![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
In legatura cu gastele: "Unlike lizards and mammals", si mai si zice clar ca NU sunt propriu-zis dinti.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De ce nu citezi și celelalte părți din articol care spun că o parte a cercetătorilor sunt sceptici, pentru simplul motiv că acele enzime nu ar trebui să existe? Others have said that protein preservation over tens of millions of years should not be possible. Some scientists have continued to question whether Asara's and Schweitzer's sequences really came from an ancient T. rex. "In 2000, there probably wasn't one biochemist around who would tell you we'd find a protein over 40 thousand years old," she said. Deci din nou este o minune care dovedește existența unui Creator inteligent. Și chiar făcând abstracție că legile naturii au fost încălcate, astfel de descoperiri nu constituie dovezi decât în interiorul sistemului de credință evoluționist, adică în încercarea de a găsi care specii dispărute seamănă mai mult cu cele actuale. Ele nu sunt dovezi împotriva creaționismului. La fel și pentru celelalte 'dovezi' pe care le aduci, despre ciocuri cu dinți etc.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci practic nu se stie, ci se presupune. La fel si cu aselenizarea, care e doar poveste de adormit copii. In caz ca nu ai auzit inca, nu a fost. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Un Isus despre care sursele istorice aproape lipsesc, care a infaptuit miracole incredibile dar nimeni nu s-a gandit sa scrie despre ele. In afara de cartea scrisa cu scopul clar de a intemeia si propovadui o religie intemeiata pe baza faptelor si spuselor sale. Evenimente descrise in cartea de capatai a crestinismului, cum ar fi Potopul, Exodul si Geneza, pentru care nu numai ca nu avem dovezi care sa le confirme, dar avem un numar imens de dovezi care le infirma (in cazul Potopului si a Genezei). Asa de mare e certitudinea in crestinism, incat sunt vreo 38.000 de secte crestine, fiecare cu interpretarea proprie a respectivei carti si religii.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
||||
|
||||
![]()
Exista un singur lucru pe care toti ateii il au in comun acesta este lipsa credintei in zei. Majoritatea ateilor sunt rationalisti dar am cunoscut si atei irationali, care cred in spirite, vraji sau diverse conspiratii la moda.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pe de altă parte, creștinii sunt tributari aceleași idei întru Dumnezeu și tot ce derivă din aceasta (au un "fir roșu" de care se țin). Creștinii îl au pe Dumnezeu! Ateii se au pe sine înșiși. Creștinii se închină, ateii își afirmă superioritatea față de oricine, Dumnezeu fiind sau om... Ei nu pot fi de acord cu nimeni, fiindcă propria individualitate este singurul dumnezeu autentic în care cred, chiar dacă proclamă logica și raționalitatea ca stare de fapt, în fapt, sinonimă cu supremul ego-dumnezeu. Se închină unor idei abstracte, unei logici circumscrise finit dar care încearcă să acopere infinitul. C' est ça! P.S.1. Nu există formule care să asigure universalitatea existenței în afara lui Dumnezeu. Infinitul e infinit și nu multiplu de infinit (1, 2 sau 3 infinituri), de aceea, paradoxuri în logică și matematică.... P.S.2. Despre ateii "care cred in spirite, vraji sau diverse conspiratii la moda.", mi-e milă...
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Asta in conditiile in care voi chiar sustineti ca urmati o dogma clara si unitara. Citat:
Pe de o parte, spui ca sunt "atei si atei". Pe de alta parte, nu ai nici o problema in a generaliza cand e vorba de atei, ca in citatul de mai sus. Citat:
Hai sa iti zic eu ce gasesc mai nostim. Citeste citatul de mai jos, luat din articolul de aici (bolduirile imi apartin): http://www.dilemaveche.ro/sectiune/t...a-religiosului Citat:
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
|||
|
|||
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iar creștinii, oricare ar fi ei, cred în Prea Sfânta Treime și sigur în creaționism. Un sondaj efectuat pe un eșantion de bucureșteni are relevanță doar pentru București și nu restul României. O fi capitală, dar asta nu înseamnă că acest oraș este "motorul spiritualității" creștine, ba , dimpotrivă. Oricum, interesant sondajul... Asta demonstrează ceva: nu revenirea religiosului, ci existența lui ca dimensiune specific umană, religiosul ca permanență umană, omul nu poate trăi în afara sferei religiosului. Dar depinde totuși ce vrei să vezi. Dacă nu va accepta existența unui Dumnezeu (dar din sondaj reiese că majoritatea se declară creaționiști, chiar dacă nu se comportă ca atare prin metropolă), va găsi el alte surogate cărora "să se închine" sau să le asimileze ca parte a spiritualității sale: raționalitatea umană întronată pe post de Dumnezeu sau credința în știința care, chiar dacă nu rezolvă și nu oferă soluții permanente, oferă teorii valabile demonstrabile dacă nu acum în viitor, oferă totuși tehnologii care, după unii, l-ar eluda pe Dumnezeu ca autor al creației..., doar omul se va teleporta în curând și va pușca din degete și computerul central din casă va executa te miri ce operații, asta din urmă, mai în glumă, mai în serios. Religiozitatea este specifică omului orice formă ar îmbrăca ea: fie religie, fie vreo altă formă surogat cu valențe religioase. Cum am spus, pentru unii până și știința devine un soi de religie.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. Last edited by I.Calin; 01.03.2011 at 08:09:11. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Resurse anti-evolutioniste | bin000 | Resurse ortodoxe on-line | 3 | 16.06.2013 11:06:53 |
Stop indoctrinarii religioase in scoli! | Bogdan N | Generalitati | 12 | 02.06.2011 01:18:54 |
STOP avortul in Romania | Floare de lotus | Umanitare | 9 | 26.04.2011 21:43:26 |
Campania "Stop indoctrinarii religioase in scoli!" | horatiu.miron | Generalitati | 380 | 17.02.2011 12:39:54 |
|