![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De ce l-au pus păcatele să se asocieze cu imaginea lui Iohannis și să facă astfel de declarații referitor la Iohannis? Dacă personajul chiar nu pricepe că singur s-a discreditat, atunci chiar are probleme. Lasă că o să revin eu cu privire la Iohannis numai să dau câteva exemple, ca să vadă și alții, că poate au uitat sau nu știu, față de cine și-a exprimat „părintele” admirația. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe la începutul lui 2015, Iohaos, avea o cotă foarte mare de popularitate, după care s-a prăbușit, să-l acuz pe pr Necula că el e pro Iohannis când vreo 13 milioane de români s-au păcălit în 2014 și încă 9 mil în 2019, mi se pare prea mult, chiar și eu am greșit când am votat atunci, mai degrabă credeam că Ponta o să bage lumea la pușcărie, cum poate ar face și Koeveși un regim excesiv de punitiv, în care oricine poate intra la pușcărie dacă există un ordin sau vreun judecător chitit să dea sentințe maximale.
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 05.07.2023 at 22:27:23. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
https://youtu.be/qqUrHTfVOLo?t=69 Oricum, faptul că a făcut și post-electoral 2014 este echivalent și cu ante-electoral 2019, că Iohannis e la al doilea mandat. De asemenea este de observat din linkul de mai sus că „părintele” Necula se înscrisese în acea mișcare de propagandă de tipul „hai la vot” (mă refer strict la afirmațiile dumnealui din acel video), mișcare care a fost vînturată în acei ani, 2014, 2015, apoi și prin 2019 și despre care vedeam și atunci și vedem și acum ce orientări a avut, în special vorbim despre anti-PSD, anti-Ponta și ulterior anti-Dragnea, și care nu a fost folosită doar în siajul lui Iohannis și al PNL, ci și în cel al USR-ului (neomarxist, anticreștin și antiromân). Mai mult, încă de pe la începutul anului 2015, Necula se declara ca fiind „un copil al lui Iohannis”, oarecum ca o figură de stil, dar noi putem să înțelegem mai multe și dincolo de aceste figuri de stil, mă refer la susținerea lui Iohannis de către „părintele” Neculă. https://www.turnulsfatului.ro/2015/0...uo-rdquo-29483 Mai mult, Necula a făcut declarații de admirație la adresa lui Iohannis anul trecut, dar retroactiv vizând inclusiv perioada de dinainte de alegerile din 2014, vizându-l pe Iohannis în fostele sale funcții de inspector școlar și de primar, deci anterioare cu mult anului 2014. Apropo de „filiația” lui Necula la Iohannis, cu nu multă vreme în urmă George Becali l-a apostrofat în public la o televiziune pe Necula, nemenționându-i numele, dar pomenind de faptul că poartă pălărie, și reproșându-i insinuarea unei anumite „inferiorități” a ortodocșilor față de luterani (asta era părerea lui Becali, nu știu dacă Necula a vrut să insinueze așa ceva, dar se referea cel mai probabil la acea „filiație” de care vorbea Necula în linkul de mai sus). Ce-i drept, este cam tardivă apostrofarea publică a lui Becali, avînd în vedere și faptul că, pe lângă cele menționate mai sus, „părintele” Necula este printre cei care au tăcut sistematic în Eparhia Sibiului, deși este și preot și consilier al „protopopului” IPS Streza, în ceea ce privește problematica sesizată de mine public la dezbaterea despre dezastrul fără precedent din Eparhia Sibiului. Se înțelege foarte clar că „părintele” Necula nu a vrut în mod sistematic și foarte conștient să îl „deranjeze” pe Iohannis și nici pe cei de la FDGR, astfel se explică tăcerea lui pe marginea acestui subiect extrem de grav de la nivelul Eparhiei Sibiului. Și cred că e de înțeles de oricine că evitarea creării de „probleme” cu acești factori politici nu este chiar așa de întîmplătoare nici din partea lui Streza și nici a lui Necula. O vinovăție din culpă îl vizează din acest punct de vedere și pe „părintele” Neculă, așa cum îl vizează și pe IPS Streza, chiar dacă în cazul IPS-ului Streza chestia e mult mai gravă, fiind factor decizional. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
El poate doar să predice, dacă ar zice să se voteze cu un partid naționalist, ar zice lumea cu care că au făcut ciupercăria de pseudonaționaliști, special ca să rupă procente de la singurul partid cu șanse să se ducă în top, sau i-ar reproșa că se bagă în politică. Necula are gura mare, a recunoscut și el în repetate rânduri, nu cred că lumea a votat Iohannis peste 10 milioane de oameni, pt că a zis el pe undeva prin vreo conferință într-un colțișor din țară ceva laudativ despre sas. Apoi Necula mai făcea niște glume cu rezist șamd până i s-a spart emoția post colectiv în față când s-a dat cu pietre în Catedrala de la Sibiu și a deschis el ușile și a întâmpinat mulțimea, a zis că acela a fost un moment greu. Iar în 2014 greșeala recunoscută și de Ponta e că antena 3 făcea o campanie sulfuroasă anti-iohannis, care i-a băgat procente electorale în tolbă, în loc să-l lase să scadă în liniște ca un necunoscut, chiar zicea sasul, că decât să fiu mârlan mai bine să pierd. Iar Ponta spunea după 2014, că s-a greșit cu agresivitatea unor mesaje și emisiuni pe A3 și RTV, poate și în acel context s-a exprimat Necula și alții că nu le plăcea presiunea mediatică făcută în campanie și au ales pe celălalt. Până la urmă dacă Necula e pro Iohannis, asta nu-i anulează munca sau unele vorbe spuse bine, sau efortul prin țară, nu merge prin țară să vorbească despre nemți.
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 18.07.2023 at 13:32:59. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Faptul că Necula s-a „băgat slugă” la Iohannis, și parțial și la FDGR, este o chestiune de mai mare amplitudine decât pare la prima vedere, pentru că unele fapte ale lui Iohannis sau care vizează FDGR prezintă niște aspecte ceva mai complicate și mai complexe decât pare la prima vedere, și anumite aspecte sau explicații deja le-am precizat în cadrul dezbaterii despre dezastrul fără precedent din Eparhia Sibiului. Oricum, „părintele” Necula are toată libertatea să iasă în spațiul public și să precizeze orice documente, sesizări pe care le-a înaintat ÎPS Streza, sau ÎPS Antonie Plămădeală, sau chiar și Patriarhiei, dacă a făcut vreodată așa ceva, cu privire la problemele sesizate de mine public la dezbaterea despre dezastrul fără precedent din Eparhia Sibiului. Eu personal nu l-am auzit vreodată să vorbească despre așa ceva, și în niciun caz în mod critic la adresa lui Iohannis și a FDGR, însă eu n-am de unde să știu tot ce a emis public fie la predici, fie la așa-zisele lui „conferințe”, fie în sesizări interne ale BOR, fie în nenumăratele sale cărți scrise așa cam „pe bandă rulantă”. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E responsabilitatea părinților unde-și înscriu copiii, ce religie fac, ei pot doar să atenționeze în predici. De unde reiese că ÎPS Streza e de acord sau la curent cu tot ce declară pr Necula sau alt preot din eparhie, poate are sute în subordine. Necula e doar un preot funcția de prodecan e trecătoare, faptul că noi vb despre el atâta îl face să pară nu știu cum, lui îi merge bine merci probabil că va continua să facă conferințe prin țară și cu 30 de oameni, nu-i pasă, îi place să facă călătorii misionare pe unde e invitat, nu se dă în lături că drumul e nașpa, că e caniculă pe tren șamd. Nu a obligat Necula pe nimeni să-l asculte, nu s-a prezentat pe sine ca pe un deținător al adevărului unic, nu văd de ce irită așa rău de parcă ne-ar fura bani sau ne-ar impune taxe, ar fi enervant doar dacă ar fi impus cuiva peste voința lui. Cei care nu-l plac nu au scuze, că mai sunt și alți preoți pe care îi pot lua model sau ca duhovnici. Prea multe valuri și cu pr Necula dar și notorietatea lui ar intra ușor într-un con de umbră dacă nu s-ar mai vb atâta despre el.
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 19.07.2023 at 00:47:23. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
În Evanghelia după Matei se menționează de exemplu ce atitudine și simțăminte avea Mîntuitorul față de mulțimi. Și acestea trebuie să fie modelul, nu cinismul de tip clericalist care vrea să fugă de răspundere. „Și văzând mulțimile, I s-a făcut milă de ele că erau necăjite și rătăcite ca niște oi care n-au păstor.” (Matei 9, 36) De aici se poate vedea că pasivitatea absolut nesimțită și abjectă a unora ca IPS Streza sau popa Necula la acele fenomene vine datorită faptului că ei nu iubesc acest popor, ei își iubesc mai mult (și poate exclusiv, cel puțin în cazul sinistrului Streza) comoditatea și „bunele relații” cu asupritorii românilor, ai ortodocșilor, decât binele poporului. |
|
|||
|
|||
![]()
Problema în cazul Necula nu se pune din această perspectivă. La el problema este că prin girarea lui Iohannis, el de fapt a girat foarte multe ticăloșii ale lui Iohannis. Prin asta, Necula și-a încărcat imaginea și nu doar imaginea cu multe ticăloșii săvîrșite de Ioahnnis. Necula este vinovat pentru slugărnicia lui față de Iohannis și FDGR în chestiunea dezastrului fără precedent din episcopia Sibiului, indiferent cât s-ar zbate unii sau alții să îi curețe pe el, pe Streza și pe alții implicați. Necula s-a încărcat, fără să îl fi pus nimeni, cu nenumăratele mizerii politice săvîrșite de Iohannis, ca de exemplu politica aberantă cu tentă de distrugere a PSD și cumva chiar a democrației pe care a dus-o până prin 2020-2021, sau ca de exemplu nenumăratele atitudini și politici antiromânești ale lui Iohannis, asta ca să nu mai vorbim despre problemele lui Iohannis cu ceea ce s-a întîmplat în 2021 după așa-zisa „învingere a pandemiei” pe mâna lui Iohannis, Cîțu și compania. Și se mai pot găsi multe, slugărnicia lui față de Ungaria și UDMR, cel puțin până la un moment dat și multe altele. Necula a greșit foarte grav că s-a încurcat cu tot felul de nemernicii ale lui Iohannis, evident moral și într-o anumită măsură, doar prin afirmații aberante și descalificante de admirație față de Iohannis, neprecizarea niciunei rezerve, critici și așa mai departe. Mie personal cazul Necula mi se pare un caz aproape, dacă nu cumva chiar pe bune de caterisit.
|
|
|||
|
|||
![]()
În urmă cu câteva luni menționam despre apostrofările indirecte ale lui Gigi Becali la adresa lui Necula, chiar dacă nu i-a menționat numele; spunea că poartă pălărie, însă între timp am auzit că nu doar Neculă poartă pălărie, ci și „tăicuțu” Streza.
Recent, într-o emisiune în preajma Crăciunului, nea Gigi a revenit cu atacuri la adresa lui Necula, menționându-i de data asta numele, menționând și chestiunea raportului cu Iohannis etc, ba mai mult acuzându-l pe Necula că ar fi el „luteran”, ba chiar că ar face „erezie peste erezie”, culminând cu întrebarea retorică la adresa conducerii B.O.R. că „nu știe de ce Biserica nu îl CATERISEȘTE pe preotul Necula”. Ba chiar și într-un text de promovare a emisiunii respective de la RTV, se menționa despre „preotul căruia Becali îi solicită CATERISIREA”. Ce se gândește așa-zisul „părinte” Necula, cu privire inclusiv la manevrele mediatice pe care le-a făcut și despre care am vorbit mai sus în termenul de „tunuri mediatice”, lasă că îi duce „dumnealui” cu preșul pe mulți. E, uite că șmecherașului i se întorc tot niște „tunuri mediatice”. (Este adevărat că Becali i-a menționat explicit numele preotului Necula, însă avînd în vedere că a menționat din nou „problema luterană” și avînd în vedere dezvăluirile făcute de mine aici pe forum, nu exclud ca acele apostrofări să fie indirect și la adresa așa-zisului „chiriarh” Streza, doar că poate n-o fi avut curajul să menționeze și numele monstrului „sacru”, avînd în vedere și anumite raporturi dintre ei din trecut.) Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pr Necula nu a fost nicăieri pe post sau eu nu l-am văzut în acest Post al Crăciunului, a fost neașteptat de absent, probabil doar câteva deplasări prin țară și atât. A zis că se retrage din televiziune și de la apariții după eșecul referendumului, dar a tot fost solicitat. Văd că golul lăsat de pr Necula care era jovial, zâmbitor, și știa să-și pună limită în ceea ce vorbește despre alți preoți sau ierarhi ca să nu genereze subiecte de scandal bisericesc, e umplut de figura acră și mereu îmbufnată a lui Vasile Bănescu, care mai nou e și pe youtube la Gojira și pe digi și la istoricul userist Mădălin Hodor care a fost contra referendumul pt familie în 2018.