![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mult mai usor este sa intelegi ca apostolul Pavel a spus ca vorbirea in limbi este semn pentru grecii necredinciosi. Nu pentru strainii din Ierusalim. Ca aia plecasera de mult, fiecare in tara si la casa lui. Iar Pavel nu scria mezilor ceea ce trebuiau sa inteleaga corintenii. Si nici invers. Ca nu aveau cum. Iar corintenii carora le scria Pavel, NU aveau Noul Testament, precum il ai tu, sa stii. Si Pavel nu i-a scris lui Cornel Urs (cel in stare sa "faca legaturi") ci corintenilor. Principiile exegezei iti interzic sa faci conexiuni pe care destinatarii initiali nu le puteau face ![]() Last edited by Penticostalul Traditional; 09.01.2018 at 10:22:39. |
|
||||
|
||||
![]()
Văd că nu vrei să pricepi!
Hai să rupem pisica în două, spune-ne si nouă, tu consideri că vorbirea în limbi de astăzi de la penticostali este semn pentru necredinciosi? Nu de alta dar am audiat mai demult pe Yt un pocăit cu barbă care exact asta zicea! ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Insa nu vorbirea in limbi din Canal. Alea cu latraturile si invartiturile bezmetice sunt ale voastre, va privesc, faceti ce vreti cu ele. Eu afirm despre vorbirea in limbi, darul Duhului Sfant despre care vorbeste apostolul Pavel si care se manifesta in Biserica Crestina. Citat:
Am mai mare incredere in Apostoli. |
|
||||
|
||||
![]()
Ei, atunci îți dai și tu seama de ce toată lumea de bună credință afirmă că penticostalismul este obscurantism?
OBSCURANTÍSM s.n. Stare de înapoiere culturală. ♦ Atitudine ostilă, retrogradă față de răspândirea culturii și a progresului în mase. [< fr. obscurantisme]. Dacă silabele acelea fără noimă pot constitui semn pentru atei, agnostici, animiști, totemiști, wicca, vrăjitori, ortodocși, baptiști, episcopalieni, congregaționaliști, prezbiterieni, luterani, musulmani, hinduși, budiști etc.etc.etc., atunci eu nu te mai pot ajuta! Cu bine, adio. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cam asta cred oameni de biuna credinta. Detractorii gasesc noduri in papura. E specialitatea lor. Citat:
O spune si Biblia, o confirma si experienta. Nu sunt asa usor de dus cu presul. Nu te lasa pe tine scaraoschi sa nu denigrezi in continuare. Last edited by Penticostalul Traditional; 09.01.2018 at 17:21:32. |
|
|||
|
|||
![]()
...:))) Usuleț, gata? Renunți așa ușor?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citatul intreg este acesta: "„S’au însemnat în niște cărți vechi scrise de mână că după reposarea patriarhului bulgar, Sfântul Ioan carele a ridicat pe Asan la împărăție, a chemat Asan dela Ohrida pe părintele Teofilact, a luminat și a curățit toată Bulgaria de eresurile de cari multe se aflau atunci în ea. După aceea a invitat pe împăratul Asan de a trecut în Valahia, să o cucerească și să o curețe de eresul roman, care pe atunci domnea în ea; și Asan s’a dus și a supus amândouă Valahiile sub stăpânirea sa, și a silit pe Valahi, cari până atunci citeau în limba latină, să lese mărturisirea romană, și să nu citească în limba latină, ci în cea bulgară, și a poruncit ca celui ce va citi în limba latină să i se taie limba, și de atunci Valahii au început a citi bulgărește”. Ca este un neadevar, din punct de vedere istoric putem vedea din urmatoarele date: 1. Sfantul Teofilact al Bulgariei a trecut la domnul cu 80 de ani inainte de domnia lui Asan I si cu mai mult de 100 de domnia lui Asan II. Deci complet gresit. 2. Asa cum precizeaza si sursele care dau citatul, nu existau doua Valahii in timpul lui Asan, acestea au aparut dupa vreo 200 de ani. Deci istoria nu are legatura cu realitatea. 3. Chiar AD Xenopol spune ca Asan nu a avut timp sa lupte cu romanii, el trecand o singura data Dunarea, dar fugind de inparatul bizantin. 4. Toti istoricii romani spun ca fratii Asan erau vlahi din sudul Dunarii, asa ii mentioneaza sursele medievale (istoricii bulgari nu vor sa recunoasca asta, spunand ca vlahi erau numiti mai multi). De asemenea, se considera ca vlahii si bulgarii au fost impreuna in acest Tarat, fara constrangeri. 5. Dimpotriva, chiar in acea perioada, in timpul lui Ionita Caloian bulgarii s-au certat cu bizantinii si au acceptat tutela papei, cel putin formal, timp de vreo 40 de ani. Deci nicio legatura cu curatirea de eresul latin. 6. Romanii nu vorbeau latina, la fel cum nu o vorbeau nici francezii, englezii si chiar italienii. In concluzie, toate datele sunt false, nu exista nicio dovada ca s-ar fi impus cu forta limba slavona. De aceea, faptul ca preotii romani ar fi boscorodit limba slavona e un neadevar. Nu doar ca nu exista vreo dovada, dar toate dovezile ca ar fi facut asta sunt false. In schimb se stie ce "limba" vorbesc pensticostalii, acesta e un adevar. Acum, dupa cei ai aflat adevarul, nu mai afirma un neadevar. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E cred ca tie nu iti convin aceste date. Eu cred ca limba slavona a fost introdusa cu forta. Conform tuturor datelor, e foarte plauzibil ca preotii ortodocsi au bolborosit. Acesta este adevarul, se stie. Citat:
Stiu care este adevarul: singurii care au bolborosit in biserica sunt preotii ortodocsi atunci cand a fost introdusa, cu forta, limba slavona in biserici. Ori de cate ori se va spune minciuna ca penticostalii bolborosesc, eu voi spune adevarul ca preotii ortodocsi sunt singurii care au bolborosit. Eu am de partea mea date istorice, sunt carti scrise. Voi nu aveti decat propriile interpretari. A sosit ceasul sa restabilim adevarul. Odata pentru totdeauna. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asadar, daca denigrezi fara sa aduci nicio dovada, in regulamentul forumului scrie ca nu se accepta deigrarea ortodoxiei, o sa raportez adminului. Ori aduci o dovada, ori nu mai denigrezi. Daca faptul ca penticostalii bolborosesc nu e adevarat, arata in ce limba vorbesc. Ca am vazut din link-uri cum vorbesc. Sunt argumente, nu sunt doar afirmatii neadevarate. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
1. Eu nu denigrez absolut pe nimeni. Dimpotriva sunt un ecumenist, dupa cum ai zis de zeci de ori. Singurul lucru pe care il fac este ca, atunci cand se spune despre penticostali minciuna ca ar bolborosi, prezint opinia istoricilor: singurii care au boscorodit sunt preotii ortodocsi. Nu e parerea mea, eu nu sunt istoric. Asa spun documentele. In mod special "Scurta Istorie a Bisericii Romanilor" de Episcop Ioan Ploscaru. Ca tie nu iti place ce scrie in carte, nu e treaba mea. 2. Adminul nu da doua parale pe rapoartele tale. El nici nu trece pe aici. S-a plictisit de mult si are alte treburi mai importante. Oricum el baneaza dupa ureche, dupa chef, dupa cum se trezeste, mai vesel sau mai nervos. Nu se poate avea incredere in obiectivitatea adminului. De altfel i-ar fi si dificil, e singurul moderator si asa a fost si cand erau 1000 de utilizatori activi pe forum. Acum cred ca nu mai e interesat. Nu au ramas nici macar 100. 3. Eu nu mai sunt afectat (demult) de banare. Am fost banat de zeci de ori pe nedrept. Una in plus sau in minus, pentru mine nu valoreaza doi bani. Daca vreau intru imediat inapoi, daca sunt plictisit, intru mai tarziu. Si altii au fost banati de multe ori pe nedrept. Evanghelici sau ortodocsi. Adminul nu s-a sfiit sa baneze un preot ortodox pe care-l cunosc si despre care stiu ca este un om al lui Dumnezeu, veritabil. Deci, raportul tau e irelevant. Citat:
Insa nu bolborosesc NICIODATA. Doar cei care denigreaza credinta penticostala mint ca ar bolborosi. Citat:
Nu ai absolut niciun argument, sunt acuzatii complet neadevarate. Last edited by Penticostalul Traditional; 09.01.2018 at 21:47:47. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Marea inselaciune a sectei adventiste: "moartea pune capat constientei" | doctor_faustus | Secte si culte | 330 | 03.07.2013 18:09:58 |
mincions religios | gloupgloup | Generalitati | 46 | 04.02.2011 20:50:03 |
experiment "religios" | oni91 | Teologie si Stiinta | 10 | 22.01.2008 21:26:01 |
divortul "religios" | Corina_Mihaela | Nunta | 1 | 05.09.2007 10:28:13 |
extremismul religios | niceboyrom | Generalitati | 1 | 17.12.2006 13:20:57 |
|