![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunt, bineinteles, idei precursoare ale teoriei. Ca animalele au evoluat din ceva, s-au transformat, etc. Cum stii, la inceput teoriile evolutioniste erau niste conceptii filozofice, fara asa aiba vreo baza stiintifica. Apoi s-au chinuit sa-i faca si o baza stiintifica filozofiei asteia despre viata. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca un exemplu, prin Ardeal se foloseste 'papuci' pentru a desemna orice fel de incaltaminte, iar in celelalte zone 'papuci' se refera doar la incaltamintea aia lejera, neprinsa la spate, uzual purtata in casa sau pe plaja (desi exista si pentru exterior). In contextul asta tu spui ca e o idee buna sa-ti iei papuci in picioare in februarie, iar eu iti spun ca nu e clar ce vrei sa spui cand zici 'papuci' si te rog sa clarifici pentru ca sa existe sanse sa ti se raspunda. De ce nu esti de acord cu aceasta clarificare? Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Sincer ma intreb daca in esenta "Teoria evovutiei" neaga cumva existenta lui Dumnezeu.Referitor la varsta universului,a speciei umane moderne se pare ca nu sunt dubii din punct de vedere stiintific, logic de altfel,sustinut cu dovezi si fizic de altfel.Cred ca daca nu privim Biblia ad-literam putem sa intelegem creatia lui Dumnezeu prin prisma lui Charles Darwin ,care suna de altfel destul de firesc.Personal ma gandesc la perceptia mea fata de batranii pe care i-am intalnit in copialria mea.Erau nestiutori ,cu idei preconcepute si poate mai credinciosi decat noi.Oare cum au fost cei care au trait in urma cu 1000 de ani inaintea lor?Cum au inteles si transmis mai departe invataturile sfinte?Ei au simtit,scris si transmis mai departe informatia prin prisma ideilor proprii si a sociatatii din care faceau parte.Crestinismul in sine a evoluat odata cu progresul de ori-ce fel.Poate candva intrebarile noastre si raspunsurile de asemenea vor parea stupide generatiilor viitoare.
O idee care vreau sa fie desbatuta.:) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am spus ca la inceput a fost o filozofie (adica o conceptie despre cum a aparut viata si cum s-a dezvoltat). Asta sper ca nu o negi. Iar apoi am spus ca s-a incercat brodarea unor elemente stiintifice la aceasta conceptie. Iar despre contrazicere am scris, o sa repet daca e nevoie: "Daca azi ar fi fost specii intermediare sau chiar specii care sunt pe cale de progres, ar trebui sa avem diferiti indivizi in stadii diferite de dezvoltare. Dar toate exemplarele dintr-o rasa sunt exact la fel, nicio modificare de al un individ la altul. Bineintele, afara de micile diferente existente intre indivizi. La fel la toate speciile. Ca de acum cateva milioane de ani de cand se presupune ca a aparut specia respectiva n u ar fi putut sa se dezvolte toti indivizii la fel, fara nicio deosebire. " |
|
|||
|
|||
![]()
Rugăciuni către tineri
![]() Există rugăciuni făcute de Hristos, nu lui Hristos. Da, ați citit bine! Hristos Se roagă tinerilor care nu se mai roagă. Oare nu spune genialul Pascal: „Hristos este în agonie până la sfârșitul lumii"? Îmi veți spune că e o metaforă, dar eu vă reamintesc că am promis să nu folosesc metafore în această carte. Hristos Se roagă, cerșește exact ceea ce oferă: Iubire. [COLOR=#330099]Se roagă prin baruri, prin discoteci, prin cămine studențești afumate de prea multa „iarbă" trasă în piept. Se roagă nu să Îl iubim, căci iubirea nu se cerșește. Se roagă, ne roagă să avem un dram de demnitate, să acceptăm veșnicia. Să conștientizăm că suntem niște nătărăi atunci când credem că putem trăi fără El, că putem fi fericiți hrănindu-ne cu resturile acestei lumi. Se roagă ca El să aibă un rost, un sens în viața noastră. Se roagă să nu-L târâm în iad după noi, căci nu pentru asta a venit pe acest pământ. Se roagă pentru o Cruce pe care nu o mai vrem. Se roagă pentru o fericire pe care, de fapt, nu o avem. Căci totul este mult prea trecător într-o lume în care suntem mult prea efemeri.[/COLOR] Și un ultim sens al acestui titlu ar fi cel mai greu de explicat. Aici doar voi puncta esențialul, lăsând abordarea problemei în cauză pentru mai târziu.[COLOR=#CC0000] [/COLOR]A distruge tineretul unui neam, al unei țări, înseamnă a distruge acea țară. Este povestea frumoasei din pădurea adormită! Dacă reușește vrăjitoarea să adoarmă acea frumoasă prințesă ce trebuie să moștenească împărăția, atunci totul, absolut totul va intra în letargie, va adormi. Nu va muri, este evident; nici noi, ca neam, nu am murit. Dar a dormi prea mult înseamnă a micșora pe zi ce trece șansa de a te mai scula; a nu mai căuta propria identitate, propria cultură și propria sfințenie, pentru prea mult timp,[COLOR=#330099] înseamnă [/COLOR][COLOR=#330099]nu doar a te pierde, a te ucide moral și psihic, dar și a pierde și ultima șansă la viață.[/COLOR] Iar în drama noastră românească așteptăm nu un tânăr prinț care să sărute cu candoare pe frumoasa noastră adormită! Au trecut vremurile în care un Zelea Codreanu, un Iorga sau un Paulescu să joace acest rol, să ridice tineretul la lupta salvării propriilor vieți, a propriei credințe sau culturi. Acum doar Hristos mai poate săruta această frumoasă și o mai poate chema la viață. Sărutul lui Hristos Îl primim nu aiurea, ci tocmai acolo unde El ne așteaptă, deși este mereu cu noi. Și iarăși revin: „De ce era să Mă căutați? Oare nu știți..." [COLOR=#330099]Poporul român este condamnat la pieire pentru că tinerii noștri se pierd, există fără să mai trăiască, fără să știe că mai trăiesc.[/COLOR]Motivele? Sunt mult prea multe, iar această carte va aminti o infimă parte dintre ele. Restul rămâne pentru rugăciune și pentru lacrimile sfinților, ale eroilor și ale martirilor acestui neam mult prea iubit de Dumnezeu. [COLOR=#330099]Dar vai de cei care au lucrat la pierzania, la rătăcirea măcar a unui singur copil! Spune Hristos că mai bine i-ar fi acestuia să nu se fi născut! Și ce va fi cu cei care au distrus un neam? Dintr-un popor de sfinți, am ajuns [/COLOR][COLOR=#330099]un [/COLOR][COLOR=#330099]popor de infirmi moral, intelectual și fizic. Ce rămâne de făcut? Mai mult decât a sta să ne plângem situația noastră mult prea jalnică![/COLOR] Sau mai putem vorbi de o exorcizare a României. Ce înseamnă a exorciza? Cam greu de explicat aceasta unora care, din dracul cel mult prea real, au făcut un personaj pentru Cartoon Network sau care Îl înghesuie în așa zisa mitologie biblică creștină. Cea mai mare șmecherie a dracului este să ne „ajute" să credem că el nu există. Când nu accepți existența unui dușman, atunci este evident că nu lupți. De restul se ocupă diavolul, fără probleme. Iar exorcizarea este tocmai acea acțiune de a scoate la lumină pe cel ce stă în întuneric, de a demasca pe cel ce nu are decât măști: fie pe a lui Dumnezeu, fie pe a îngerului bun, fie pe a celui ce ne dorește fericire și numai fericire etc. Exorcizarea nu o face oricine și oricând. Diavolul se teme numai și numai de Hristos Dumnezeu, chiar numai de numele Lui. Deci a exorciza înseamnă a fi cu Hristos, a fi prieten bun cu El, a fi întru El. A exorciza înseamnă a iubi, a ierta, a îngădui, a simți ca și Hristos. Cu atât mai mult când se vorbește de o exorcizare a unui neam, a întregii Românii. Priviți bine ziua de astăzi, căci mâine vom fi mai decăzuți, mai nepăsători și mai marginalizați. Nu e un îndemn la nepăsare, la a pune mâinile în buzunar și a fluiera a pagubă. Cred că a venit clipa în care este destul să înțelegi gravitatea situației ca să te salvezi. Totul a venit peste noi ca un vârtej enorm care spulberă totul în cale, care nu mai poate fi oprit. Dar este și clipa în care să strigi pe Hristos, să cauți să te salvezi hrănindu-te din „munții" de istorie și de cultură ai acestui neam; este acum ziua în care să te hotărăști că tu nu vrei și nu poți fi călcat în picioare de răutatea, de incultura și de necredința ce crește tot mai mult pe zi ce trece. Această carte nu este un paloș cu care să retez capul, unul din capetele balaurului din poveste, din această „poveste" ce realmente adoarme copiii și tinerii României. Nu, căci vor apărea în locul capului tăiat alte o sută. Este un paloș de care să te ții în furtuna care poate că nici nu ți-ai dat seama că te înconjoară. Iar dacă în inima ta se va naște rugăciunea și postul, atunci vei supraviețui, vei fi veșnic. [COLOR=#330099]Exorcizarea României începe cu fiecare dintre noi. Sunt român, sunt și creștin.[/COLOR] Am niște datorii în fața Celui ce nu joacă la o ruletă rusească, ci are un dar și un plan cu fiecare dintre noi. Nu căutați soluții absolute, perfecte în această carte. Hristos este singura soluție, singura rezolvare a nelămuririlor și a durerilor noastre. Din proprie experiență scriu că doar rugăciunea și postul rezolvă căderile și rănile noastre. Hristos este Persoană, de aceea se cade să vorbim nu numai despre El, ci și cu El. Cartea aceasta încearcă să fie o mână de ajutor celui ce este nesigur de veșnicia lui, celui ce a uitat sau nici nu a cunoscut mângâierea și dragostea lui Hristos. Și cititorul, dar și autorul, chiar dacă nu s-au cunoscut niciodată, cu siguranță cândva se vor întâlni. Acel moment, Biserica noastră Îl numește „Judecata de Apoi". Nimeni nu va lipsi, nimeni nu [COLOR=#333399]va [/COLOR][COLOR=#333399]putea să se învoiască sau să amâne prezența pe caz de boală sufletească. Poate se va găsi cineva în [/COLOR][COLOR=#333399]acea [/COLOR][COLOR=#333399]ultimă clipă a istoriei care să arunce această carte în balanța Judecății. Cât va cântări, depinde doar de Hristos și de cititori.[/COLOR] Eu încerc a mă găsi doar ca un instrument în mâna lui Dumnezeu; instrument cu care El să încerce ceva nou pentru cei ce vor gusta din această carte. Tinerii au nevoie de sens. Avem nevoie de tineri, căci fără de ei nu avem niciun rost ca neam, ca existență înaintea lui Dumnezeu. Nu avem dreptul să nu ne gândim la cel de lângă noi, dar mai ales la cel ce nu mai este lângă noi. Iar tânărul acestui timp nu mai este cu noi! Este plecat într-o lume în care fiecare din noi l-a exilat prin nepăsarea, prin trădarea sau prin micimea noastră. Și cu fiecare dintre acești tineri a plecat și Hristos. Poate că, de fapt, noi suntem cei singuri și fără de sens. Tinerii măcar caută ceva sau pe Cineva. Noi, cei mulți și indiferenți, nu mai vrem nimic. Nici măcar mântuirea aproapelui, adică propria noastră mântuire. Deci și voi fiți gata, că în ceasul în care nu gândiți Fiul Omului va veni. (...) Vi se pare că am venit să dau pace pe pământ? Vă spun că nu, ci dezbinare (Luca 12: 40; 12: 51). Fragment din Introducerea cartii "RUGĂCIUNI CĂTRE TINERI" scrisă de Monahul Paulin Sursa: Strajerii Ortodoxiei |
|
|||
|
|||
![]()
Acestia sint stilpii darimati:
http://www.youtube.com/watch?v=NvFTE...1&feature=fvwp iar referitor la ere si alte miliarde de ani in mod similar si religia trebuie sa demonstreze interpretarea ei . mai ales ca in biblie nu este clar cine a fost creat prima data , adam , animalele sau cuplul adamic.-versetele sint contradictorii- iar daca al doilea verset este unul copiat dupa primul dar copiat gresit ..ne duce cu gindul ca in locul lui era altceva sau ca a fost intentionat sa se contrazica ca sa ne pice noua fisa despre altceva. In final adevarul este la mijloc, si anume ca Dumnezeu se afla in spatele evolutiei creative. Restul fiind simboluri a unor lucruri mai adinci in asa fel incit si cei nestiutori de carte sa aibe o explicatie oarecare. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Omul a fost gîndit și făcut de Dumnezeu în deplină libertate și i s-au pus înainte toate condițiile pentru a-și împlini și trăi libertatea. Libertatea este darul minunat pe care l-a făcut Dumnezeu omului. Poate că prin nimic altceva Dumnezeu n-ar fi putut să-Și arate dragostea pe care ne-o poartă decît prin faptul că ne a dăruit deplina libertate de gîndire și de acțiune. ("Singuri in fata libertatii", Ieromonah Savatie Bastovoi) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si asta pentru ca si daca nu inteleg tot, si accept pentru ca am incredere in profesor sau respectiva carte, daca la un moment dat am un dubiu, pot sa pun mana pe inca o carte, si dupa aia pe inca una, pana ma edific. Ca voi credeti ca Pamantul are 6000 de ani si a fost facut de un nene cu barba (sau fara), e ok. Dar asta nu inseamna ca orice cunoastere se bazeaza pe credinta. Din contra.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Noi nu credem c apamantul are 6000 de ani, cred ca neoprotestantii spun asta. Noi credem ca sunt cam 7500 de ani de cand Adam a fost alungat din Rai. Si eu am fost surprins sa gasesc o cronologie foare exacta in hronograf, data paralel din trei surse. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Resurse anti-evolutioniste | bin000 | Resurse ortodoxe on-line | 3 | 16.06.2013 11:06:53 |
Stop indoctrinarii religioase in scoli! | Bogdan N | Generalitati | 12 | 02.06.2011 01:18:54 |
STOP avortul in Romania | Floare de lotus | Umanitare | 9 | 26.04.2011 21:43:26 |
Campania "Stop indoctrinarii religioase in scoli!" | horatiu.miron | Generalitati | 380 | 17.02.2011 12:39:54 |
|