Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.12.2014, 22:41:57
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
On topic am scris aici in urma cu un an sau doi , domnule Ovidiu , iar dumneata mi-ai raspuns dupa doi ani , caci cele citate de dumneata la adresa mea erau postate cu muuult timp in urma , dorinta ta a fost doar de a readuce acest thread in actualitate , sau poate ai simtit nevoia de polemica , asa din senin !
Ti se pare normal sa-mi raspunzi dupa atataia ani la un subiect care pentru mine este incheiat , adica mi-am spus punctul de vedere , sau musai vrei sa facem discutii de dragul de a discuta ?
Mi-am spus și eu părerea legându-mă de o idee (luminițe, brad), fără să țin cont de data și autorul mesajului, și nicidecum de dragul polemicii. Se pare că mai nou a-ți spune părerea e musai încadrată în polemică. Faptul că nu sunt de acord cu părerea ta nu înseamnă că am ceva cu tine. Dacă nu ai avut nimic de spus de spus on topic mai bine nu răspundeai. Iertare, fii în pace.

Last edited by ovidiu b.; 22.12.2014 at 22:44:19.
Reply With Quote
Vechi 22.12.2014, 23:44:10
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Ovidiu , chiar nu-ti dai seama ca m-ai citat de doua ori cand ai redeschis acest thread inchis in 2011 ?
Chiar nu-ti dai seama ca m-ai citat de doua ori cu cele postate de mine in anul 2011 ?
Chiar nu observi ca pe acest thread am fost mult mai on topic ca tine chiar din 2011 , cand am scris despre acest subiect aici ?
Chiar nu sti cum functioneaza un Forum si nu ti-ai dat seama ca m-ai citat cu o idee postata in 2011 ?
Eu zic sa nu te mai legi de luminite , ci sa simtim impreuna bucuria Nasterii Domnului , dupa o perioada de post binevenita de 40 de zile !
Domnul sa fie cu tine si cu noi toti !
Sarbatori fericite !
Vechi 22.12.2014, 23:46:22
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Vechi 23.12.2014, 00:11:45
ovidiu b.
Guest

Implicit

Cristi, se pare că nu ne înțelegem. Am văzut foarte bine data și numele userului, dar nu m-au interesat aceste aspecte. Am făcut un simplu comentariu on topic pe anumite idei: Moș Crăciu, brad, luminițe. Dacă nu găsești nici un folos în acele mesaje, ignoră-le, dar poate altcineva e interesat de a purta o discuție pe această temă (după cum se și vede) și nu de o polemică. Putea fi oricare alt user.
Reply With Quote
Vechi 23.12.2014, 00:23:14
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit On topic pentru Ovidiu !

Da , sunt superbe si luminitele , si bradul si orice Mos darnic si bun !
Da , sunt toate superbe , iar cel ce le detesta si faureste o intreaga filozofie pe aceasta tema a luminitelor si bradului de Craciun , are o mare frustrare din copilarie si nu numai !
Da , mie imi plac si luminitele si bradul , caci credinta inca nu m-a scrantit , si nu m-a uratit intra tat ca sa ma deranjeze : un mos , o luminita si un bradulet !
Bucurati-va de : luminite , de bradulet , de zapada , de anotimpul asta unic si minunat , dar mai cu seama de Marea Sarbatoare a Nasterii Domnulu !

P.S :
Ovidiu draga , tu nu te-ai spovedit si Impartasit ?
Ce-i cu imima asta inghetata si mintea asta atat de ravasita de o simpla luminita si un amarat de bradulet ?
Vechi 23.12.2014, 01:06:38
ovidiu b.
Guest

Implicit

Sper că nu aștepți un răspuns, chiar nu are sens să dau apă la moară prejudecăților tale. Să fii sănătos.
Reply With Quote
Vechi 23.12.2014, 01:10:44
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Să fii sănătos.
Multumesc , asemenea ! :)
Vechi 23.12.2014, 01:16:40
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Scuza-ma nu vreau sa-ti lezez sentimentele dar imi pare o tampenie sa fi socat ca Mosul nu exista!
Si mie imi pare rau ca ai ales sa te exprimi asa doar pentru a apara o falsa traditie raspandita de americani si Coca-Cola.
Eu cred ca e gresit sa gandeasca cineva cu mintea matura ce crede un copil. Sau sa generalizeze ceea ce i s-a intamplat lui.
Ca e gresit ce spui e evident, cred ca n-o sa gasesti un singur copil care sa se bucure ca nu exista Mosul, desi credea ca exista. Asadar, unii vor fi mai putin suparati, altii mai mult. La fel, unii vor asocia supararea lor cu parintii, cei care le-au spus mitul acesta. Ei le-au spus ca Mosul exista, la fel cum le spusesera si de credinta.
Cel ce spusese ca radacinile ateismului lui sunt aflarea faptului ca nu exista Mos Craciun in copilarie era un user pe forumul catolic. Desi familia lui era practicanta.
Si toate acestea pentru o aiureala americana, bazata pe povestiri pagane.
Eu nu am vazut articole ortodoxe in favoarea lui mos Craciun (de fapt doar la noi se zice Craciun, s-a suprapus peste o poveste populara).
O lucrare ortodoxa, semnata de un preot: "Mitul lui Mos Craciun. Desacralizarea praznicului Nasterii Domnului." http://www.protopopiatul-simleu-silv...20Domnului.pdf
O lucrare mai ampla si lamuritoare, de la greci: https://graiulortodox.wordpress.com/...-de-coca-cola/
Pe scurt, in ultimul articol se arata cum Santa Claus, are numele de la Sfantul Nicolae, dar e venit pe filiera protestanta. Acestia nu au cultul sfintilor, dar pentru ca si la popoarele de acolo exista evlavia fata de Sfantul Nicolae inainte de protestantism au creat aceasta poveste. Dar impletita cu mituri pagane nordice. In religiile lor era exact aceeasi poveste, cu un zeu ajutat de spirite care imparte daruri in timp ce copiii dorm. Observam ca nici macar aici zeul acela nu era considerat imaginar, deci copiii nu aflau mai tarziu ca nu exista, ei credeau ca zeul exista.
Se pare ca olandezii au dus povestea in America si acolo s-a dezvoltat in secolul XIX, iar in perioada interbelica a inceput sa fie exportata in toate tarile, probabil datorita Coca-Cola. Cred ca si la noi povestea a ajuns dupa razboi.
Si Halloween tot radacini pagane are, dar povestea cu Mos Craciun mi se pare cu mult mai nociva pentru copii (am explicat de ce).
Reply With Quote
Vechi 23.12.2014, 01:27:23
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Si mie imi pare rau ca ai ales sa te exprimi asa doar pentru a apara o falsa traditie raspandita de americani si Coca-Cola.
Eu cred ca e gresit sa gandeasca cineva cu mintea matura ce crede un copil. Sau sa generalizeze ceea ce i s-a intamplat lui.
Ca e gresit ce spui e evident, cred ca n-o sa gasesti un singur copil care sa se bucure ca nu exista Mosul, desi credea ca exista. Asadar, unii vor fi mai putin suparati, altii mai mult. La fel, unii vor asocia supararea lor cu parintii, cei care le-au spus mitul acesta. Ei le-au spus ca Mosul exista, la fel cum le spusesera si de credinta.
Cel ce spusese ca radacinile ateismului lui sunt aflarea faptului ca nu exista Mos Craciun in copilarie era un user pe forumul catolic. Desi familia lui era practicanta.
Si toate acestea pentru o aiureala americana, bazata pe povestiri pagane.
Eu nu am vazut articole ortodoxe in favoarea lui mos Craciun (de fapt doar la noi se zice Craciun, s-a suprapus peste o poveste populara).
O lucrare ortodoxa, semnata de un preot: "Mitul lui Mos Craciun. Desacralizarea praznicului Nasterii Domnului." http://www.protopopiatul-simleu-silv...20Domnului.pdf
O lucrare mai ampla si lamuritoare, de la greci: https://graiulortodox.wordpress.com/...-de-coca-cola/
Pe scurt, in ultimul articol se arata cum Santa Claus, are numele de la Sfantul Nicolae, dar e venit pe filiera protestanta. Acestia nu au cultul sfintilor, dar pentru ca si la popoarele de acolo exista evlavia fata de Sfantul Nicolae inainte de protestantism au creat aceasta poveste. Dar impletita cu mituri pagane nordice. In religiile lor era exact aceeasi poveste, cu un zeu ajutat de spirite care imparte daruri in timp ce copiii dorm. Observam ca nici macar aici zeul acela nu era considerat imaginar, deci copiii nu aflau mai tarziu ca nu exista, ei credeau ca zeul exista.
Se pare ca olandezii au dus povestea in America si acolo s-a dezvoltat in secolul XIX, iar in perioada interbelica a inceput sa fie exportata in toate tarile, probabil datorita Coca-Cola. Cred ca si la noi povestea a ajuns dupa razboi.
Si Halloween tot radacini pagane are, dar povestea cu Mos Craciun mi se pare cu mult mai nociva pentru copii (am explicat de ce).
Nici vorba sa-l apar pe Santa cu care nu am nici o afinitate! Probabil am vrut sa subliniez ca nu este rau ca copiii sa primeasca cadouri de la parinti,in urma unei povesti ca un mos vine si le lasa acolo.
Fiecare procedeaza cum crede de cuviinta.
Numai ca si copiii sunt diferiti,altii afla se supara si le trece repede ,altii nu uita o viata!
Imi pare rau daca te-a suparat comentariul meu!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 23.12.2014, 01:42:45
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Mai lipsea să înțelegi că e și pro Coca-Coala, tocmai Yasmina. ....)))
Ai înțeles greșit.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cine este aproapele meu? luminitarodina Despre Biserica Ortodoxa in general 30 27.07.2016 11:28:12
cine din voi este in Bruxelles? TIBS Generalitati 9 17.06.2010 00:27:49
cine este din iasi? bogdan_222 Calugarul 0 14.05.2010 13:22:05
Cine este responsabil? eclat_de_lune Generalitati 1 07.11.2009 14:57:06
Cine este cel mai puternic om? amatyyy Teologie si Stiinta 29 16.09.2009 13:49:04