Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.02.2011, 18:40:45
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de o nestiutoare_ Vezi mesajul
Profesoara de biologie mi-a spus ca teoria evolutionista nu se studiaza in scoala(liceu),doar se mentioneaza...si ca oricum,stalpii pe care se baza au fost daramati.
nu stiu la ce stalpi te referi.
stiu ca va place sa afirmati ca TE este depasita, daramata, expirata.
dar, sincer, nu am inteles pe ce va bazati.
Reply With Quote
Vechi 13.02.2011, 18:43:40
o nestiutoare_
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
nu stiu la ce stalpi te referi.
stiu ca va place sa afirmati ca TE este depasita, daramata, expirata.
dar, sincer, nu am inteles pe ce va bazati.
Bun...sincer,nici eu nu stiu la ce se referea:)).
Iar teoria nu o cunosc intr-atat de bine in cat sa deduc singura.
Ce stiu este ca profesoara mi-a raspuns la intrebare(daca teoria se studiaza la liceu,adica daca o vom analiza la clasa),intre doua discutii.Iar dupa ce a terminat de rostit partea cu "stalpii"a inceput sa vorbeasca cu altcineva:)).
Reply With Quote
Vechi 13.02.2011, 18:59:32
Adriana-Simona's Avatar
Adriana-Simona Adriana-Simona is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Unhappy

Teoria evolutionista nu poate sta in picioare fiindca se bazeaza tot pe speculatii, pe "mie mi se pare ca...", mai se vine cu cate o observatie stiintifica, dar care e tot o presupunere.
Omul se grabeste sa spuna ca stie, ca a inteles tot universul, si microuniversul, cu protoni atomi, si face tot felul de experimente.
Dar grabit fiind, nu are rabdarea sa stea sa inteleaga totul.
A sarit direct la atom, dar inca nu e capabil sa explice in totalitate o banala raceala, cum si de la ce se formeaza, stie, cunoaste dar doar in parte... caci nu a avut rabdarea sa aprofundeze.
La fel, omul cauta gauri negre, si extraterestrii, dar inca nu e capabil sa isi organizeze bine propria societate.
Se teme de asteroizi, cand defapt crizele economico-sociale sunt cele care ameninta viata noastra.
Vechi 13.02.2011, 19:04:43
Adriana-Simona's Avatar
Adriana-Simona Adriana-Simona is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Implicit

Cat despre scoli, eu zic ca e bine sa aibe deschidere, sa predea de toate, dar sa li se spuna copiilor adevarul, anume ca acestea fac parte din gandirea omeneasca, sa li se explice clar cum de unde si de ce au aparut.
La fel si religia, trebuie construita pe exemple vii nu pe teorii. Caci copii invata teorii, dar daca nu au un suport real, fizic, de viata de traire, la varsta pubertatii, toate devin nule, cauzandu-i adanci probleme de personalitate.
Vechi 13.02.2011, 19:45:16
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
E o atitudine dogmatică, până la urmă ține de credință, că milioanele de ani ale Terrei sunt așijderea și miliardele de ani ale Universului sunt "realmente reale". Probe, dovezi pentru acestea există?
Corect! Eu propun scoaterea trigonometriei, toate formulele alea sunt tare dogmatice, cine naiba sa isi bata capul sa le inteleaga? Nu exista dovezi (sau nu mi-am batut eu capul sa le inteleg, dar pana la urma E FIX ACELASI LUCRU), asa ca eu zic sa se scoata si asta.

De asemenea, propun sa li se spuna copiilor adevarul gol-golut, si anume ca Pamantul este CENTRUL UNIVERSULUI, si mai ales, faptul indelung ascuns: SE SPRIJINA PE PATRU PILONI! Dati la o parte heliocentrismul si alte teorii eretice, ca doar nu a fost nimeni in spatiu sa vada ce si cum, nici telescoape nu exista, e o conspiratie iudeo-masonica, al carei unic scop e sa ne faca sa ne indoim de credinta stramoseasca!

Amin!
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 13.02.2011, 19:48:51
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
De asemenea, propun sa li se spuna copiilor adevarul gol-golut, si anume ca Pamantul este CENTRUL UNIVERSULUI, si mai ales, faptul indelung ascuns: SE SPRIJINA PE PATRU PILONI! Dati la o parte heliocentrismul si alte teorii eretice, ca doar nu a fost nimeni in spatiu sa vada ce si cum, nici telescoape nu exista, e o conspiratie iudeo-masonica, al carei unic scop e sa ne faca sa ne indoim de credinta stramoseasca!

Amin!
Fă distincție între BC și BO! Heliocentrismul a fost inventat de papi și tot ei te ardeau pe rug, dacă ziceai că nu-i așa. Așa că ce treabă avem noi, ortodocșii?
Reply With Quote
Vechi 13.02.2011, 20:03:26
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Fă distincție între BC și BO!
Pai vorbiti intre voi si hotarati-va o data! Pe alt thread, azi dimineata, un coleg crestin imi explica cum ca "crestinismul" sta la baza civilizatiei europene si americane. Sa se fi referit la ortodoxie, sau sa fi inclus si crestinismul vestic acolo? Sau cand zicea ca "cei mai mari ganditori ai lumii au fost crestini", crezi ca se referea la lumea ortodoxa?

Puneti un punct acestui discurs dublu, si nu va mai mentiona nimeni ceva vreodata de catolicism, protestanti sau neo-protestanti. Dar ce vad eu aici e ca atunci cand e vorba de a lauda crestinismul, nu aveti vreo retinere in a aduce civilizatia vest-europeana in discutie (la pachet cu catolicismul si protestantismul), dar cand cineva aduce vorba de Inchizitie, brusc va aduceti aminte ca sunteti ortodocsi si ca, de fapt, Biserica Catolica e o uratenie total nefrecventabila.

Citat:
Heliocentrismul a fost inventat de papi și tot ei te ardeau pe rug, dacă ziceai că nu-i așa.
Hmmm... NU. Heliocentrismul nu a fost inventat, ci descoperit. Nu de Biserica Catolica, ci de Copernic. Si intuit de multi altii inaintea lui, chiar inainte de aparitia crestinismului.

Presupun ca vroiai sa te referi la geocentrism, care zici tu, nu are nici in clin nici in maneca cu ortodoxia. Chiar trebuie sa postez (din nou) filmuletul ala cu popa care explica la ora de religie ca geocentrismul e Adevarul? Sau sa sap prin blogosfera ortodoxa din Romania dupa articole care sustin tot aia?

Repet: inainte sa sariti la beregata ateilor, faceti un efort si puneti-va de acord intre voi. Doar sunteti crestini de 2000 de ani, reprezentantii Adevaratei Credinte, nu ar trebui sa fie atat de greu.

L.E. Apropo de geocentrism, vrei si citate din Sfintii Parinti? Ca vad ca sunt la mare cautare si respect in Ortodoxie. Sau ii citam selectiv?
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 13.02.2011, 20:08:48
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Pai vorbiti intre voi si hotarati-va o data! Pe alt thread, azi dimineata, un coleg crestin imi explica cum ca "crestinismul" sta la baza civilizatiei europene si americane. Sa se fi referit la ortodoxie, sau sa fi inclus si crestinismul vestic acolo? Sau cand zicea ca "cei mai mari ganditori ai lumii au fost crestini", crezi ca se referea la lumea ortodoxa?

Puneti un punct acestui discurs dublu, si nu va mai mentiona nimeni ceva vreodata de catolicism, protestanti sau neo-protestanti. Dar ce vad eu aici e ca atunci cand e vorba de a lauda crestinismul, nu aveti vreo retinere in a aduce civilizatia vest-europeana in discutie (la pachet cu catolicismul si protestantismul), dar cand cineva aduce vorba de Inchizitie, brusc va aduceti aminte ca sunteti ortodocsi si ca, de fapt, Biserica Catolica e o uratenie total nefrecventabila.

Hmmm... NU. Heliocentrismul nu a fost inventat, ci descoperit. Nu de Biserica Catolica, ci de Copernic. Si intuit de multi altii inaintea lui, chiar inainte de aparitia crestinismului.

Presupun ca vroiai sa te referi la geocentrism, care zici tu, nu are nici in clin nici in maneca cu ortodoxia. Chiar trebuie sa postez (din nou) filmuletul ala cu popa care explica la ora de religie ca geocentrismul e Adevarul? Sau sa sap prin blogosfera ortodoxa din Romania dupa articole care sustin tot aia?

Repet: inainte sa sariti la beregata ateilor, faceti un efort si puneti-va de acord intre voi. Doar sunteti crestini de 2000 de ani, reprezentantii Adevaratei Credinte, nu ar trebui sa fie atat de greu.

L.E. Apropo de geocentrism, vrei si citate din Sfintii Parinti? Ca vad ca sunt la mare cautare si respect in Ortodoxie. Sau ii citam selectiv?
Așa e, voiam să spun geocentrism. Mă îndoiesc că aceia cu discurs dublu sunt o majoritate. Apropo, chiar sunt curioasă să văd un citat al unui Sfânt (ortodox).
Reply With Quote
Vechi 14.02.2011, 09:09:20
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:

Hmmm... NU. Heliocentrismul nu a fost inventat, ci descoperit. Nu de Biserica Catolica, ci de Copernic.
Cu alte cuvinte: nu de Biserica Catolică, ci de teologul catolic Copernic. Din aceeași serie: "genetica nu a fost descoperită de Ordinul Iezuiților, ci de călugărul iezuit Mendel".

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 13.02.2011, 20:19:59
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
Fă distincție între BC și BO! Heliocentrismul a fost inventat de papi și tot ei te ardeau pe rug, dacă ziceai că nu-i așa. Așa că ce treabă avem noi, ortodocșii?
dar de Grigorie de Nyssa ai auzit?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Resurse anti-evolutioniste bin000 Resurse ortodoxe on-line 3 16.06.2013 11:06:53
Stop indoctrinarii religioase in scoli! Bogdan N Generalitati 12 02.06.2011 01:18:54
STOP avortul in Romania Floare de lotus Umanitare 9 26.04.2011 21:43:26
Campania "Stop indoctrinarii religioase in scoli!" horatiu.miron Generalitati 380 17.02.2011 12:39:54