![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ci ca vorbirea in limbi fara dragoste, e lipsita de valoare. Toate darurile duhovnicesti amintite de Pavel aici, sunt extrem de importante. Si vorbirea in limbi si prorocia si darul cunostintei si darul credintei. Insa oricate daruri duhovnicesti ai avea, daca nu ai dragoste nu valorezi nimic. Asta e sensul afirmației Apostolului. Deci nu conteaza doar dragostea. Ci darurile duhovnicesti sa fie manifestate in dragoste. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
ps:voi va-ti creeat un Dumnezeu dupa chipul si asemanarea voastra. La iehovisti, exista un Dumnezeu caruia ii place sa i se spuna pe nume, la voi exista un Dumnezeu caruia ii place ca un om sa ii adreseze rugaciuni in alta limba decat a natiunii de care apartine Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
E ca și cum ai spune că rugăcinea inimii nu este tot un dar al Duhului Sfânt. Ori noi știm că rugăciunea neîncetată pe care au dobândit-o Părinții Bisericii este un dar al Duhului Sfânt. Last edited by simpllu; 17.01.2018 at 13:49:28. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Desigur ca Apostolul incurajeaza rugaciunea cu mintea. Insa nu-i da intaietate, nici mcar in adunarile publice. El spune asa: "Atunci ce voi face? Mă voi ruga cu duhul, dar mă voi ruga și cu mintea; voi cânta cu duhul, dar voi cânta și cu mintea." Apostolul le da intaietate amandurora. In adunari publice. Pentru rugaciunea privata, Apostolul subliniaza valoarea mai mare a rugaciunii in alte limbi. Pentru ca prin rugaciunea in alte limbi credinciosul se zideste pe sine insusi, graieste tainele Duhului catre Dumnezeu si aduce multumiri intr-un mod extraordinar de frumos. E Duhul Sfant acolo, intr-o manifestare speciala. Citat:
Rugaciunea in alte limbi, cu voce tare si fara talmacire NU a fost necesara nici in Biserica Primara. Insa rugaciunea in limbi, rostita cu randuiala, a adus un mare plus de valoare in Biserica Primara si poate aduce si astazi, pentru cei care cred invatatura apostolilor. Orice persoana sau comunitate de credinciosi care isi permite sa interzica rugaciunea prin Duhul Sfant, isi pierde autoritatea spirituala de a fi ascultata. Citat:
Orice tip de rugaciune placuta Domnului ar trebi sa fie incurajata si practicata. Ceea ce afirm eu este ca rugaciunea in alte limbi, pe care au primit-o Sfintii Apostoli si credinciosii Bisericii Primare este de o exceptionala valoare si ar fi de dorit sa fie practicata de fiecare crestin. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
OK, tu poti sa te complaci in pacatele tale! |
|
|||
|
|||
![]()
Mno bine, ori cu tine, ori cu pereții. Să fii sănătos!
|
|
|||
|
|||
![]()
Apai, eu iti dau dreptate.
Cum ziceai ca ti-a dat si Dragos. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Acolo e altă poveste, Dragoș a înțeles cum stă treaba.
|
|
|||
|
|||
![]()
ma nedumereste ceva, de ce e musai ca intalnirea dintre om si divinitate sa fie o rugaciune? de ce daca omul primeste acel miracol il primeste ca sa se roage, de ce trebuie sa ceara, de ce trebuie pus mereu intr-o stare de umilinta, practic despre asta vorbiti cu totii. asta a vrut dumnezeu? a creat niste panarame umile? eu nu cred ca asta spune pavel, eu cred ca se refera la o comunicare/comuniune cu divinitatea. e altceva.
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul. |
|
|||
|
|||
![]()
Am sentimentul ca e posibil ca nedumerirea ta sa vina din definitii.
Rugăciunea nu inseamna doar să ceri ceva. Este adevarat ca pentru cei mai multi, rugaciunea inseamna a cersi ceva de la Dumnezeu. Insa rugaciunea, macar ca implica si cerere, tocmai asta inseamna, a avea comuniune cu Dumnezeu. Termenul ebraic pentru rugaciune, tefillah, exact asa inseamna: comuniune. Deci, ori o stiai, ori ai nimerit-o. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Vorbirea in limbi la penticostali... | lacrimi | Secte si culte | 2217 | 03.04.2012 13:35:20 |
Vorbirea despre Dumnezeu | George.m | Spiritualitatea ortodoxa | 28 | 02.02.2011 13:01:53 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|