantainsdei.
Evident, la 12 ani stiam ca sunt ai mei, in special maica-mea, responsabili cu cadourile de Craciun. Asa l-am bagat pe mosul obez in rosu in folderul mental unde este si harap alb.

Last edited by Theodore_of_Mopsuestia; 29.12.2014 at 15:13:36.
Reply With Quote
Vechi 29.12.2014, 15:09:28
Theodore_of_Mopsuestia
Guest

Implicit

Prof. Ioan Cezar, da, pentru mine cultul e sufocant, chiar plicticos. De aia nu prea merg la Liturgii, pentru ca ma plictisesc acolo, dupa cum ma dezgust la petreceri. Prefer mersul in natura, in locul aglutinarii cu scumpii nostri semeni, nu conteaza daca sub stindardul crucii sau al licorii. Nu am sa inteleg vreodata ideea de a avea o credinta, adica de a vedea doar partea buna a acelei credinte, indeosbi privind istoria genezei si expnasiunii, deseori si impunerii ei in lume.
Vocatia mea este aceea de a iesi intotdeauna din rind. In comunism nu imi placea monolitul ideologic, in Biserica monolitul mistic.
Chestia cu Mos Craciun e periculos de aproape de mijlocul drumului dintre "recomandabil" si "obligatoriu", mai ales in societatea consumerista, la fel de nechestionabila ca puterea blestemata a corporatiilor sau manifestarea si mai blestemata a sua/nato. In consecinta, e ceva ce privesc din start cu un scepticism colorat din ce in ce mai des cu tuse de ura defensiva.

Last edited by Theodore_of_Mopsuestia; 29.12.2014 at 15:11:59.
Reply With Quote
Vechi 29.12.2014, 15:25:35
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Diferența fiind că Harap-Alb nu vine tainic să îți aducă în dar vreo săbioară, vreun căluț sau, mai știi, vreun forum devirusat. Pe când Moșul vine, din când în când. Fie și prin intermediul oamenilor!

P.S. Cred că îți imaginezi că nu agreez nici eu modul cum unii oameni profită (veșnic obicei omenesc) de simțămintele altor oameni, abuzînd de moment și transformînd o sărbătoare a bucuriei inocente în ordinarul speculei.
Zicea, parcă, Preda într-un roman ("Delirul"? - nu mai știu...) că la români prea e totul de vânzare... Sau Mateiu, în "Craii..."?
Acum putem generaliza, întrucât e limpede că oriunde pe glob parcă totul a devenit de vânzare. Chiar și onoarea, chiar și bunul simț, chiar și minima moralitate.
Patima, oricare ar fi ea, stâlcește caracterul omului făcîndu-l de nerecunoscut ca om. Cum oare cred unii că Împărăția Cerurilor este deschisă și celor sluțiți de propria răutate, eu nu pot pricepe. Mă mai gândesc.
Și, acum sigur fiind de autor, scria Marin Preda că în nici un caz nu reușește să înțeleagă cum e posibil ca un om să urască pe un alt om. Atribuia sentimentul de ură înverșunată ființelor dezumanizate - asta desigur în contextul analizelor sale amare privind comunismul. Crezi că un comunist (nu neapărat un securist, că aici întrebarea e retorică) mai poate deveni altceva în timpul vieții lui? Indiferent sub ce mască se pitește.
Reply With Quote
Vechi 29.12.2014, 15:37:46
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Adevarat : : " patima oricare ar fi ea stalceste pe om ":

cezar_ioan
Banned
Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali

Citat:
În prealabil postat de aubergine
Ar fi extrem de folositor si realist daca nu v-ati mai gandi ca toti cei care nu sunt interesati sa mearga la psiholog, sau nu au o parere buna despre psihologi sunt neaparat niste ignoranti manelisti scuipatori de seminte si sa nu mai luati totul atat de personal.

Trebuie sa invatati sa ii respectati si pe ceilalti, sa nu ii jigniti si sa acceptati faptul ca exista si oameni care nu gandesc ca d-voastra. Nu trebuie sa sariti in sus ca oamenii sunt ignoranti , daca merg doar la preot si nu frecventeaza psihologul si daca o au parere proprie bine intemeiata legata de acest lucru.

Ce incredere se poate avea intr-o stiinta aparuta in secolul 19, la fel ca majoritatea religiilor sectarilor, din care se scot bani frumosi in occident si la care apeleaza dupa cum am vazut vedetele cu bani, fara nici o credinta in Dumnezeu, doar pentru ca e la moda sa ai psihologul tau care te jupoaie de bani!

Romanii normali nu au bani destui pentru psiholog, multi au experiente neplacute, si in fond daca ai preot de ce ai mai avea nevoie de psiholog?

La psiholog sa se duca ateii, pentru ca oricum un crestin ce ar avea de invatat de la un psiholog cu conceptie ateista? Mai mult i-ar strica, daca toti sunt asa de subiectivi ca d-voastra!

Proasto, mulțumește Domnului că ai ocazia să îți târâi țurloaiele pe stradă, ok?
Vechi 29.12.2014, 15:41:22
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia Vezi mesajul
Prof. Ioan Cezar, da, pentru mine cultul e sufocant, chiar plicticos. De aia nu prea merg la Liturgii, pentru ca ma plictisesc acolo, dupa cum ma dezgust la petreceri. Prefer mersul in natura, in locul aglutinarii cu scumpii nostri semeni....
Dragă Teo, nu voi obosi să îți repet, cu nădejde prietenească, ceea ce ți-am tot zis mereu: tu îți centrezi ochii minții doar pe ideologie (răspândită de falșii creștini, creația lor de neputincioși, de falși credincioși) și, din acest motiv, scapi miezul Bisericii, Care este Duh. Acest Duh se exprimă în cultul nostru creștin, care nu are sens decât în comuniune frățească, între oameni. Înțelege te rog că o stare de spirit, poftim, pentru a fi împărtășită, trebuie să folosească un limbaj omenesc și să aibă loc între oameni. Altfel nu ajunge de la om la om, de la persoană la persoană, de la Persoane la persoane. În cazul Bisericii, acest limbaj, prin care Spiritul Dumnezeiesc comunică cu spiritul nostru, și prin care noi ne menținem ca mădulare ale unui singur întreg, este cultul. Opera aceasta gigantică și minunată care este cultul creștin nu e altceva decât rodul comunicării și comuniunii dintre Dumnezeu și oameni și dintre oameni. Firesc ar fi ca noi, cei care râvnim la o viață frumoasă și veșnică, să pătrundem în Duhul acestui cult, pentru a gusta din taina sfântă a relației concrete dintre Dumnezeu și noi, oamenii. Pentru a fi vii, în definitiv. Nu se poate să Îl iubim pe Dumnezeu și totodată să ne repugne părtășia cu oamenii. E formulat clar în Porunca Dumnezeiască a Iubirii.

Indiferent ce ți-au făcut oamenii, indiferent cât te-au rănit, indiferent câți nesimțiți și-au bătut joc de sensibilitatea ta, tu ai putința și datoria să îți păstrezi încrederea în oameni și omenitate. Pentru că altfel îți sapi încrederea în propria ta omenitate.

Deci lasă ideologiile. Ignoră-le. Ele sunt cel mult piedicile care stânjenesc, ca niște văluri, vederea frumuseții ascunse.
Reply With Quote
Vechi 29.12.2014, 15:45:50
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Diferenta dintre teorie si practica :

cezar_ioan
Banned
Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
Eu vă rog să meditați la frumoasele amintiri din copilărie ale lui Ion Creangă. Măi fraților, noi chiar o luăm razna cu știința asta a pedagogiei, a psihologiei etc...Bătaia primită de copil de la părinte e sfântă, nu aceea brutală și repetată la cea mai mică greșeală a copilului, ci aceea aplicată cu dragoste și dicernământ la momentul potrivit.

Bre, matale oricum ești un handicapat.
Mai mult decât mila pe care cu generozitate ți-am arătat-o luni la rând, ce tot voiești?
Dormi în pătuț, cu halucinația bietului tău psihotic preferat, în brațe!
La psihoticul legendar numit A. B. mă refer, nu-ți e clar?
Handilăule!!!!!!!!
Vechi 29.12.2014, 15:49:49
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Nu pricep pentru ce scoți de la naftalină păcatele omului; cu atât mai mult cu cât a fost pedepsit (bannat) pentru ele.
Reply With Quote
Vechi 29.12.2014, 15:54:49
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Nu scot la naftalina , ci doresc sa arat ca "schimbarile " in bine n-au sosit , ci din potriva !
Un om inteligent si smerit stie sa taca , si atunci toate cele rele se vor aplana , dar ura acestui individ nu are margini , clocoteste in el , spumega continuu !
Te invit sa citesti cu atentie ultimele lui mesaje si o sa-ti dai seama ca am dreptate !
Vechi 29.12.2014, 16:02:57
ovidiu b.
Guest

Implicit

Ceea ce vezi în aproapele și ceea ce vrei să demonstrezi e de fapt în tine.
Reply With Quote
Vechi 29.12.2014, 16:09:49
Theodore_of_Mopsuestia
Guest

Implicit

Se vede ca Ovidiu e un ucenic al parintelui Arsenie Boca: a spus totul intr-o singura fraza. Si el s-a certat cu Ioan Cezar, dar a stiut sa treaca peste cele rele ale trecutului, si sa le spele, ca acelea bune sa se adune. Iata nobletea unui ucenic de mare duhovnic!
Propun inchiderea topicului, daca nu a forumului.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cine este aproapele meu? luminitarodina Despre Biserica Ortodoxa in general 30 27.07.2016 11:28:12
cine din voi este in Bruxelles? TIBS Generalitati 9 17.06.2010 00:27:49
cine este din iasi? bogdan_222 Calugarul 0 14.05.2010 13:22:05
Cine este responsabil? eclat_de_lune Generalitati 1 07.11.2009 14:57:06
Cine este cel mai puternic om? amatyyy Teologie si Stiinta 29 16.09.2009 13:49:04