Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.03.2012, 12:06:07
Laura19
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Dorintele in sine sunt inofensive, punerea lor in practica e cea care aduce probleme.

Nu e nimic rau daca ambii au ceea ce le trebuie pentru casatorie (psihic, moral, afectiv, profesional) versus lumea in care traiesc.
Daca nu au, ajung sa se casatoreasca tot pe la 30+.
A doua oara, sau mai rau.
Aici intervine educatia data de familie, mai ales cea religioasa. Caci multi tineri, trecuti de majorat, sunt sfatuiti de parinti "traieste-ti viata" "copii sunt o povara" "esti mult prea tanar/a sa iti intemeiezi o familie" "cariera,scoala intai si abia apoi casatoria". Chiar am citit o carte pe tema asta, ortodoxa, in care scria ca tinerii sunt pregatiti sa aiba familie,copii, insa nu sunt lasati. Societatea ii educa in asa fel incat sa divorteze si sa se casatoreasca tarziu. Autoarea afrima ca o tanara familie poate sa treaca peste probleme cu bine, daca familia sotilor le este alaturi si faptul ca tinerii nu se mai casatoresc este o problema mare. Si in scrierile duhovnicilor, oamenii sunt sfatuiti sa se casatoreasca tineri. Acum nu stiu cate din femeile care s-au casatorit dupa 30 de ani s-au pastrat curate si au trait crestineste.

Daca casatoria in sine devine o obsesie, reprezinta deja o problema. Insa in general, sa te casatoresti tanar nu este deloc gresit, este chiar preferabil. Si cum s-a zis mai sus, nu prea iti poti gasi un partener daca stai in casa si nu socializezi cu nimeni. Vorba aceea, nu pica din cer.
Vechi 19.03.2012, 12:15:00
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
Si cum s-a zis mai sus, nu prea iti poti gasi un partener daca stai in casa si nu socializezi cu nimeni. Vorba aceea, nu pica din cer.
Ma faceti sa zambesc, de parca fetele astea nu stiu ca daca stau in casa sansele de a intalni barbatul se reduc considerabil, este exact ca in bancul acela cand evreul se ruga sa castige la loto si vine raspunsul din cer: "trage, mai, si tu un bilet !".

Cunosc nu mai putin de 3 cazuri in institutia unde am lucrat, de fete care acum au peste 35 de ani, si desi au fost cerute de sotii ele au refuzat pe motiv ca respectivii nu au starea sociala dorita, acum plang frecvent, fac depresii puternice (iau medicamentatie), se miorlaie pe la prietene, si dau acatiste pe la manastiri ca sa prinda si ele ceva pana la urma. Veneau tot timpul calugarite pe la ele ca sa le consoleze, pana cand m-am hotarat eu sa sparg gheata si le-am spus direct:"te-a cerut X de sotie?"; "da", "de ce nu ai acceptat?", "pai doar nu o sa ma casatoresc cu un sofer". Atunci, le-am zis, "asteapta patronul ala plin de bani care nu o sa vina niciodata!"

Last edited by Profetul de carton; 19.03.2012 at 12:17:03.
Vechi 19.03.2012, 12:27:30
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
Veneau tot timpul calugarite pe la ele ca sa le consoleze, pana cand m-am hotarat eu sa sparg gheata si le-am spus direct:"te-a cerut X de sotie?"; "da", "de ce nu ai acceptat?", "pai doar nu o sa ma casatoresc cu un sofer". Atunci, le-am zis, "asteapta patronul ala plin de bani care nu o sa vina niciodata!"
Ce direct ati fost :) Cand vine vorba de alegerea partenerului, unora li se potriveste mai tare zicala “cine se aseamana, se aduna”, in fata “contrariilor care se atrag”. App, doamna respectiva ce profesie avea?
Vechi 19.03.2012, 12:33:04
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Ce direct ati fost :) Cand vine vorba de alegerea partenerului, unora li se potriveste mai tare zicala “cine se aseamana, se aduna”, in fata “contrariilor care se atrag”. App, doamna respectiva ce profesie avea?
Economiste! dar la o restructurare, asta inseamna 0(zero), deoarece in mediul economic romanesc este inflatie de economisti, si o diploma de acest gen nu valoreaza mare lucru! tot mai bine sofer, ca masini sunt destule, insa institutii unde sa lucreze o economista infatuata si aroganta mai putine!!!
De unde, Doamne, atatia directori, doctori si patroni pentru toate fetele astea????
Vechi 19.03.2012, 12:49:27
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Degeaba spuneti d-voastra, insa conteaza statutul social , nu „contul in banca”, cat gradul de cultura si educatie al partenerilor, pentru ca ai parte de mai multe interesectari sufletesti si puncte in comun daca nu exista un decalaj mare intre ei.

p.s poate domnul respectiv nu bifa si alte asteptari de pe lista doamnei ori n-a putut dansa jongla cu compromisurile

Last edited by ioanna; 19.03.2012 at 12:59:49.
Vechi 19.03.2012, 13:07:25
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Degeaba spuneti d-voastra, insa conteaza statutul social , nu „contul in banca”, cat gradul de cultura si educatie al partenerilor, pentru ca ai parte de mai multe interesectari sufletesti si puncte in comun daca nu exista un decalaj mare intre ei.
Pai asta spun si eu, tot ce conteaza este statutul social, fata vrea sa fie o "doamna" in societate, sa aiba servitori, masina straina ultimul racnet, vila somptuoasa, bijuterii elegante, rochii de colectie aduse din Franta etc.etc., sa se plimbe prin statiuni, sa se laude prietenelor ca a fost pe Coasta de Azur etc.etc.
Si un sofer poate fi foarte cult si educat, dar cu astea nu face nimic in ziua de astazi, daca nu are bani!!! Odata casatorita, fata respectiva isi inchipuie ca banii sotului sunt, de fapt, ai ei si incepe sa-i joace cum vrea ea, se crede stapana casei, ca toate i se cuvin, incepe sa fie infumurata, priveste de sus pe fostele prietene si are impresia ca toata lumea trebuie sa i se inchine. Si toate astea de ce? ca a reusit sa se marite "bine".
Vechi 19.03.2012, 22:11:27
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Question no kidding

Citat:
Odata casatorita, fata respectiva isi inchipuie ca banii sotului sunt, de fapt, ai ei si incepe sa-i joace cum vrea ea, se crede stapana casei, ca toate i se cuvin
Domnule profet, nu e nimic de închipuit aici. Pentru că orice fată căsătorita chiar este stăpâna casei !!
Ce coincidență, chiar azi noapte am avut o discuție aprinsă pe tema asta, cu al meu "soț" ... auzi dom'le, ce le mai trece prin cap bărbaților: te crezi stăpâna casei?!! Bineînțeles că suntem stăpânele casei! Și ar trebui sa fim respectate pentru asta, nu să auzim văicăreli sau injurii penibile. Cu atât mai mult când "banii soțului" sunt cam inexistenți. Mda, să muncească femeile, să se descurce! Dar stăpâne în case să nu fie!
Vechi 19.03.2012, 22:34:23
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
Economiste! dar la o restructurare, asta inseamna 0(zero), deoarece in mediul economic romanesc este inflatie de economisti, si o diploma de acest gen nu valoreaza mare lucru! tot mai bine sofer, ca masini sunt destule, insa institutii unde sa lucreze o economista infatuata si aroganta mai putine!!!
De unde, Doamne, atatia directori, doctori si patroni pentru toate fetele astea????
De ce atata suparare pe femei?

Sigur fiecare cauta o persoana cu care sa se potriveasca, sa aiba aceeasi educatie, nivel cultural (cum observa Ioanna), preocupari comune etc..

Nu banii.

Last edited by anna21; 19.03.2012 at 22:37:12.
Vechi 20.03.2012, 08:29:45
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Nu banii.
da, sigur... nu m-am nascut ieri...
Vechi 20.03.2012, 08:34:56
Annyta
Guest

Implicit

Citat:
da, sigur... nu m-am nascut ieri...
Aveti o obsesie cu banii barbatilor si femeile care alearga dupa ei!
Sunt destule femei care castiga mai mult decat barbatii, iar in alta ordine de idei este de bun simt ca barbatul sa contribuie la intretinerea gospodariei in care traieste...
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Suferinta costel Generalitati 36 19.09.2024 00:20:42
Suferinta Ovidiu_26 Generalitati 8 19.09.2024 00:05:39
Bunicul din visul fetei mele clementia Generalitati 13 17.06.2011 13:06:08
Suferinta unui orb Elena_Elena Intrebari utilizatori 3 13.09.2010 20:14:49
suferinta=mantuire? eulaura Generalitati 26 28.08.2009 01:15:19