![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Stiti ce ar fi interesant de verificat? Oare cati dintre sfinti au fost conceputi in post? Oare toti sfintii si mucenicii au fost conceputi numai martea si joia? Eu nu cred.
Oare cati dintre oamenii perfect intregi si sanatosi la minte si la trup au fost conceputi doar martea si joia? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Aveam si un raspuns mai serios dar nu mai am timp acum.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Un om credincios nu concepe un copil in zilele oranduite a posti .Chiar daca cei mai multi copii sunt conceputi in zilele de post ,asta s-a facut din nestiinta parintilor . E bine sa cercetam ce a spus par.Arsenie Boca ,eu personal aceste sfaturi le-am intalnit si la par.Porfirie . Par.Arsenie Boca a fost un mare sfant contemporan si ce a spus el ne-a fost dat pentru ajutor ,nu din habotnicie. |
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca ceea ce spune parintele Arsenie Boca este de la Dumnezeu...dar in conditii normale,cind sotii traiesc impreuna.In cazul Ioanei,mai ales ca isi doresc sa aibe un copil ...eu zic ca vor primi cu usurinta dezlegare de la duhovnic.Nu trebuie sa ajungem precum evreii sau stilistii, nu ca oameni ( caci se pot schimba ),ci ca atitudine...
Sau cum a spus Mirela ...il poate urma Ioana pe sotul ei in deplasare ( daca se poate )......sau face Dumnezeu o minune ( le face cu o asa usurinta ,si smerit...daca este pentru folosul omului ...) si ramin impreuna pe mai mult timp. draga Noesisaa, Glumind,....Sfintii in majoritate au fost nascuti martea si joia...iar mucenicii in celelalte zile...sper sa nu se supere pe mine. Evident ca Dumnezeu face sfinti si din " pietre " daca vrea...dar e mai greu pentru cei din jur,chiar si pentru ei. PS...sint expert in sfaturi proaste...aviz amatorilor!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cateodata mai invatam si din experientele altora; in nimicnicia mea, ar fi ultimul lucru pe care mi l-as dori, sa fac rau cu postarile mele si sa lovesc in oameni, merg doar pe principiul ca e mai bine sa previi daca se poate decat sa-ti tragi palme mai tarziu; iar ceea ce am scris, nu a fost sfatul meu ci totusi sfatul unui parinte, chiar daca este contestat de unii; exemplul cu copiii mei este cat se poate de adevarat;tie ce rau ti-am facut si cum te-am lovit? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cristi, nu , nu cred ca e greu. Nu am de unde sa stiu, dar ma gandesc ca acolo unde este dragoste, orice este posibil. Ceea ce ma deranjeaza este determinismul. Adica -- cei conceputi in afara de marti si joi precis vor fi desfranati, rai, handicapati, etc etc etc. Nu cred ca o anumita zi poate sa determine viata unui om. Felul in care suntem depinde foarte mult de felul in care suntem educati, de anturajul in care crestem si traim, de inclinatiile personale, de persoanele deosebite pe care avem oportunitatea sa le intalnim, de cartile pe care le citim, de viata de familie pe care o vedem in familia noastra. Mi se pare o aberatie sa spui ca daca vrei copiii buni si cuminiti trebuie obligatoriu sa ii faci marti sau joi, si daca nu ii faci marti sau joi trebuie sa ai grija ca precis au tot felul de inclinatii periculoase. Mai curand, daca vrei copiii buni trebuie sa i grija cum ii cresti. |
|
|||
|
|||
![]() Cartea "Intre iadul deznadejdii si iadul smereniei" este scrisa de Sfantul Siluan Atonitul, o carte impresionanta, scrisa dintr-o durere sfasietoare a inimii... Ai dreptate, multumesc! sper sa nu se supere nimeni de confuzie; aveam in cap multe idei |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am regretat ca am scris acel mesaj (banuiesc ca sunt unul din cei despre care ai spus ca se lauda)! Dar nimic nu e intamplator ... totul e de la Dumenzeu! Si stai linistita ca Dumnezeu vede greselile noastre si ne pedepseste cu Dreptatea Sa! Asa e ... nu avem dreptul sa ne laudam si sa dam lectii ... caci prin asta ne plasam deasupra altora! Imi cer iertare ... si sper sa ma ierte si Dumnezeu! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Rugaciunile de seara | haitchi | Intrebari utilizatori | 2 | 27.06.2010 20:40:33 |
buna seara ! | tanty12 | Stiri, actualitati, anunturi | 6 | 08.12.2009 16:51:44 |
buna seara! | georgiana_master | Rugaciuni | 4 | 31.10.2006 13:32:43 |
|