Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.04.2017, 13:17:51
suslik suslik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Religia: Alta confesiune
Implicit

Normal ca una lasata pe motive de preacurvie (a ei, nu a barbatului) nu trebuie luata, nici macar de cel mai fraier dintre masculii umani. Insa ar fi stupid si revoltator, dat fiind faptul ca majoritatea femeilor/fetelor nu se mai casatoresc virgine, in ziua de azi, sa nu te poti casatori in fata lui Dumnezeu, fiindca...nu e virgina!
Asta e un calugarism gnosticoid nascut din o interpretare fortata a cuvintelor Mantuitorului. Si e foarte posibil ca acele cuvinte, oricum, sa se fi referit la acea epoca, acel popor si acei oameni. Nu la epocile urmatoare...
Vechi 04.04.2017, 13:25:46
suslik suslik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Religia: Alta confesiune
Implicit

Oricum, ne indepartaram de subiectul topicului. Astazi are loc sinaxa de debara de la Oreokastro. Tot o sa fie un show al acelorasi si acelorasi oameni, vedetele antiecu din Grecia, plus noii zelotisti din Romania, anume nepomenitorii.
Vechi 04.04.2017, 13:25:52
iana iana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.04.2008
Locație: romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Nu chiar, fiindca barbatul, conform traditiei, trebuie sa-si duca numele mai departe. Parerea ta e generata de orgoliul alimentat de egalitatea democratica, care nu exista in Scriptura; e inventie omeneasca.

Care traditie zice ca trebuie sa-si duca numele mai departe? ( care nume? sau te referi la aristocrati?)
si daca face doar fete?
Reply With Quote
Vechi 04.04.2017, 15:30:18
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iana Vezi mesajul
Cat despre cei condamnati prin sinoade, uite ca Biserica Catolica are raspuns si rezolvare.
Care este....?
Vechi 04.04.2017, 17:11:00
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
bine ca e chestia cu numele in Scriptura.
Numele ala care se transmite mai departe este si el o inventie lumeasca tarzie.
Este o realitate ce evidentiaza randuiala. Omul are meritul ca nu o schimba.

Citat:
În prealabil postat de iana
Care traditie zice ca trebuie sa-si duca numele mai departe? ( care nume? sau te referi la aristocrati?)
si daca face doar fete?
Daca face doar fete se pierde numele. Femeia naste doar ceea ce-i da barbatul sa nasca.

Traditia de dinainte de toti vecii. Ca sa te dumiresti de ce Iisus numea pe cei patru mii de barbati "oameni", te rog sa citesti aici http://www.bibliaortodoxa.ro/noul-testament/55/Matei , cum se transmite prin spitza barbateasca, numai prin spitza barbateasca, neamul lui Iisus prin 42 de generatii consecutive, pe langa fete care nici nu sunt pomenite. De ce se transmite doar prin barbati?

S-a predat la scoala la disciplina Anatomie ca barbatul are in lichidul seminal cromozomii de gen X(feminin) si Y(masculin), lichid preluat de femeie prin inseminare, ea furnizand ovulul care are doar cromozomul X, astfel ca urmasul va avea XX(gen feminin) sau XY(gen masculin), dupa cum randuieste Dumnezeu, in functie de vrednicia barbatului in fata lui Dumnezeu.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote
Vechi 04.04.2017, 17:47:26
iana iana is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Este o realitate ce evidentiaza randuiala. Omul are meritul ca nu o schimba.

Daca face doar fete se pierde numele. Femeia naste doar ceea ce-i da barbatul sa nasca.

Traditia de dinainte de toti vecii. Ca sa te dumiresti de ce Iisus numea pe cei patru mii de barbati "oameni", te rog sa citesti aici http://www.bibliaortodoxa.ro/noul-testament/55/Matei , cum se transmite prin spitza barbateasca, numai prin spitza barbateasca, neamul lui Iisus prin 42 de generatii consecutive, pe langa fete care nici nu sunt pomenite. De ce se transmite doar prin barbati?

S-a predat la scoala la disciplina Anatomie ca barbatul are in lichidul seminal cromozomii de gen X(feminin) si Y(masculin), lichid preluat de femeie prin inseminare, ea furnizand ovulul care are doar cromozomul X, astfel ca urmasul va avea XX(gen feminin) sau XY(gen masculin), dupa cum randuieste Dumnezeu, in functie de vrednicia barbatului in fata lui Dumnezeu.
Tu din care semintie faci parte?
Reply With Quote
Vechi 04.04.2017, 18:11:47
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
astfel ca urmasul va avea XX(gen feminin) sau XY(gen masculin), dupa cum randuieste Dumnezeu, in functie de vrednicia barbatului in fata lui Dumnezeu.
Eu n-am știut că gnosticismul, căruia D-vs. îi faceți pe aicea reclamă ascunsă, presupunea și misoginism.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi
Reply With Quote
Vechi 04.04.2017, 19:00:32
Lancelot Lancelot is offline
Banned

Data înregistrării: 04.01.2017
Implicit

Citat:
in functie de vrednicia barbatului in fata lui Dumnezeu.
pe asta de unde ai scos-o?

io am flacau, sa nu cumva sa va puneti cu mine ca va ia aghiuta!
Reply With Quote
Vechi 04.04.2017, 19:07:47
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lancelot Vezi mesajul
pe asta de unde ai scos-o?

io am flacau, sa nu cumva sa va puneti cu mine ca va ia aghiuta!
Corect; și eu am băiat; înseamnă că sunt vrednic în fața lui Dumnezeu. Dar socrul lui Demetrius, cine știe ce mare păcătos o fi fost....

P.S. Și Ioachim...........
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi

Last edited by GMihai; 04.04.2017 at 19:25:32.
Reply With Quote
Vechi 04.04.2017, 19:10:04
iana iana is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Corect; și eu am băiat; înseamnă că sunt vrednic în fața lui Dumnezeu. Dar socrul lui Demetrius, cine știe ce mare păcătos o fi fost....
.. si bunicul matern
Reply With Quote
Răspunde