Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.12.2014, 16:29:21
Theodore_of_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Am pus in paranteza prima ta varianta de exprimare , stearsa ulterior la atentionarea mea , dar inregistrata de administratia siteului !
Din bun simt se putea exprima din partea ta scuzele de rigoare , dar lasitatea si mitocania te caracterizeaza !
Deci : putin iti pasa , sau ti se rupe cum te-ai exprimat intaia oara ?
On-topic, d-le Cristian, on-topic. Poti?
Off-topic: Da, sunt las si mitocan. Si am si multe alte defecte, si sunt ok cu asta. Multumit?
Cind si amicul elitisto-gedesistoid isi va cere scuze pentru propriile sale devieri, absolut neprovocate, imi voi cere si eu. El e mai las ca mine, intrucit s-a retras de tot de pe forum.
El e si mincinos: prezinta o fateta culta, dar nu e decat o masca. Eu cel putin asta sunt: un derbedeu, si ma prezint ca atare.
Las-o balta! Innoti in subiectivism.

Last edited by Theodore_of_Mopsuestia; 22.12.2014 at 16:32:19.
Reply With Quote
Vechi 22.12.2014, 16:39:40
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Odata o persoana atee marturisea ca a devenit ateu cand a aflat ca nu exista Mos Craciun, a avut un soc. Cred ca aceasta poveste e o mare prostie, provoaca traume unor copii cand afla ca nu exista Mos Craciun. Eu am aflat abia in clasa a V-a si am fost foarte dezamagit.
De asta și spuneam că mai corect ar fi să le spunem copiilor noștri de Moș Crăciun sub forma unei povești și că în realitate daruile sunt dăruite de Dumnezeu copiilor cumininți prin părinții, bunicii sau apropiații lor. Atunci copilul ar ști realitatea, dar ar ști și de Moș Crăciun și cum să se raporteze la această minciunică.

Last edited by ovidiu b.; 22.12.2014 at 16:56:17.
Reply With Quote
Vechi 22.12.2014, 16:41:20
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia Vezi mesajul
Stai putin, Catalin, ti se pare normal sa crezi, ca si copil, in minciuna asta de marketing?! Mi se pare mie, sau o pui pe acelasi plan cu credinta in Dumnezeu?! te rog mult, fii mai precis; ma tem ca nu inteleg. Dumnezeu exista. "Mos Craciun" nu.
Fara "credinta" ca exista santa claus ne putem mantui, copii sau adulti.
Fara credinta in Dumnezeu, nu.
Nu cred ca ai citit cu atentie mesajul (mesajele) meu. Eu am spus ca nu sunt de acord cu mosul imaginar inventat pentru deziluzionarea copiilor. Iar copilul crede ca exista acest personaj imaginar si cand afla ca nu exista isi poate zdruncina credinta adevarata.
Am observat ca in unele filme americane (care au si dezvoltat povestea asta cu personajul imaginar) copiii stiu doar ca se dau cadouri, de la parinti, nu si povestea cu minciuna (desigur, doar in unele familii). Asta chiar la ei, care au fost propagatorii povestii. Nu-i mai frumoasa povestea cu Sfantul Nicolae si darurile, adica cineva real, nu inventat? Eu vad povestea asta (cu MOs Craciun coemercial) ca un substitut pentru credinta, poate de aceea a si fost dezvoltata asa.
Reply With Quote
Vechi 22.12.2014, 16:43:02
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
De asta și spuneam că mai corect ar fi să le spunem copiilor noștri de Moș Crăciun sub forma unei povești și că în realitate daruile sunt dăruite de Dumnezeu copiilor cumininți prin părinții, bunicii sau apropiații lor. Atunci copilul ar ști realitatea, dar ar ști și de Moș Crăciun și cum să de raporteze la această minciunică.
Corect, asta e si parerea mea.
Reply With Quote
Vechi 22.12.2014, 16:44:32
Theodore_of_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Nu cred ca ai citit cu atentie mesajul (mesajele) meu. Eu am spus ca nu sunt de acord cu mosul imaginar inventat pentru deziluzionarea copiilor. Iar copilul crede ca exista acest personaj imaginar si cand afla ca nu exista isi poate zdruncina credinta adevarata.
Am observat ca in unele filme americane (care au si dezvoltat povestea asta cu personajul imaginar) copiii stiu doar ca se dau cadouri, de la parinti, nu si povestea cu minciuna (desigur, doar in unele familii). Asta chiar la ei, care au fost propagatorii povestii. Nu-i mai frumoasa povestea cu Sfantul Nicolae si darurile, adica cineva real, nu inventat? Eu vad povestea asta (cu MOs Craciun coemercial) ca un substitut pentru credinta, poate de aceea a si fost dezvoltata asa.
Iti multumesc. Ai mare dreptate.
E o idee buna, de exemplu, sa se spuna copiilor ca mos craciun e un rol interpretat de mami si tati, ca sa le dea cadouri.
Reply With Quote
Vechi 22.12.2014, 16:49:48
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
Mie mi se pare crud sa ma gandesc ca, intr-un grup de, sa zicem, 15 copii, 14 cred in mos craciun si al 15-lea simte prost ca el nu a auzit de asa ceva, sa mai rau, le zice celor 14 ca mos craciun nu le exista si ca mos craciun e de fapt cineva pus de parinti, sau hiar parintii, care pun cadourile sub brad.
Depinde de părinți cum își pregătesc copilul pentru momentul interacționării cu alți copii care cred Moș Crăciun. Nu e foarte greu să-i explici cum să abordeze subiectul astfel încât să nu le demonteze mitul și astfel să le strice inima.

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
Iar bradul de craciun deja e un simbol vechi de ce putin 100 de ani, e dinainte sa stie omenii de mos craciun; bunica mi-a zis ca si acum 97 de ani la strabunica mea (mama buniii) in familie sa impodobea un bradut de craciun (cu nuci si mere).
Un simbol laic.
Reply With Quote
Vechi 22.12.2014, 17:03:13
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Stai putin, Catalin, ti se pare normal sa crezi, ca si copil, in minciuna asta de marketing?! Mi se pare mie, sau o pui pe acelasi plan cu credinta in Dumnezeu?! te rog mult, fii mai precis; ma tem ca nu inteleg. Dumnezeu exista. "Mos Craciun" nu.
Fara "credinta" ca exista santa claus ne putem mantui, copii sau adulti.
Fara credinta in Dumnezeu, nu.
In evul mediu, copilul (nu mai zic, adultul) crestin credea in ceva mult mai important: Prefacerea Reala si Prezenta Reala. De Sfanta Nastere copiii mergeau la biserica si se impartaseau. O fi "mosu'" cineva, dar cineva inexistent. Impartasania e Cineva real.
Toata povestea cu cadourile e doar un alt stimul pentru comertul capitalist.
E mult mai frumos sa stii ca acele cadouri sunt de la parinti, pentru ca ai fost cuminte si ei te iubesc.
Familia e ceva real, si creat de Dumnezeu; e cuibul in care ne formam.
"Mosu' nu stiucare" nu e real, si nu e creat de Dumnezeu sau dogmatizat de Biserica.
Foarte bine punctat.
Vă rog ascultați Povestea lui Mos Craciun: https://www.youtube.com/watch?v=JxZt93zmrL8
Se pare că nu ați ascultat.
Reply With Quote
Vechi 22.12.2014, 17:15:57
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
Las-o balta! .
Esti monitorizat , nu de mine personal si pana la urma iti fac un mare favor prin atentionarile mele in direct , caci te doresc aici si acum coleg de forum si nu in ultimul rand prieten virtual , dar nu suport mitocania de cartier care la dumneata se confunda cu polemica .
Aici nu au ce cauta derbedeii , precum spui dumneata cu multa fala ca esti , nu sunt acceptati in primul rand de domnul Adrian Cocosila .
Intelegi sau nu ?
Vechi 22.12.2014, 17:18:02
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

O multime de Grinch pe topicul acesta :) Eu l-am vazut cu ochii mei pe Santa Claus azi de dimineata in Alexanderplatz,o sa-i spun sa va taie de pe lista fun spoliers ce sunteti :) Semnat : ,,bulinele exista" :))
Reply With Quote
Vechi 22.12.2014, 17:36:21
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
O multime de Grinch pe topicul acesta :) Eu l-am vazut cu ochii mei pe Santa Claus azi de dimineata in Alexanderplatz,o sa-i spun sa va taie de pe lista fun spoliers ce sunteti :) Semnat : ,,bulinele exista" :))
.............:))))
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cine este aproapele meu? luminitarodina Despre Biserica Ortodoxa in general 30 27.07.2016 11:28:12
cine din voi este in Bruxelles? TIBS Generalitati 9 17.06.2010 00:27:49
cine este din iasi? bogdan_222 Calugarul 0 14.05.2010 13:22:05
Cine este responsabil? eclat_de_lune Generalitati 1 07.11.2009 14:57:06
Cine este cel mai puternic om? amatyyy Teologie si Stiinta 29 16.09.2009 13:49:04