Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.01.2018, 14:19:38
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Da ca vreu sa raman in veci in acesta stare, asa ceva NU am spus.
Ei, asta-i minunat.
Te-ai complacut ani si ani de zile in aceasta stare.
E de ajuns.

Citat:
Uite ca Imparatul nu pomeneste nimic de vorbirea in limbi
Ba pomeneste.
Insa nu pentru cei care vor sa se scalde in mocirla pacatelor.
Ci doar pentru cei care vor crede cu adevărat in El.
Marcu 16:16,17
"Cel ce va crede și se va boteza se va mântui; iar cel ce nu va crede se va osândi. Iar celor ce vor crede, le vor urma aceste semne: în numele Meu, demoni vor izgoni, în limbi noi vor grăi"
Vechi 18.01.2018, 14:38:10
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Ei, asta-i minunat.
Te-ai complacut ani si ani de zile in aceasta stare.
E de ajuns.
Domnul a spus: "Zic vouă: Că așa și în cer va fi mai multă bucurie pentru un păcătos care se pocăiește, decât pentru nouăzeci și nouă de drepți, care n-au nevoie de pocăință.(Luca 15-7). Si tot EL mai spune: " Dar, auzind, Iisus le-a zis: Nu cei sănătoși au nevoie de doctor, ci cei bolnavi. N-am venit să chem pe cei drepți ci pe păcătoși la pocăință.(Marcu 2-17)
ps:daca nu vorbesc in limba persana, inseamna ca m-am complacut in starea de pacatosenie?
Apropos, tu vorbesti in limba vietnameza? Sunt sigur ca nu! Atunci esti pacatos!

Citat:
Ba pomeneste.
Insa nu pentru cei care vor sa se scalde in mocirla pacatelor.
Ci doar pentru cei care vor crede cu adevărat in El.
Marcu 16:16,17
"Cel ce va crede și se va boteza se va mântui; iar cel ce nu va crede se va osândi. Iar celor ce vor crede, le vor urma aceste semne: în numele Meu, demoni vor izgoni, în limbi noi vor grăi"
dar ma indoiesc ca la voi penticostalii sunt valabile si restul versetelor:
"Șerpi vor lua în mână și chiar ceva dătător de moarte de vor bea nu-i va vătăma, peste cei bolnavi își vor pune mâinile și se vor face sănătoși"(Marcu 16-18). Iar despre vorbitul in limbi...e cam greu sa spui ca ceea ce vorbiti voi se pot numi limbi noi
Vechi 18.01.2018, 14:47:40
Senior Member

Implicit

Citat:
Domnul a spus: "Zic vouă: Că așa și în cer va fi mai multă bucurie pentru un păcătos care se pocăiește.

ps:daca nu vorbesc in limba persana, inseamna ca m-am complacut in starea de pacatosenie?
Domnul a vorbit despre pacatosul care se pocaieste. Pentru ei se bucura Cerul.
NU pentru pacatosii incurabili.
Citat:
Sunt un pacatos incurabil.
Cam dai impresia ca te complaci in starea de pacatosenie, amice.
Prin afirmatiile tale, nu prin necunoasterea limbii farsi.

Poate ca doar te umflii in pene afirmand ca esti pacatos, asteptand probabil aplauze prelungite pentru declararea mandra a pacatoseniei tale. Mie atitudinea asta imi pare cam ciudatica.

Last edited by Penticostalul Traditional; 18.01.2018 at 14:59:56.
Vechi 18.01.2018, 16:15:58
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Domnul a vorbit despre pacatosul care se pocaieste. Pentru ei se bucura Cerul.
NU pentru pacatosii incurabili.
daca nu sunt penticostal, sunt un pacatos incurabil? Atunci ASA sa raman

Citat:
Cam dai impresia ca te complaci in starea de pacatosenie, amice.
Prin afirmatiile tale, nu prin necunoasterea limbii farsi.
ce este acesta limba farsi?

Citat:
Poate ca doar te umflii in pene afirmand ca esti pacatos, asteptand probabil aplauze prelungite pentru declararea mandra a pacatoseniei tale. Mie atitudinea asta imi pare cam ciudatica.
ai spus bine...POATE.
PS: NU am nevoie de aplauzele nimanui de pe acest forum, pentru declararea mandra a pacatoseniei mele. Pentru ele are cine sa ma aplaude
Vechi 18.01.2018, 14:53:46
Senior Member

Implicit

Citat:
dar ma indoiesc ca la voi penticostalii sunt valabile si restul versetelor:
Daca esti in aceasta stare critica, roaga-te asa: "Cred, Doamne! Ajută necredinței mele!"
Vechi 18.01.2018, 16:18:40
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Daca esti in aceasta stare critica, roaga-te asa: "Cred, Doamne! Ajută necredinței mele!"
aici tu te unflii in pene de mandrie. Am un verisor penticostal. Ceea ce vorbeste el, in timp ce este cuprins de "acel duh", nu sunt DELOC acele limbi care sunt pomenite in Biblie ca fiind limbi straine
Vechi 18.01.2018, 16:47:35
Senior Member

Implicit

Tu nu stii cum erau limbile pe care le vorbeau ucenicii cand erau botezati cu Duhul Sfant. Pentru ca nu ai studiat subiectul in Biblie. Stii doar ce spun datinile si folclorul bisericesc.

Poate sunt poate nu sunt ca in Biblie. Pana nu studiezi subiectul, nu ai posibilitatea sa faci comparatii cu Biblia.
Vechi 18.01.2018, 19:57:49
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Tu nu stii cum erau limbile pe care le vorbeau ucenicii cand erau botezati cu Duhul Sfant. Pentru ca nu ai studiat subiectul in Biblie. Stii doar ce spun datinile si folclorul bisericesc.

Poate sunt poate nu sunt ca in Biblie. Pana nu studiezi subiectul, nu ai posibilitatea sa faci comparatii cu Biblia.
Nu tu mi-ai spus ca mint cu nerusinare cand am spus ca tu si penticostalii sustineti ca limbile vorbite nu sunt limbi ale popoarelor? Azi ce mai sustii? Sunt limbi ale popoarelor sau nu?
Vechi 18.01.2018, 21:30:51
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Azi ce mai sustii?
Sustin ceea ce ati sustinut dumneavoastra, domnule Catalin:
Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
nu se mai poate discuta cu tine.
Vechi 18.01.2018, 20:10:11
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Implicit

Citat:

De inseamna DATINA la tine??? Si ce inseamna FOLCLORUL Bisericii?

Folosesti 2 termeni DEFAIMATORI intentionat. Asta este strategia ta, de DEFAIMARE. Nicidecum nu folosesti termeni corespunzatori.

Noi nu avem folclor, avem multe scrieri care apartin patrimoniului Bisericii.

Noi avem o istorie, voi nu aveti absolut nimic. Nici pe Hristos.

Noi avem multe carti care asemenea Scripturii, sunt scrise de oameni seriosi, oameni DEDICATI crestinismului, oameni de vaza, IERARHI, oamenii ai Bisericii, care au PASTRAT IN SCRIS realitatile vremii.

Singura obiectie pe care o poti ridica pentru aceste scrieri si pentru ca le defaimezi denumindu-le folclor este ca nu ar fi scrise de Apostoli si nu ar face parte din canonul Scripturii...

Insa chiar daca nu fac parte din canonul Scripturii, cartile astea au o valoare enorma, poate nu dogmatica, dar istorica, pentru ca ele nu trateaza probleme dogmatice, insa ne povestesc exact ce a fost in vremea respectiva.

Daca Apostolii au autoritate dogmatica si Scriptura este un fundament dogmatic, aceste carti istorice, au impreuna o valoare ISTORICA, de istorie, dar si de pastrare canonica (cand e vorba de scrierile sinoadelor).

Ce simplu iti este tie sectarule, sa folosesti jignitor 2 termeni "folclor si datina" pentru a defaima si desconsidera munca de 2000 de ani a multor oameni sfinti... Rusine pentru stilul discursului tau, daca ai avea cu adevarat caracter, ai folosi termeni proprii si nu gunoaie din astea.

Noi nu suntem o credinta bazata pe basme, folclor sau bolboroseli ca a voastra. Noi avem Scriptura, avem carti scrise de multi oameni sfinti si nu bolboreseli aparute la sfarsitul veacurilor.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Vorbirea despre Dumnezeu George.m Spiritualitatea ortodoxa 28 02.02.2011 13:01:53
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10