Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.01.2012, 07:59:30
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Grasule dar ce inseamna o "pilda" ? Avem destule pilde in Biblie.Ce anume inseamna o pilda ? Adica avem o poveste imaginara de fiecare data dar sant descrise intamplari posibile acolo sau nu ? Ce rost ar avea o pilda daca tu aberezi,daca nu descrii ceva ce este crezut de oamenii aia ?
O definitie a pildei, din dex : povestire alegorică cu un cuprins religios sau moral, producție literară cu caracter moralizator, cu o structură apropiată de fabulă.

Un exemplu de pilda, din Sfanta Scriptura, ti-a dat osutatafaraunu. Numai ca tu o numesti povestire SF. Ciudata afirmatie care spune multe despre respectul pe care-l acorzi Cuvantului lui Dumnezeu. Daca am fi spus noi asa ceva, sa vezi ce percutau luptatorii impotriva "ereticilor".

Vrei sa iei literar pilda bogatului nemilostiv si a saracului Lazar? O sa intri in multe incalceli. Nu stiu cum o sa explici in ce stare se afalu bogatul si Lazar (de vreme ce inca aveau trup - fara sa se pomeneasca ceva despre suflet) sau cum este cu sanul lui Avram fara urma de Dumnezeu, s.a.m.d.

Last edited by grasu77; 25.01.2012 at 08:02:11.
Vechi 25.01.2012, 08:06:40
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Asta inseamna suflete fara trup ca si ingerii(care probabil in mintea ta sant tot fantome).
Nu compara fantomele de morti cu creaturi vii (care nu au murit).
Vechi 25.01.2012, 11:00:29
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Nu compara fantomele de morti cu creaturi vii (care nu au murit).
Ce diferenta e intre duhurile slujitoare,duhurile necurate si duhurile dreptilor cei desavarsiti ?
Duhurile slujitoare sant creaturi vii ? Ce inseamna creaturi vii ? Au un suflet adica "trup + suflare de viata" cu, credeti voi ? Sau sant doar suflare ? Au vointa libera sau nu ? Unde anume tin vointa daca o au si daca sant doar suflare de viata ?
Vechi 25.01.2012, 11:09:01
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
Ce diferenta e intre duhurile slujitoare,duhurile necurate si duhurile dreptilor cei desavarsiti ?
Duhurile slujitoare sant creaturi vii ? Ce inseamna creaturi vii ? Au un suflet adica "trup + suflare de viata" cu, credeti voi ? Sau sant doar suflare ? Au vointa libera sau nu ? Unde anume tin vointa daca o au si daca sant doar suflare de viata ?
Sărmane om! Tu nu știi (nu recunoști) nici măcar alcătuirea creaturilor de pe pământ și ai pretenția că știi alcătuirea creaturilor din alte lumi? De ce să fie îngerii (răi și buni) alcătuiți precum pământenii? Mai bine ai face să crezi Scriptura și nu pe Platon.
Vechi 25.01.2012, 11:44:34
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Sărmane om! Tu nu știi (nu recunoști) nici măcar alcătuirea creaturilor de pe pământ și ai pretenția că știi alcătuirea creaturilor din alte lumi? De ce să fie îngerii (răi și buni) alcătuiți precum pământenii? Mai bine ai face să crezi Scriptura și nu pe Platon.

Asta e problema nu ? Refuzam sa credem ce scrie acolo pentru ca noi stim deja ca ne-a spus profeata. Il inventam pe Noe unde scrie de Hristos pentru ca ne-a spus profeata ca e imposibil sa existe duhuri in inchisoare .Cautam prin codex-uri sa gasim noi ca nu scrie duh acolo unde scrie duh si nici macar cand ni se arata clar ca si acolo scrie duh nu recunoastem.
Care scriptura sa o cred ? Asta cu Noe in locul lui Iisus si unde nu scrie duh la Luca 24:39 ? Asta pe care ti-ai construit-o singur ca sa te minti si ca sa-i minti si pe altii ?
Vechi 25.01.2012, 12:46:15
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
Jalnică încercare de a contrapune celor 10 texte (și stai liniștit, vor mai urma și altele), un text apocrif și o pildă - care fie vorba între noi, nu pomenesc nimic de "nemurirea sufletului" și nici măcar de "suflet"!

Te rog nu deturna sensul celor 10 texte! Niciunul nu are treabă cu morții, ci cu cei care sunt, sau urmează să fie omorâți; deci cu oamenii vii! Acei ucigași, criminali (cu voia sau nu) amintiți până acum, nu ucid fantome, emanații, sau omuleți sălășluind în carcasele trupurilor; ci oameni vii, ființe întregi.
Și acesta este un text apocrif?!

Luca 3

18. Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar viu făcut cu duhul,
19. Cu care S-a coborât și a propovăduit și duhurilor ținute în închisoare,
20. Care fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe, și se pregătea corabia în care puține suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă.

Poate m-am exprimat eu în viteză. Cei care sînt, care urmează să fie omorîți, sînt ei exterminați complet de ucigașii lor în momentul crimei? Adică desființați întru totul din existența de orice fel? E trist că gîndiți așa.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Vechi 25.01.2012, 13:01:45
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
A devenit obsesiva acesta absurditate, de a incerca sa argumentezi teoria sufletului nemuritor cu o pilda in care nu se fofolseste absolut deloc cuvantul "suflet". Dimpotriva, ca sa inteleaga omul ca este o pilda care nu trebuie luata literar, se vorbeste despre parti trupesti. Au "sufletele" parti trupesti (degete, limba, etc) si suferinte trupesti?

Interesant si trist este ca, foarte, foarte rar s-a amintit de invatatura pe care ne-o da pilda si care se gaseste, ca o concluzie, la sfarsitul pildei. In schimb, despre ceea ce nu vorbeste pilda, se vorbeste in mod obsesiv.

Cand aveti de gand sa lasati pilda sa ne invete ceea ce ne invata, fara sa o folositi pentru a argumenta ceea ce nu spune nicidecum?
Luca 16, 22-23.
Și a murit săracul și a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam. A murit și bogatul și a fost înmormântat.
Și în iad, ridicându-și ochii, fiind în chinuri, el a văzut de departe pe Avraam și pe Lazăr în sânul lui.

Domnule,

Scrie mai sus că au murit cei doi și au fost duși unul sus și unul la adînc? Da sau nu? Dacă existența lor ar fi fost temoprar suprimată pînă la Învierea de obște, după cum susțineți, cine a fost dus în sînul lui Avraam și cine a fost dus în Iad?

Da, ideea care ni se transmite este să nu ajungem și noi în situația bogatului celui idiot. Dar atenție! Aici Hristos narează o întîmplare reală, istorică, a unor evenimente care s-au întîmplat în realitate din moment ce îi spune lui Lazăr pe nume. Este singura parabolă în care Iisus spune numele unui om, or asta este o dovadă foarte clară că acea persoană a trăit, a murit, a existat și există încă în momentul de față și pentru totdeauna în vecii vecilor!

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Vechi 25.01.2012, 13:12:18
Banned

Implicit

Citat:

Asta e problema nu ? Refuzam sa credem ce scrie acolo pentru ca noi stim deja ca ne-a spus profeata. Il inventam pe Noe unde scrie de Hristos pentru ca ne-a spus profeata ca e imposibil sa existe duhuri in inchisoare .Cautam prin codex-uri sa gasim noi ca nu scrie duh acolo unde scrie duh si nici macar cand ni se arata clar ca si acolo scrie duh nu recunoastem.
Care scriptura sa o cred ? Asta cu Noe in locul lui Iisus si unde nu scrie duh la Luca 24:39 ? Asta pe care ti-ai construit-o singur ca sa te minti si ca sa-i minti si pe altii ?
În definitiv, voi în ce credeți? În nemurirea sufletului, ori în nemurirea duhului? Sau nici nu mai știți ce să credeți...
Credeți domnule în Scriptură că e Cuvântul Adevărului lui Dumnezeu! Altfel vă rătăciți rău de tot...
Vechi 25.01.2012, 13:16:09
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Și acesta este un text apocrif?!

Luca 3

18. Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar viu făcut cu duhul,
19. Cu care S-a coborât și a propovăduit și duhurilor ținute în închisoare,
20. Care fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe, și se pregătea corabia în care puține suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă.
Dacă te referi la 1 Petru 3, nu este un text apocrif. În schimb, nu zice de "nemurirea sufletului" și nici măcar de "suflet", citește bine.
Și acum te întreb și pe tine: tu crezi în "nemurirea sufletului", ori în "nemurirea duhului"? Ca să știu și eu cu cine am de-a face...

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Poate m-am exprimat eu în viteză. Cei care sînt, care urmează să fie omorîți, sînt ei exterminați complet de ucigașii lor în momentul crimei? Adică desființați întru totul din existența de orice fel? E trist că gîndiți așa.
Cele 11 texte grăiesc destul de clar: nimicire, ucidere, distrugere, omorâre. Dacă mai rămâne ceva viu după aceste acțiuni, ar trebui să scrie, măcar în unul din aceste 11 texte. Și stai așa că mai urmează...
Vechi 25.01.2012, 13:45:57
Senior Member

Implicit

Citat:
În definitiv, voi în ce credeți? În nemurirea sufletului, ori în nemurirea duhului? Sau nici nu mai știți ce să credeți...
Credeți domnule în Scriptură că e Cuvântul Adevărului lui Dumnezeu! Altfel vă rătăciți rău de tot...
Duh inseamna fiinta fara trup in cazul de fata. La fel ingerii sant duhuri adica fiinte fara trup.Dracii la fel sant fiinte fara trup care au ales sa se desparta de Dumnezeu si sa se alature satanei. Nu te face ca nu intelegi.
Iisus spune clar : "am carne si oase nu sant duh".Daca asa scrie acolo , si asa scrie si daca scrie ca Dumnezeu e duh si ingerii sant duhuri si diavolii sant duhuri necurate atunci de ce pare greu de crezut ca si duhurile dreptilor cei desavarsiti traiesc ca si duhurile tinute in inchisoare ?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31