Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.01.2018, 10:48:27
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Nu conteaza in ce limba te rogi, conteaza doar sa iubesti, asa cum bine relateaza apostolul Pavel: "De aș grăi în limbile oamenilor și ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare și chimval răsunător.
In acest pasaj Apostolul NU spune ca vorbirea in limbi nu valoreaza nimic.
Ci ca vorbirea in limbi fara dragoste, e lipsita de valoare.

Toate darurile duhovnicesti amintite de Pavel aici, sunt extrem de importante.
Si vorbirea in limbi si prorocia si darul cunostintei si darul credintei.

Insa oricate daruri duhovnicesti ai avea, daca nu ai dragoste nu valorezi nimic.
Asta e sensul afirmației Apostolului.

Deci nu conteaza doar dragostea.
Ci darurile duhovnicesti sa fie manifestate in dragoste.
Vechi 17.01.2018, 11:47:12
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Are extrem de mare importanta.

Uite de ce: tu, roman din casa lui Corneliu, nu stiai limba mandarina.
A venit in casa voastră apostolul Petru si a inceput sa predice.
În timpul predicării lui pline de foc, Dumnezeu te-a botezat cu Duhul Sfant si ai inceput sa vorbesti in alte limbi, adica să te rogi in chineza lui Dumnezeu.

Tu esti roman si cand te rogi in alte limbi lui Dumnezeu, nu te mai rogi tu, ci Duhul Sfant care este in tine. Aceasta este importanta rugaciunii cu duhul.
Nu prietene. Daca nu mai sunt eu cel ce se roaga, ci Duhul care este in mine, eu devin doar o papusa, papusarul fiind Duhul, iar acest lucru contravine liberului arbitru pe care Dumnezeu ni l-a dat inca de la creatie. Poate ai vrut sa spui ca Duhul se roaga impreuna cu mine, ceea ce ar fi cu totul alt ceva. La mine nu e cazul, sunt un mare pacatos si nu merit asa ceva
ps:voi va-ti creeat un Dumnezeu dupa chipul si asemanarea voastra. La iehovisti, exista un Dumnezeu caruia ii place sa i se spuna pe nume, la voi exista un Dumnezeu caruia ii place ca un om sa ii adreseze rugaciuni in alta limba decat a natiunii de care apartine

Citat:
Conteaza foarte mult.

Tu te poti ruga sincer si din toata inima.
Si poti da, in rugaciunea ta, tot ce ai mai bun.
Este o rugaciune primita de Dumnezeu.

Insa nu se poate compara cu rugaciunea in alte limbi, prin Duhul.
Acolo nu esti numai tu, care da tot ce are mai bun, e Duhul Sfant care te insufleteste si te inspira, tu te rogi prin Duhul Sfant.
E total altceva. Una e sa te rogi tu cat poti mai bine si alta e sa mijlocesti prin Duhul Sfant.

E ca diferenta intre ceea ce poate da mai bun omul credincios si ceea ce poate da mai bun Dumnezeu.
oare DE CE i-ar placea lui Dumnezeu rugaciunea mea facuta in chineza, decat rugaciunea mea facuta in limba romana, eu fiind roman? In perioada apostolica am inteles de ce a fost necesara vorbirea in limbi, dar noi romani intre romani, e necesar ca unul sa se roage in chineza, altul in persana, cu toate ca amandoua persoane se afla in aceeasi incapere?
Vechi 17.01.2018, 13:46:48
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Implicit

Citat:
Insa nu se poate compara cu rugaciunea in alte limbi, prin Duhul.
E ca și cum ai vorbi de Trabant făcând abstracție de faptul că există Mercedes.

Citat:
Acolo nu esti numai tu, care da tot ce are mai bun, e Duhul Sfant care te insufleteste si te inspira, tu te rogi prin Duhul Sfant.
Nu înțeleg de ce le tot sucești când și Apostolul dă intâietate rugăciunii participării noastre cu mintea și inima insuflați de Duhul Sfânt. Refuzi să înțelegi că o rugăciune în văzul lumii din care nu se înțelege nimic, în zilele noastre nu aduce un plus de valoare (ea a fost necesară în Biserica primară). De aceea Biserica nu mai acceptă acest tip de rugăciune, dar iarăși revin la vechea mea vorbă: vă lipsește exeperința a două mii de ani, nu poți tu ca pionier să vii sa dai lecții înțelepților (când spun înțelepți mă refer la Părinții Bisericii). Nu o lua ca pe o ironie, ci ca pe o simplă realitate.

Citat:
E total altceva. Una e sa te rogi tu cat poti mai bine si alta e sa mijlocesti prin Duhul Sfant.
E ca și cum ai spune că rugăcinea inimii nu este tot un dar al Duhului Sfânt. Ori noi știm că rugăciunea neîncetată pe care au dobândit-o Părinții Bisericii este un dar al Duhului Sfânt.

Last edited by simpllu; 17.01.2018 at 13:49:28.
Vechi 17.01.2018, 15:28:59
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de simpllu Vezi mesajul
E ca și cum ai vorbi de Trabant făcând abstracție de faptul că există Mercedes.
Exact. Asa e cand vorbesti de rugaciunea obisnuita facand abstractie ca, prin Duhul Sfant, e posibila rugaciunea in alte limbi.
Citat:
Nu înțeleg de ce le tot sucești când și Apostolul dă intâietate rugăciunii participării noastre cu mintea și inima insuflați de Duhul Sfânt.
Nu intelegi pentru ca nu citesti 1 Corinteni 14, sau pentru ca nu vrei sa intelegi din pricina ca nu iti convine ce scrie.

Desigur ca Apostolul incurajeaza rugaciunea cu mintea. Insa nu-i da intaietate, nici mcar in adunarile publice.
El spune asa: "Atunci ce voi face? Mă voi ruga cu duhul, dar mă voi ruga și cu mintea; voi cânta cu duhul, dar voi cânta și cu mintea." Apostolul le da intaietate amandurora. In adunari publice.

Pentru rugaciunea privata, Apostolul subliniaza valoarea mai mare a rugaciunii in alte limbi. Pentru ca prin rugaciunea in alte limbi credinciosul se zideste pe sine insusi, graieste tainele Duhului catre Dumnezeu si aduce multumiri intr-un mod extraordinar de frumos. E Duhul Sfant acolo, intr-o manifestare speciala.
Citat:
Refuzi să înțelegi că o rugăciune în văzul lumii din care nu se înțelege nimic, în zilele noastre nu aduce un plus de valoare (ea a fost necesară în Biserica primară).
Faci confuzie, NU a fost necesara nici in Biserica Primara.
Rugaciunea in alte limbi, cu voce tare si fara talmacire NU a fost necesara nici in Biserica Primara.

Insa rugaciunea in limbi, rostita cu randuiala, a adus un mare plus de valoare in Biserica Primara si poate aduce si astazi, pentru cei care cred invatatura apostolilor.
Citat:
De aceea Biserica nu mai acceptă acest tip de rugăciune
Orice persoana sau comunitate de credinciosi care isi permite sa interzica rugaciunea prin Duhul Sfant, isi pierde autoritatea spirituala de a fi ascultata.
Citat:
E ca și cum ai spune că rugăcinea inimii nu este tot un dar al Duhului Sfânt. Ori noi știm că rugăciunea neîncetată pe care au dobândit-o Părinții Bisericii este un dar al Duhului Sfânt.
De ce as vorbi eu impotriva rugaciunii inimii?
Orice tip de rugaciune placuta Domnului ar trebi sa fie incurajata si practicata.

Ceea ce afirm eu este ca rugaciunea in alte limbi, pe care au primit-o Sfintii Apostoli si credinciosii Bisericii Primare este de o exceptionala valoare si ar fi de dorit sa fie practicata de fiecare crestin.
Vechi 17.01.2018, 15:32:02
Senior Member

Implicit

Citat:
Poate ai vrut sa spui ca Duhul se roaga impreuna cu mine, ceea ce ar fi cu totul alt ceva.
Da, asta am vrut sa spun.
Citat:
La mine nu e cazul, sunt un mare pacatos si nu merit asa ceva
OK, tu poti sa te complaci in pacatele tale!
Vechi 17.01.2018, 16:16:14
Senior Member

Implicit

Mno bine, ori cu tine, ori cu pereții. Să fii sănătos!
Vechi 17.01.2018, 17:02:37
Senior Member

Implicit

Apai, eu iti dau dreptate.
Cum ziceai ca ti-a dat si Dragos.
Vechi 17.01.2018, 17:06:19
Senior Member

Implicit

Acolo e altă poveste, Dragoș a înțeles cum stă treaba.
Vechi 17.01.2018, 17:45:59
Ali Baba Ali Baba is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2017
Implicit

ma nedumereste ceva, de ce e musai ca intalnirea dintre om si divinitate sa fie o rugaciune? de ce daca omul primeste acel miracol il primeste ca sa se roage, de ce trebuie sa ceara, de ce trebuie pus mereu intr-o stare de umilinta, practic despre asta vorbiti cu totii. asta a vrut dumnezeu? a creat niste panarame umile? eu nu cred ca asta spune pavel, eu cred ca se refera la o comunicare/comuniune cu divinitatea. e altceva.
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.
Vechi 17.01.2018, 18:15:36
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ali Baba Vezi mesajul
ma nedumereste ceva
Am sentimentul ca e posibil ca nedumerirea ta sa vina din definitii.

Rugăciunea nu inseamna doar să ceri ceva. Este adevarat ca pentru cei mai multi, rugaciunea inseamna a cersi ceva de la Dumnezeu. Insa rugaciunea, macar ca implica si cerere, tocmai asta inseamna, a avea comuniune cu Dumnezeu. Termenul ebraic pentru rugaciune, tefillah, exact asa inseamna: comuniune.

Deci, ori o stiai, ori ai nimerit-o.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Vorbirea despre Dumnezeu George.m Spiritualitatea ortodoxa 28 02.02.2011 13:01:53
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10