![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by ovidiu b.; 26.12.2014 at 01:48:11. |
|
|||
|
|||
![]()
-cu alte cuvinte exista povesti care "fura copilaria " -cum zice Danion Vasile,povesti pline de ocultism,magic,new age...Harry Potter -dar si povesti care graviteaza in jurul ideiii de iubire de frati,prieteni,parinti, de aproapele ,de Dumnezeu
Taina Iubirii - Povesti pentru copiii mari si mici: http://www.danionvasile.ro/taina-iubirii.php http://palatulpovestilor.ro/ "...decât să crească cu Harry Potter și Pokemoni, copiii ar face bine să citească istorioare duhovnicești sau chiar întâmplări din Viețile Sfinților." Last edited by cristirg; 26.12.2014 at 01:15:54. |
|
|||
|
|||
![]()
Da, sunt povești și povești. De aceea e important ca părinții să fie vigilenți și să nu lase lumea poveștilor pe mâna oricui și nici copilul la întâlnirea cu orice poveste.
Este specific copilului să se joace și să viseze în lumea poveștilor. Iar de acest specific unii se folosesc pentru a deforma și otrăvi (pe modelul mai vechi al calului troian), iar alții pentru a zidi caractere frumoase și vieți rodnice. Copilul e ușor de adus în starea de receptivitate față de un mesaj. E suficient să glumești, să îi cânți, să te costumezi etc. El se deschide cu toți "porii" sufletului inocent, avînd nu doar curiozitate ci și încredere. Iar în acest moment se petrece fie otrăvirea fie înnobilarea copilului. Ca urmare, ține de responsabilitatea noastră, una foarte mare, să hotărâm ce fel de povești și de jocuri oferim copiilor, cărei lumi de mesaje îi expunem și cum îi ajutăm să interpreteze ceea ce trăiesc în lumea atât de pestriță și de agresivă informațional din zilele noastre. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ovidiu mi-a luat- o inainte cu raspunsul cata vreme am fost ocupata sa ascult conferintele postate de Paraschiva :) Daca nu avem prejudecati fata de user atunci mesajul este chiar bun. Zic pt cine are ,caci eu nu am vizavis de Cezar... Dar nici vizavis de Catalin; amandoi imi sunt frati!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Interesante conferințele. Interiorizare și nu surogate, sinceritate și nu mituri (dar nu în sensul combativ de a-l exclude pe Moș din viața copilului - pentru că nu ai cum în ziua de astăzi, doar dacă izolezi copilul de lume, ceea ce nu este o soluție). Last edited by ovidiu b.; 26.12.2014 at 02:59:27. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
În ce mă privește, mai întâi am cercetat care le e înclinația. Oarecum surprins, am constatat că nu doar fetița, care e încă la grădiniță, la grupa mijlocie, s-a lăsat cu totul purtată în povestea Moșului. Chiar și Tudor a intrat în scenariu (poate pentru a fi în comuniune cu sora lui? sau poate pentru a se răsfăța un pic?) Ce puteam face? Am ales să le respectăm poziția, ne-am comportat ca atare (ce lucru curios! Moșul a venit când eram cu toții în parc. Pe unde o fi intrat, că geamurile erau închise iar ușile încuiate!) și am convenit cu soția că vom vorbi despre acest subiect la un moment ulterior, ceva mai detașat de emoțiile zilei. Am folosit și noi varianta explicativă cu darurile de la Dumnezeu, prin Moșul și prin oameni. Am voit să punctăm că Autorul tuturor bunătăților, Izvorul Iubirii și al Luminii este Domnul. Să știe de la noi părinții, fără dubii, Cine este Izvorul și Vistierul, Dătătorul de viață și de bucurie autentică. Totuși, am fost reținuți cu precizarea "copii cuminți". Pentru că ei deja considerau că nu au fost chiar foarte cuminți anul acesta...:) |
|
|||
|
|||
![]()
Păcat că nu ați mai putut folosi partea cu "copii cuminți", plin de surprize Moșul. :)))
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Se poate și cu moș, dar și fără el, având în vedere că a intrat târziu în sărbătorile de iarnă. „Când mama spune de Iisus cu glasul ei cel dulce” (vorba colindului) - este o poveste care-i poate cuceri pe copii, fiind și adevărată. Moșul nu este centrul Sărbătorii, dar poate face parte dintre invitați. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ma intrebi de ce cred ca te preocupi cam mult de mine, dar daca nu avem amnezie a fost o lunga perioada in care te preocupai in mod excesiv de mine si mesajele mele. E posibil ca tu sa incerci sa te schimbi in bine, desi prin mesajul acela pare ca e invers. Probabil te-a luat valul crezand ca articolul scris de diacon ar sustine povestea cu Mos Craciun, dar nu poti scrie asa decat daca ai resentimente puternice si chiar un fel de ura fata de o persoana. In contrast eu nu tin resentimente si am vorbit cu tine ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic de cand ai revenit pe forum. E bine sa incercam sa lucram la schimbarea in bine in interior si nu la imaginea noastra. |
|
|||
|
|||
![]()
Te rog să mă ierți, nu m-am gândit din păcate că te va supăra oful meu. Pentru că eu mi-am vărsat un of, repet, împotriva unor stări de lucruri, a unui gen de atitudini care nu mi se par deloc potrivite, deloc folositoare.
Deci îmi cer iertare, cu adevărat nu am vrut să te necăjesc, Cătălin! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
cine este aproapele meu? | luminitarodina | Despre Biserica Ortodoxa in general | 30 | 27.07.2016 11:28:12 |
cine din voi este in Bruxelles? | TIBS | Generalitati | 9 | 17.06.2010 00:27:49 |
cine este din iasi? | bogdan_222 | Calugarul | 0 | 14.05.2010 13:22:05 |
Cine este responsabil? | eclat_de_lune | Generalitati | 1 | 07.11.2009 14:57:06 |
Cine este cel mai puternic om? | amatyyy | Teologie si Stiinta | 29 | 16.09.2009 13:49:04 |
|