Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.04.2010, 15:31:26
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Daca vrei eu pot sa culeg exagerarile [sa nu zic altfel] din mesajul cu pricina. Dar o las pe autoare, poate se uita mai atent la ce a scris.

Si sa fie spre indreptare, as mai adauga. Nu sa indemne la ura interdenominationala, ca nu-i frumos.
Pana la urma cam ce ar fi adevarat din orice mesaj care prezinta aspecte negative legate de denominatiunea ta, sau a altora?...pentru ca eu nu am auzit odata sa se spuna sincer, si direct de catre un NP...da, acest aspect e adevarat, si pe mine ma doare ca se intampla acest lucru in comunitatea mea!!!

Nu e frumos nici sa se indemne la asemenea lucruri, dar nici sa existe pacate ascunse cu indarjire de catre NP...acuzand orice opinie, ca fiind doar o minciuna...altceva nu!
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 15:40:02
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Ma gandeam asa, minciuna oare nu e tot minciuna, si in cazul in care unii crestini de alte denominatiuni nu recunosc nimic, si spun ca sunt minciuni...desi unele lucruri ar fi adevarate?

Sau nu stiu, macar inainte de a se arunca placa "Sunt numai minciuni!" ar exista si posibilitatea de a ne informa, sa cautam..sa vedem, daca e posibil ca ceea ce afirma cineva, sa fie si adevarat...de ce nu?
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 15:43:06
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Pana la urma cam ce ar fi adevarat din orice mesaj care prezinta aspecte negative legate de denominatiunea ta, sau a altora?...pentru ca eu nu am auzit odata sa se spuna sincer, si direct de catre un NP...da, acest aspect e adevarat, si pe mine ma doare ca se intampla acest lucru in comunitatea mea!!!
Pai nu prea am fost intrebati . Eu am zis ca nu sunt de acord cu vanzarile de ...orice in biserica noastra, nici cu rautatea multora dintre fratii mei . Dar ce pot face daca atat inteleg ei? Vorbesc si eu, poate-poate aude cineva...dar le zic mai mult in fata decat pe forumuri, ca sa se poata indrepta.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 15:48:08
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Ma gandeam asa, minciuna oare nu e tot minciuna, si in cazul in care unii crestini de alte denominatiuni nu recunosc nimic, si spun ca sunt minciuni...desi unele lucruri ar fi adevarate?

Sau nu stiu, macar inainte de a se arunca placa "Sunt numai minciuni!" ar exista si posibilitatea de a ne informa, sa cautam..sa vedem, daca e posibil ca ceea ce afirma cineva, sa fie si adevarat...de ce nu?
Nu am zis ca sunt numai minciuni; unele lucruri sunt adevarate. Ideea e ca si np sunt tot oameni cu cap, maini si picioare, ca si ortodocsii, si ce vezi in BO vezi si pe acolo. Diferenta e doar de idei. Insa pot sa spun ca cei ce sunt ai lui Hristos seamana intre ei , se respecta si se smeresc indiferent de denominatie.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 15:56:37
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Pai nu prea am fost intrebati . Eu am zis ca nu sunt de acord cu vanzarile de ...orice in biserica noastra, nici cu rautatea multora dintre fratii mei . Dar ce pot face daca atat inteleg ei? Vorbesc si eu, poate-poate aude cineva...dar le zic mai mult in fata decat pe forumuri, ca sa se poata indrepta.
Bine, dar tu de exemplu acum...sau de cand ti-ai gasit drumul, te duci sa spui unui/or preoti, sau credinciosi ortodocsi in fata ceea ce ai sa le reprosezi...sau ceea ce nu apreciezi la ei?

In fine, oameni rai, afaceristi, corupti exista peste tot...dar chiar peste tot, si daca spui sau nu pe un forum acest lucru...e acelasi lucru, bine nu e un lucru pozitiv...dar se ajunge si aici tocmai din cauza ca toti cei de alte denominatiuni nu numai ca nu prezinta deloc aspectele negative ale comunitatii, sau daca nu a lor, ca poate chiar unele sunt model...macar din celelalte, dar nici macar nu recunosc nimic, sau nu stiu, macar sa nu mai faca aso o antiteza de ciudata intre crestinii ortodocsi desfranati, care avorteaza cel mai mult din toata lumea, si beau mai mult decat tot universul...si baptistii/adventistii/evanghelistii=credinciosi model, fix ca in sec. I!!!

Sa fim seriosi, cand se exagereaza...se exagereaza, indiferent daca in mod negativ...sau pozitiv, si nicio exagerare nu e cinstita la o adica, atunci cand nu e...
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 16:57:59
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Grabriella Vezi mesajul
Imi permit sa sa vorbesc ca una ce cunosc din interior aceste aspecte.
Sectele sunt( sau cel putin erau acum 20 de ani) foarte stricte.Cei ce aderau la acestea erau, de obicei, persoane fara nici o legatura cu Biserica sau cu Dumnezeu, atei sau doar botezati crestini,nepracticanti, care au ajuns la capatul puterilor in mocirla pacatelor si faradelegilor, sau a disperarii vietii fara Dumnezeu.In aceste conditii mesajul unor predicatori diplomati si a unor oameni 'intelepti' i-a miscat si i-a facut sa inteleaga Cuvantul de dragoste al Sfintei Scripturi care are putere de a invia sufletele(" Nici un cuvant nu se va intoarce la Mine fara rod") si asta i-a determinat pe oameni sa-si schimbe viata. Cei ce le-au castigat increderea i-au chemat la adunarile lor unde au inceput sa-i invete ideologia specifica fiecarei grupari ( nici una nu seamana cu alta).Acum depinde fiecare peste cine a dat si cat de credibil a fost.Experienta de convertire a oamenilor spre Dumnezeu este reala si de obicei majoritatea sunt de cea mai buna credinta si cred intocmai tot ceea ce li se cere in adunarea respectiva. Se straduiesc din rasputeri sa fie alti oameni, mai buni, mai corecti, sa se lase de pacatele grave care i-au secatuit pentru a putea sa fie primiti de Dumnezeu si de ceilalti membrii.Chiar li se conditioneaza aderarea la secta si ramanerea in ea doar celor ce s-au lasat de 'rautatile' lor.
La prima generatie de convertiti este simplu ! Ei o fac din convingere si alegerea sectei le apartine. Problema mare este cu copiii acestora. Ei nici nu sunt botezati si nici nu sunt convinsi. Cand cresc , cei mai multi se rusineaza de parintii lor, dar n-au nici o alta perspectiva religioasa decat ,poate , o alta secta, pentru ca sunt foarte drastic indoctrinati si speriati de parinti si vesnic primesc exemple de cat de ticalosi sunt ortodocsii.Pentru acestia ortodocsii sunt mai condamnati chiar decat paganii .O parte din tineri se intorc dupa ani de traire a placerilor ca si noi convertiti, altii raman fara nici o religie, bieti dezradacinati . Toti cei ce se abateau de la porunci si traiau in pacate erau exclusi ,sau inca nu erau membrii( acest lucru era posibil doar prin botez).
Pacatele sunt la fel de mari si la ei dar si-au gasit o modalitate sa le ascunda. Fie ii exclud pe cei ce pacatuiesc si atunci nu-i mai considera membrii, fie nu-i boteaza si pana atunci iarasi nu-i considera membrii.
De aceea au acesta aroganta sa ii condamne pe ortodocsi pentru ca ei sunt tot timpul amenintati cu excluderea daca gresesc .
Dezastrul incepe insa de la a treia si a patra generatie in sus, cand adunarile se multiplica , oamenii devin tot mai perfizi si mai greu de urmarit si controlat, mai vin influentele occidentale unde nu mai exista demult exigenta impusa la noi si atunci sa te tii..razboi intre generatii si grupari desprinse si schisme in randul cultelor mai vechi.Si culmea, fiecare grupare desprinsa din cultul vechi se vrea a fi sfanta , adica vrea a fi ADEVARATA urmasa a apostolilor. Si tot asa , la nesfarsit, trebuie sa faca o noua secta a sectei, de secta, ca sa se poata ei intitula 'sfinti', adica in mintea lor:"pusi de o parte pentru Dumnezeu" ei doar ei, cei ce sunt buni, mai buni decat ceilalti, care au ramas doar niste formalisti.
Îmi place analiza ta. Este pertinentă și obiectivă (atât cât poate fi din partea unei persoane care a plecat dintre NP la ortodocși și acum vorbește despre NP). Ai pus punctul pe „i” în ceea ce privește multe din problemele reale ce pot fi regăsite între NP.

Fiind și eu încă în interiorul NP aș putea spune că în ai câteva scăpări și mici răutăți care, de altfel, nu afectează foarte mult imaginea de ansamblu:
Citat:
In aceste conditii mesajul unor predicatori diplomati si a unor oameni 'intelepti' i-a miscat si i-a facut sa inteleaga Cuvantul de dragoste al Sfintei Scripturi
Pe vremea despre care vorbești predicatorii nu erau atât de diplomați cât sinceri și plini de foc.
Iar oamenii înțelepți nu aveau nevoie de ghilimele. Erau înțelepți și atât.
Citat:
...au inceput sa-i invete ideologia specifica fiecarei grupari ( nici una nu seamana cu alta).
Aici greșesti din neștiință sau din neatenție. Doctrina bisericilor NP este foarte asemănătoare. Diferențele sunt mici.
Citat:
Problema mare este cu copiii acestora. Ei nici nu sunt botezati si nici nu sunt convinsi. Cand cresc , cei mai multi se rusineaza de parintii lor, dar n-au nici o alta perspectiva religioasa
E incorect să spui asta fără să precizezi că foarte mulți dintre copiii NP citesc Biblia, se roagă, se apropie de Dumnezeu și la vârsta maturității se botează.
Citat:
Dezastrul incepe insa de la a treia si a patra generatie in sus, cand adunarile se multiplica , oamenii devin tot mai perfizi si mai greu de urmarit si controlat, atunci sa te tii..razboi intre generatii si grupari desprinse si schisme in randul cultelor mai vechi
Din spusele tale pare a fi catastrofă generalizată: în toate bisericile mai mari sau mai vechi oamenii sunt perfizi și sunt războaie. Nu e chiar așa. Sunt multe biserici cu pastori care știu să medieze diferențele dintre generații și să conducă cu înțelepciune.

Una peste alta lipsurile și problemele sesizate de tine sunt reale: pacatele sunt la fel de mari ca la ortodocși, mulți îi condamnă „in corpore” pe ortodocși, începând de la a treia generație râvna scade și e nevoie de o nouă revigorare, în destule biserici există tensiuni între generații.

Ortodocșii luptă cu alte probleme dar cele prezentate mai sus sunt ale noastre, eu mi le asum și caut soluții pentru ele.

Last edited by penticostalulmantuit; 16.04.2010 at 17:00:27.
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 17:04:59
Grabriella Grabriella is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.05.2009
Locație: Cluj
Implicit

Citat:
Iarta-ma, dar eu nu vad nici o diferenta intre ce fac ei si ce faci tu. Ei au trecut de la ortdocsi si ii vorbesc de rau, tu ai venit de la baptisti si ii vorbesti de rau.
Spune-mi, te rog, te-a obligat cineva sa te botezi la baptisti? Daca ai facut-o de buna voie de ce arunci acum cu noroi? Ceea ce spui e perspectiva unui om care a suferit, dar nu e o perspectiva obiectiva...si e pacat , caci fratii tai chiar te cred.
Diferenta este de la cer la pamant !
Deci , chiar daca negi ,iritarea ta este EVIDENTA !
Si nu este vorba despre 'vorbire de rau' ci este vorba despre ADEVARUL pe care eu l-am descoperit si anume, toata mistificarea aceasta odioasa a liderilor ce au infiintat aceste secte. Toata aceasta 'ideologie ' falsa pana in maduva oaselor, toate denaturarile si minciunile cu care acesti lideri isi atrag adepti, bieti oameni nefericiti si nenorociti ,fara de Dumnezeu.
Cum poti reduce aceasta crima si genocid sufletesc la o "vorbire de rau"?
Cum poti sa asimilezi experienta mea cu a ta, sau a altora ca tine?
Crezi cumva ca este acelasi lucru dar in sens invers?De la dreapta la stanga sau de la stanga la dreapta?
_Nu, nici vorba! Nici macar tu nu crezi asta.
-Nu te panica ! N-am venit sa 'vorbesc de rau' pe baptisti.etc.. , desi sa sti... as avea ce povesti.( am sa-ti spun un secret, ortodocsii adevarati stiu, oricum, cu cine au de aface)

Am sa-ti dau o pilda :
Daca copilul tau,datorita faptului ca esti neglijenta in educatia lui, ajunge pe mana unor excroci care iti intra in propria casa si ii ofera ciocolata si bomboane in schimbul unor comori pretioase pe care tu le-ai pastrat cu sfintenie in cele mai profunde si tainice locuri, in speranta ca atunci cand va fi mare sa le poata pretui,care excroci sunt un real pericol pentru toti copiii vecinilor , oare esti indifirenta ? sau daca incepi sa atentionezi si pe altii inseamna ca-i "vorbesti de rau" pe acesti excroci?
Interesanta optica!

Si inca ceva:Toti cei care posteaza pe aici fiind neo, sau neoneoprotestanti NU AU NICI CELE MAI ELEMENTARE CUNOSTINTE DESPRE ORTODOXIA ORTODOCSILOR.
ESTE ATAT DE EVIDENTA IGNORANTA INCAT ESTE JENANTA. Voi cunoasteti doar indoctrinarea ce vi se face in secta .Si constat ca veniti cu aceleasi si aceleasi texte repetate de fiecare ca o placa.Dar fiind voi 'oaspeti 'lumea spera sa vi se deschida ochii .

Durerea mea este imensa pentru orice suflet care, ca si mine, cauta sincer adevaratele valori ale Lui Dumnezeu si acesti impostori le ofera doar surogate ieftine, de doi bani.
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 17:28:13
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Citat:
...ADEVARUL pe care eu l-am descoperit si anume, toata mistificarea aceasta odioasa a liderilor ce au infiintat aceste secte. Toata aceasta 'ideologie ' falsa pana in maduva oaselor, toate denaturarile si minciunile cu care acesti lideri isi atrag adepti, bieti oameni nefericiti si nenorociti ,fara de Dumnezeu.
Tocmai ce începusem să îmi schimb părerea și să cred că poți trata destul de obiectiv realitățile creștine din țărișoara nostră.

Citat:
Toti cei care posteaza pe aici fiind neo, sau neoneoprotestanti NU AU NICI CELE MAI ELEMENTARE CUNOSTINTE DESPRE ORTODOXIA ORTODOCSILOR.
Nu știm foarte multe este adevărat Dar chiar nimic, nimic?

Și apoi nu uita că sunt cel puțin două „ortodoxii”.
Una practicată de adevărați credincioși, oameni ai lui Dumnezeu care-L iubesc și-l ascultă pe Hristos.
Și alta de paradă pentru persoane care n-au nici în clin nici în mânecă cu a-L cunoaște pe Dumnezeu și poruncile Lui.
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 17:35:36
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit Vezi mesajul
Aici greșesti din neștiință sau din neatenție. Doctrina bisericilor NP este foarte asemănătoare. Diferențele sunt mici.
Diferente mici?! La o adica mai conteaza cum sunt, sau cum sunt prezentate ca fiind...cand ele exista, si atat de multe?

In plus, diferentele sunt de fapt o marturie vie a contestarii sectelor/comunitatilor din care s-au tot desprins celelalte...deci eu nu vad in asta nicio comuniune, ci doar o "privire dispretuitoare" aruncata spre ceea ce s-a tot lasat in urma, ca fiind mereu corupt...si in consecinta acestea mi se par diferente mari si deloc de neglijat, sau minimalizat!

Deloc de neglijat este si faptul ca absolut fiecare biserica/cult NP are un profet la baza, si fiecare in parte cu o noua interpretare...sau cu un dar diferit.

Faptul ca s-au mai pastrat cateva principii, e fara doar si poate ceva normal, dar cred ca realitatea e ca diferentele caracterizeaza aceste denominatiuni, ele stand la baza infiintarii lor...si mai putin ce ar mai avea comun.
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 17:38:31
Senior Member

Implicit

Citat:
Diferenta este de la cer la pamant !
nu e nici o diferenta. Si ei zic tot ca tine ca scot oameni din mana excrocilor

Citat:
Si nu este vorba despre 'vorbire de rau' ci este vorba despre ADEVARUL pe care eu l-am descoperit si anume, toata mistificarea aceasta odioasa a liderilor ce au infiintat aceste secte. Toata aceasta 'ideologie ' falsa pana in maduva oaselor, toate denaturarile si minciunile cu care acesti lideri isi atrag adepti, bieti oameni nefericiti si nenorociti ,fara de Dumnezeu.
deci tu esti un biet om nefericit atras in plasa baptista, cand te-ai botezat de bunavoie? Ce urmeaza? Peste cativa ani treci la musulmani si ii vorbesti de rau pe ortodocsi in numele adevarului? Caci daca ai prins obiceiul acesta greu il mai poti lasa.

Citat:
Cum poti sa asimilezi experienta mea cu a ta, sau a altora ca tine?
Cu riscul de a ma repeta: nu cunosti experienta mea si , deci, nu stii daca o poti asimila cu a ta sau nu.

"crima si genocid sufletesc"

"Pentru aceea, oricine ai fi, o, omule, care judeci, ești fără cuvânt de răspuns, căci, în ceea ce judeci pe altul, pe tine însuți te osândești, căci același lucruri faci și tu care judeci."

Citat:
Durerea mea este imensa pentru orice suflet care, ca si mine, cauta sincer adevaratele valori ale Lui Dumnezeu si acesti impostori le ofera doar surogate ieftine, de doi bani.
Daca ar fi atat de mare durerea ta ne-ai arata si noua ceva frumos in calea pe care ai gasit-o , poate ne atrage. Dar ai numai rele de zis. Si macar de-ar fi adevarate...

In ce ma priveste, nu ai decat s-o tii asa. Dar te dezavantajeaza. Daca zici ca ai gasit Adevarul comporta-te ca si cum L-ai fi gasit. Eu pot trece peste asta, caci stiu ca nu-mi da cultul mantuirea ci Hristos, iar lui Hristos nu-i poti gasi cusururi.

Last edited by Doriana; 16.04.2010 at 17:41:36.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Definitie topcat Generalitati 9 28.09.2008 10:41:01
O definitie a singuratatii Ioan_Ciobota Generalitati 14 28.11.2007 09:03:32