Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.01.2015, 12:16:32
crinrin
Guest

Implicit

11. Cine e nedrept, să nedreptățească înainte. Cine e spurcat, să se spurce încă. Cine este drept, să facă dreptate mai departe. Cine este sfânt, să se sfințească încă.
12. Iată, vin curând și plata Mea este cu Mine, ca să dau fiecăruia, după cum este fapta lui.
13. Eu sunt Alfa și Omega, cel dintâi și cel de pe urmă, începutul și sfârșitul. (Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul, 22)
Vechi 09.01.2015, 12:26:53
antoniap
Guest

Implicit

Sfântul Teodor Studitul despre datoria mirenilor de a mărturisi credința

“Atunci cînd Credinta e primejduitã, porunca Domnului este de a nu pãstra tãcere. Dacã e vorba de Credintã, nimeni nu are dreptul sã zicã: “Dar cine sunt eu? Preot, oare? N-am nimic de-a face cu acestea. Sau un cîrmuitor? Nici acesta nu doreste sã aibã vreun amestec. Sau un sãrac care de-abia îsi cîstigã existenta? … Nu am nici cãdere, nici vreun interes în chestiunea asta. Dacã voi veti tãcea si veti rãmîne nepãsãtori, atunci pietrele vor striga, iar tu rãmîi tãcut si dezinteresat?”
“Sinodul nu este aceasta: sa se întruneascã simplu ierarhi si preoti, chiar dacã ar fi multi; ci sã se întruneascã în numele Domnului, spre pace si spre pãzirea canoanelor… si nici unuia dintre ierarhi nu i s-a dat stãpînirea de a încãlca canoanele, fãrã numai sã le aplice si sã se alãture celor predanisite, si sã urmeze pe Sfintii Pãrinti cei dinaintea noastrã… Sf. Ioan Gurã de Aur a spus deschis cã dusmani ai lui Hristos sunt nu numai ereticii, ci si cei aflati în comuniune cu ei.”
“Avem poruncã de la însusi Apostolul Pavel cã, atunci cînd cineva învatã ori ne sileste sã facem orice alt lucru decît am primit si decît este scris de canoanele Sinoadelor ecumenice si locale, acela urmeazã a fi osîndit, ca nefãcînd parte din clerul sfintit. Nici un sfînt nu a încãlcat legea lui Dumnezeu; dar nici nu s-ar fi putut numi sfînt, dacã ar fi cãlcat-o.”
“Si chiar dacã am fi pãcãtosi în multe, totusi suntem ortodocsi si mãdulare ale Bisericii Universale, îndepãrtîndu-ne de orice erezie si urmînd oricãrui Sinod recunoscut ca ecumenic sau local. Si nu numai acestora, ci si hotãrîrilor pe care le-au luat si le-au propovãduit Sinoadele. Nici nu este ortodox desãvîrsit, ci pe jumãtate, cel care crede cã are dreapta credintã, dar nu se alãturã dumnezeiestilor Canoane.” (Migne, PG Epistola II.81)
Sfîntul Teodor Studitul (+826)
Vechi 09.01.2015, 12:28:18
antoniap
Guest

Implicit

“Atunci cînd Credinta e primejduitã, porunca Domnului este de a nu pãstra tãcere. Dacã e vorba de Credintã, nimeni nu are dreptul sã zicã: “Dar cine sunt eu? Preot, oare? N-am nimic de-a face cu acestea. Sau un cîrmuitor? Nici acesta nu doreste sã aibã vreun amestec. Sau un sãrac care de-abia îsi cîstigã existenta? … Nu am nici cãdere, nici vreun interes în chestiunea asta. Dacã voi veti tãcea si veti rãmîne nepãsãtori, atunci pietrele vor striga, iar tu rãmîi tãcut si dezinteresat?”
“Sinodul nu este aceasta: sa se întruneascã simplu ierarhi si preoti, chiar dacã ar fi multi; ci sã se întruneascã în numele Domnului, spre pace si spre pãzirea canoanelor… si nici unuia dintre ierarhi nu i s-a dat stãpînirea de a încãlca canoanele, fãrã numai sã le aplice si sã se alãture celor predanisite, si sã urmeze pe Sfintii Pãrinti cei dinaintea noastrã… Sf. Ioan Gurã de Aur a spus deschis cã dusmani ai lui Hristos sunt nu numai ereticii, ci si cei aflati în comuniune cu ei.”
“Avem poruncã de la însusi Apostolul Pavel cã, atunci cînd cineva învatã ori ne sileste sã facem orice alt lucru decît am primit si decît este scris de canoanele Sinoadelor ecumenice si locale, acela urmeazã a fi osîndit, ca nefãcînd parte din clerul sfintit. Nici un sfînt nu a încãlcat legea lui Dumnezeu; dar nici nu s-ar fi putut numi sfînt, dacã ar fi cãlcat-o.”
“Si chiar dacã am fi pãcãtosi în multe, totusi suntem ortodocsi si mãdulare ale Bisericii Universale, îndepãrtîndu-ne de orice erezie si urmînd oricãrui Sinod recunoscut ca ecumenic sau local. Si nu numai acestora, ci si hotãrîrilor pe care le-au luat si le-au propovãduit Sinoadele. Nici nu este ortodox desãvîrsit, ci pe jumãtate, cel care crede cã are dreapta credintã, dar nu se alãturã dumnezeiestilor Canoane.” (Migne, PG Epistola II.81)
Sursa:

http://www.familiaortodoxa.ro/2012/0...risi-credinta/
Vechi 09.01.2015, 12:37:06
Inorogul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristirg Vezi mesajul
-exact cum am zis si eu cu cateva postari in urma:

-poate asa a ingaduit Dumnezeu ca prin acei teroristi sa primeasca o palma toti hulitorii si blasfemiatorii Sfintei Treimi si ai Maicii Domnului,in cazul de fata ziaristii respectivi
Tu daca ai fi putut sa opresti acest act ai fi facut-o?
Dumnezeul pe care il descri tu se pare ca iubeste foarte mult mirosul de sange. Eh, vechi metehne. Credeam ca am depasit stadiul ala, de civilizatie primitiva. Vad ca Dumnezeul pe care il descri foloseste si in prezent acelasi limbaj pe care il folosea acum mii de ani, cu cei care umblau desculti.
Ii era peste puteri lui Dumnezeu alte masuri? Nu a gasit alte solutii sa se adreseze unei societati moderne? Eu cred ca aceasta "solutie" nu va fi pe placul societatii actuale.
Daca a decis sa mi se adreseze astfel... fie la El acolo. "Ingaduinta" Lui ma dezgusta.

Iti garantez ca palma despre care vorbesti nu este pe obrazul hulitorilor si blasfemitorilor. ...Ai fi surprins.

PS: din fericire sunt colegi care nu Il vad astfel pe Dumnezeu.

Last edited by Inorogul; 09.01.2015 at 12:41:58.
Vechi 09.01.2015, 12:38:37
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Imi pare rau. Aluzia mea avea o alta directie. Lucrurile se intampla asa cum se intampla. Lectia ne-o insusim sau nu. Nu cred ca exista vreun roman de buna-credinta care sa fi fost de acord cu executarea cuplului Ceausescu, mai ales in ziua nastrii Domnului. Si totusi Dumnezeu a ingaduit-o pentru tot raul si suferinta acestui neam, dar si credintei crestine. Ne doare, dar pana la urma Ceausestii si-au facut-o cu mana lor, construind buncăre speciale tocmai pentru a... "scapa". Si... n-au scapat! Acum a venit randul acelor nefericiti. Ce-ar fi trebuit? Sa trimita Dumnezeu un meteorit exact acolo pentru a ne multumi pe noi? Nu. Intotdeauna vor exista destui "fara Dumnezeu" prin care anumite sentinte sau planuri se pun in aplicare. Asta nu inseamna deloc ca acesti indivizi sunt trimisii Lui, ci doar ingaduie satanei sa-si ia ceea ce-i apartine.

De unde știi frate motivul pentru care Dumnezeu a îngăduit executarea Președintelui Ceaușescu și a soției lui? Doar pentru că așa ai auzit în larma bulevardieră a propagandei?
*
Buncărele au fost construite și din alte motive. Mai ales din alte motive. De ce repeți, iarăși, ce vrea propaganda?
*
Consideri, deci, că ziariștii și caricaturiștii de la Charlie sunt oamenii satanei. De unde ai certitudinea că satana le-a luat sufletele?

Moshule, spre deosebire de tinereii fascinați de aromele superficiale ale propagandei ideologiilor de orice tip, un bătrân creștin, un adevărat Mosh, are de obicei niscaiva scepticism și oarece putere de cuprindere mai nuanțată în raport cu gura lumii. Ceea ce tinerii nu știu, tu ai pricepit desigur: că fiecare etapă de vârstă se crede suverană. Apoi trece... Și vine alta care se crede suverană și tot așa. Poartă-ți vârsta, Moshule, că nu ți-a dăruit-o Bunul Dumnezeu degeaba!
Inutil să-ți spun că mă dezamăgește schematismul cugetării în această problemă cruntă care se ridică din nou în lume. Schematism, formalism, iuțeală în judecarea unor lucruri atât de complexe, de cutremurătoare. Păi, se poate căruntețea voastră?
Vechi 09.01.2015, 12:44:21
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Inorogul Vezi mesajul
Tu daca ai fi putut sa opresti acest act ai fi facut-o?
Dumnezeul pe care il descri tu se pare ca iubeste foarte mult mirosul de sange. Eh, vechi metehne. Credeam ca am depasit stadiul ala, de civilizatie primitiva. Vad ca Dumnezeul pe care il descri foloseste si in prezent acelasi limbaj pe care il folosea acum mii de ani, cu cei care umblau desculti.
Ii era peste puteri lui Dumnezeu alte masuri? Nu a gasit alte solutii sa se adreseze unei societati moderne? Eu cred ca aceasta "solutie" nu va fi pe placul societatii actuale.

Iti garantez ca palma despre care vorbesti nu este pe obrazul hulitorilor si blasfemitorilor. ...Ai fi surprins.
Inorogule, de ce te faci părtaș cu cei care Îi pun lui Dumnezeu vrute și nevrute în spinare?
Lasă-i să se bată singuri peste gură. Nu-i vezi că delirează?
Unul este Dumnezeu, mulți nebuni au impresia că-I cuprind Judecata. Dă-le pace și nu-L mai contesta și bombăni pe Bunul Dumnezeu doar pentru că semenii, în aroganța lor stupidă au certitudinea că Îl înțeleg și că, la o adică, pot chiar să Îl substituie.
Vechi 09.01.2015, 12:48:53
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul

Iar legea lui Dumnezeu este Iubirea. Iar osândirea, zice Apostolul, este excluderea din clerul sfințit - nu omorârea cu pietre sau cu bombe!
Vechi 09.01.2015, 12:55:21
Inorogul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar Vezi mesajul
Inorogule, de ce te faci părtaș cu cei care Îi pun lui Dumnezeu vrute și nevrute în spinare?
Lasă-i să se bată singuri peste gură. Nu-i vezi că delirează?
Unul este Dumnezeu, mulți nebuni au impresia că-I cuprind Judecata. Dă-le pace și nu-L mai contesta și bombăni pe Bunul Dumnezeu doar pentru că semenii, în aroganța lor stupidă au certitudinea că Îl înțeleg și că, la o adică, pot chiar să Îl substituie.
Contest o anumita proiectie a lui Dumnezeu, nu pe Bunul Dumnezeu. Din descrierile unora, bunatatea Lui lipseste cu desavarsire. Dumnezeul razboinic, care trage semnale de alarma ingaduind varsari de sange nu se afla pe lista mea cu "zei buni".

PS: dar ascult fara ezitare sfatul primit :D

Last edited by Inorogul; 09.01.2015 at 13:00:17.
Vechi 09.01.2015, 12:57:14
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar Vezi mesajul
De unde știi frate motivul pentru care Dumnezeu a îngăduit executarea Președintelui Ceaușescu și a soției lui? Doar pentru că așa ai auzit în larma bulevardieră a propagandei?
*
Buncărele au fost construite și din alte motive. Mai ales din alte motive. De ce repeți, iarăși, ce vrea propaganda?
*
Consideri, deci, că ziariștii și caricaturiștii de la Charlie sunt oamenii satanei. De unde ai certitudinea că satana le-a luat sufletele?

Moshule, spre deosebire de tinereii fascinați de aromele superficiale ale propagandei ideologiilor de orice tip, un bătrân creștin, un adevărat Mosh, are de obicei niscaiva scepticism și oarece putere de cuprindere mai nuanțată în raport cu gura lumii. Ceea ce tinerii nu știu, tu ai pricepit desigur: că fiecare etapă de vârstă se crede suverană. Apoi trece... Și vine alta care se crede suverană și tot așa. Poartă-ți vârsta, Moshule, că nu ți-a dăruit-o Bunul Dumnezeu degeaba!
Inutil să-ți spun că mă dezamăgește schematismul cugetării în această problemă cruntă care se ridică din nou în lume. Schematism, formalism, iuțeală în judecarea unor lucruri atât de complexe, de cutremurătoare. Păi, se poate căruntețea voastră?
Iarta-ma, frate ca te tulbur cu... ale mele. Poate te cam grabesti si le amesteci in graba ta... Eu nu de caricaturisti spuneam ca sunt oamenii satanei, desi e clar ca nici a lui Dumnezeu nu sunt, ci de cei care au ajuns sa foloseasca armele si violenta. Dar cu tine nu-mi masor eu puterile fiindca nu-mi propun sa-ti dovedesc tie nimic. Se presupune ca stii deja si-i ajuti si pe ceilalti sa inteleaga. Totusi... ai grija cu cine te iei de piept. Daca vrei sa dai cu mine de pamant, nu e nevoie: ma asez si singur; doar ca tu cel ce ramai in picioare, nu dovedesti ceea ce vrei sa dovedesti.

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Vechi 09.01.2015, 13:02:20
antoniap
Guest

Implicit

Cezar, Legea Domnului este sa ne iubim aproapele si sa-L iubim pe Dumnezeu. Si ii mai putem iubi si pe dusmanii proprii. Daca ne asociem celor care-L hulesc pe Dumnezeu, nu mai respectam Legea Domnului.
Subiect închis