Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.05.2012, 20:22:43
simona_toader68 simona_toader68 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 27.09.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
domnisoara Aurelia1984, nu vreau sa fac o aluzie la dumneavoastra pentru ca nu va cunosc, insa toate domnisoarele pe care le stiu, au ramas asa (adica au trecut de 30 de ani fara sa se marite) nu pentru ca nu au avut pretendenti, ci pentru ca erau nemultumite de starea materiala a viitorului sot.
Nu toate fetele sunt materialiste! Sunt si fete bune, care la momentul potrivit .. isi vor gasi sufletelul chiar daca sunt trecute de 30 ani !
Vechi 23.05.2012, 00:41:24
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Multi baieti insa se uita si la aspectul fizic mai mult...
Vechi 23.05.2012, 01:32:32
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul

Daca un barbat frumos isi doreste o femeie frumoasa este firesc,problema este ca toti barbatii isi doresc alaturi fotomodele sau in tot cazul femei deosebite,indiferent de statutul lor sau de ce anume pot ei oferi unei femei.
Observ in strainate femei casatorite care in Romania nu ar fi avut nici o sansa(dpdv fizic).
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Vechi 29.05.2012, 18:40:09
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
ai dreptate. mai ales ca ai zis "mai mult".
este firesc ca dupa o prima privire, dintr-un grup de fete sa alegi una frumoasa.
pentru a-i vedea frumusetea interioara ai nevoie de timp.
eu am cativa prieteni care sunt genul de care se indragosteste aproape orice femeie. baieti cu caracter, iar fizic ... muuult peste medie.
cu toate astea au prietene sau sotii care, la prima vedere, te fac sa spui: la cum arata el, putea sa gaseasca una mai frumoasa.
si totusi sunt perechi aproape perfecte.
au ajuns sa se cunoasca si sa se completeze atat de bine, ca ti-e drag sa privesti la relatia lor.
chestia cu "cea mai frumoasa" tine mai mult de agatatul in club. asa ... pentru o aventura.
dar un baiat inteligent, nu va avea ca prioritate frumusetea fizica.
este adevarat ca se poate ajunge si la situatii mai "ciudate". un amic mi-a spus ca el alege fete mai urate ca el ca sa nu fie inselat ... asta pentru ca era patit.

Last edited by Dumitru73; 29.05.2012 at 19:41:12.
Vechi 18.03.2012, 22:44:22
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de aurelia1984 Vezi mesajul
Bine v-am regasit pe forum.

Am o intrebare pentru cine ma poate ajuta. Am gasit si pe internet si in afara lui o multime de carti/articole cu sfaturi pentru oamenii casatoriti, sau pentru tinerii adolescenti intragostiti (intotdeauna reciproc), sau pentru tinerii care vor sa aleaga fecioria, in sensul de calugarie.

Exista, totusi, o categorie destul de mare de tineri, fete in special, care fac tot posibilul sa respecte legile, care-si pazesc fecioria, care nu umbla in discoteci si nu se machiaza, nu-si doresc sa se calugareasca, ci vor casatorie. Totusi, multi dintre ei nu se pot casatori.

Exista vreo carte cu sfaturi si vorbe de alinare si pentru ei? Special pentru ei? Eu sunt o tanara de acest fel si cateodata starea aceasta a lucrurilor ma doare atat de tare incat am nevoie sa citesc ceva care sa ma mai linisteasca. Nu pot alerga de 7 ori pe saptamana la preotul duhovnic sa-l bazai cu aceleasi dureri, asa ca as dori stiu daca exista texte care sa ma intareasca, pe mine si pe cei ca mine, ca nu suntem deloc putini.

Se spune ca in viata avem de ales intre casatorie si calugarie. Se pare ca unii nu au de ales... Si despre ei se vorbeste cel mai putin.

Va multumesc pentru rabdare!
Vad ca nici tu nu ti-ai declarat religia.
Ai primit multe sfaturi. De toate felurile. As zice ca unele sunt chiar foarte bune, temeinice.
Revin la o vorba spusa mai demult: uita-te intai cine vorbeste si apoi ce vorbeste...De la cine-ti vine sfatul...
Vechi 19.03.2012, 11:22:39
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
Ai primit multe sfaturi. De toate felurile. As zice ca unele sunt chiar foarte bune, temeinice.
Revin la o vorba spusa mai demult: uita-te intai cine vorbeste si apoi ce vorbeste...De la cine-ti vine sfatul...
E asa greu sa zici pe sleau ca _ruxa_ fiind atee, bate campii? :)
Vechi 23.03.2012, 00:16:57
aurelia1984's Avatar
aurelia1984 aurelia1984 is offline
Member

Data înregistrării: 17.11.2008
Smile

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
Buna, Adriana. Sunt ortodoxa. :)
Vechi 19.03.2012, 07:57:31
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de aurelia1984 Vezi mesajul
Exista, totusi, o categorie destul de mare de tineri, fete in special, care fac tot posibilul sa respecte legile, care-si pazesc fecioria, care nu umbla in discoteci si nu se machiaza, nu-si doresc sa se calugareasca, ci vor casatorie. Totusi, multi dintre ei nu se pot casatori.
Daca judec dupa anul afisat la profil, nu vad nimic “alarmant”, tinand cont de media de varsta la data casatoriei din ziua de azi. Poti sa te casatoresti si la 20 de ani, insa cred ca pentru a face alegerea potrivita ai nevoie de experienta - a ta, a celor din jur; numai asa vei sti exact ce vrei, iar cand spun experienta ma refer la relationarea cu oameni diferiti. Ar trebui sa depasiti preconceptiile legate de „machiaj si discoteca”, doar nu ele sunt impedimentul in fata gasirii unui partener, a largirii sferei de cunostinte. De asemenea, e o diferenta intre a dori sa fii casatorita, a avea o familie si a face o prioritate din casatorie. Sincer, nu cred ca ati facut o prioritate din casatorie pana acum, avand probabil alte preocupari, firesti de altfel, insa din moment ce acum va doriti asta, cu siguranta se va si intampla, pentru ca veti iesi in prima linie si va veti asuma riscurile, inclusiv o eventuala respingere. Nu e nicio problema, iti modelezi in continuare caracterul, insa e important sa cunoasteti oameni, pentru a face alegerea buna. Dumnezeu are rezervat ceva si pentru d-voastra, asa cum are pentru fiecare dintre noi. Doamne ajuta!

Citat:
Pe mine ma dor "anisorii mei". Stiu ca trebuie sa am rabdare, cam asta aud peste tot, dar mi-as dori si eu ca tot omul sa fiu mama tanara, sa aiba si copiii mei bunici, sa-mi aduc aminte cu drag de anii tineretii, nu cu tristete, ca au fost urati si singuri si presarati cu prea putine lucruri care te-ar face sa te simti tanar cu adevarat.
Sunteti din 84? Eu sunt putin mai mare decat d-voastra si nu-s casatorita, insa nu pot sa spun ca sufar din asta. Munca m-a acaparat destul de mult dupa absolvire, pentru ca eram pasionata de ceea ce fac, oarecum in detrimentul vietii private si cred ca asta se intampla de multe ori, pentru ca e greu sa fii implinit pe toate planurile concomitent. Ferice de cel care poate! Sunt perioade in viata cand ai unele prioritati, mai ales daca ti se ofera anumita sanse, insa vine vremea cand ne dorim o completare a familiei sau o reafirmare a ceea ce impartim. Nu trebuie sa faceti o drama din faptul ca sunteti necasatorita, sa va autocompatimiti comparandu-va cu altele, pentru ca fiecare femeie are ritmul ei, e unica in felul ei.

Last edited by ioanna; 19.03.2012 at 08:44:03.
Vechi 19.03.2012, 09:47:02
Laura19
Guest

Implicit

De ce este ceva rau sa te casatoresti tanar? 20-25 de ani. Ce este rau in a avea dorinta sa asta?
Vechi 19.03.2012, 11:17:31
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
De ce este ceva rau sa te casatoresti tanar? 20-25 de ani. Ce este rau in a avea dorinta sa asta?
Dorintele in sine sunt inofensive, punerea lor in practica e cea care aduce probleme.

Nu e nimic rau daca ambii au ceea ce le trebuie pentru casatorie (psihic, moral, afectiv, profesional) versus lumea in care traiesc.
Daca nu au, ajung sa se casatoreasca tot pe la 30+.
A doua oara, sau mai rau.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Suferinta costel Generalitati 36 19.09.2024 00:20:42
Suferinta Ovidiu_26 Generalitati 8 19.09.2024 00:05:39
Bunicul din visul fetei mele clementia Generalitati 13 17.06.2011 13:06:08
Suferinta unui orb Elena_Elena Intrebari utilizatori 3 13.09.2010 20:14:49
suferinta=mantuire? eulaura Generalitati 26 28.08.2009 01:15:19