![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Revenind la ceea ce ai scris, de unde stia cineva cand cel ce vorbeste in limbi spune o rugaciune sau se adreseaza bisericii? Nici macar cel ce vorbeste in limbi nu stie ce spune. Mai mult, Sfantul Apostol spune ca de fiecare data sa se talcuiasca vorbirea in limbi in biserica, nu doar cand se spune un mesaj. Si ce face talcuitorul, asteapta sa vada cand cel ce vorbeste in limbi spune si un mesaj? Si ceilalti impreuna cu el. Dar daca nu spune nimeni niciun mesaj, stau toata ziua si asteapta, in liniste, poate va spune unul un mesaj? Am vorbit de ce faceau cei din vechime, dar penticostalii ce traduc? Ca aceea nu este o limba, nu are cum s-o traduca cineva. Am vazut explicatiile date de penticostali, ei spun ca e o rugaciune din inima, de aceea cel ce vorbeste in limbi spune doar silabe. Iar talmacitorul nu traduce ceea ce spune cel ce vorbeste in limbi, ci s-ar conecta la gandirea Domnului, de acolo talmaceste el. P.S. Cel ce a atacat la persoana ai fost tu, de fiecare data. Eu doar am raspuns, atunci cand ai facut-o. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Aceasta a fost impresia ta ca as fi crezut eu. Vorbirea in limbi, conform 1 Corinteni 14, este atat comunicare cu Dumnezeu, adica rugaciune, cat si o slujire pentru Biserica, atunci cand este insotita de talmacire. Last edited by Penticostalul Traditional; 22.02.2018 at 16:52:51. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sfantul Apostol spune ca intotdeauna sa fie talcuita vorbirea in limbi in biserica, iar daca nu exista talamcitor cel ce vorbeste in limbi sa taca in biserica. IN acel pasaj nu scrie ca e comunicare cu Dumnezeu, vorbirea intr-o limba nu inseamna neaparat comunicare cu Domnul, asa cum ai recunoscut si tu acum. De exemplu, daca te rog sa citesti o rugaciune in limba olandeza nu intelegi nimic, evident. E mai folositoare o rugaciune in limba pe care o intelegi, asta spune si SFantul Apostol in pasajul 15 din 1 Corintineni 14. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu iti baza credinita pe ceea ce nu iti contrazic eu! Bazeaza-ti credinta pe ceea ce afirm eu. Pentru ca doar ceea ce afirm este adevarul. Nu si ceea ce nu contrazic. Iar eu NU am afirmat niciodata ca vorbirea in limbi este DOAR rugaciune. Asadar sa nu crezi asa ceva, pentru ca nu este adevarat. P.S. Vezi ca in postarea ta ai multe alte greseli. Nu ti le contrazic pe toate. Dar asta nu le face, in mod automat, adevarate. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu spuneai tu ca e doar rugaciune si nu scriai tu de "prosteasca si nerusinata"? Nu ai scris tu cum ar putea sa fie o proorocie, o cunostinta, o descoperire, o invatatura? Si apoi nu ai scris ca oricine intelege asta, doar eu nu pot s-o inteleg? Plus ca spun enormitati. Si apoi tot tu imi spui sa nu ne mai atacam, cand tu faceai asta. Si am dat doar un exemplu, tu ai sustinut asta chiar si cu o zi sau doua inainte sa iti dai seama ca e gresit. Acum este evident ca la fel ai facut si cu vorbirea in limbile popoarelor, desi apoi m-ai atacat ca as minti cu nerusinare, desi tu esti cel ce nu mai recunostea. Cum am mai spus, apreciez ca iti schimbi parerea in functie de adevar, dar nu pot sa nu fiu uimit si amuzat ca nu recunsti ce ai sustinut si imi spui tot mie ca nu vad bine. Dar daca o sa continui cu acceptarea adevarului o sa fie din ce in ce mai bine, asta e mai important decat faptul ca nu recunosti ca ai sustinut altceva. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Iar Apostolul scrie clar ca vorbirea in limbi este comunicare cu Dumnezeu. Adica rugaciune. Insa eu nu am afirmat ca vorbirea in limbi este DOAR rugaciune. Nicaieri. Daca gasesti tu vreo asemenea postare, pune-o aici s-o vedem si noi! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pana la urma ce sustii, vorbirea in limbi este doar rugaciune sau si proorocie, invatatura etc.? Pare ca tu le separi acum, ca si cum ar fi doua feluri de vorbiri in limbi, unul rugaciune si unul mesaj catre Biserica. Asadar, ca sa o luam logic, un credincios incepea sa vorbeasca in limbi. Sustii ca putea sa se roage sau sa spuna o prorocie, o invatatura, o cunostinta etc.? Dar el oricum nu intelege ce spune, nici macar nu stie daca e rugaciune sau o proorocie, invatatura. Doar un talmaci ar putea spune. Explicatia e mult mai simpla, invatatura penticostala nu se potriveste cu ceea ce scrie in Sfanta Scriptura. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Vorbirea in limbi la penticostali... | lacrimi | Secte si culte | 2217 | 03.04.2012 13:35:20 |
Vorbirea despre Dumnezeu | George.m | Spiritualitatea ortodoxa | 28 | 02.02.2011 13:01:53 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|