Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.04.2017, 22:28:39
Lancelot Lancelot is offline
Banned

Data înregistrării: 04.01.2017
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iana Vezi mesajul
Cine zice si de ce, ca nu mai are voie nimeni s-o ia?
uite:

9. Iar Eu zic vouă că oricine va lăsa pe femeia sa, în afară de pricină de desfrânare, și se va însura cu alta, săvârșește adulter; și cine s-a însurat cu cea lăsată săvârșește adulter.

deci e clar, femeia ramane victima.
Reply With Quote
Vechi 03.04.2017, 22:34:44
iana iana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.04.2008
Locație: romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lancelot Vezi mesajul
uite:

9. Iar Eu zic vouă că oricine va lăsa pe femeia sa, în afară de pricină de desfrânare, și se va însura cu alta, săvârșește adulter; și cine s-a însurat cu cea lăsată săvârșește adulter.

Nu cumva cea lasata pentru ca e desfranata?
Reply With Quote
Vechi 03.04.2017, 22:39:27
Lancelot Lancelot is offline
Banned

Data înregistrării: 04.01.2017
Implicit

Citat:
Nu cumva cea lasata pentru ca e desfranata?
nu, pentru ca n-ar mai fi nicio invatatura, e aia cinstita, saraca de ea...

edit.normal, unii vor zice ca ce, punem nevoile trupului inaintea celor spirituale?!? dar astia sunt fameni cu totii, dupa parerea mea, legatura spirituala profunda, intre un barbat si o femeie, o precede pe cea trupeasca, sexualitatea ii completeaza pe cei doi.

Last edited by Lancelot; 03.04.2017 at 22:42:28.
Reply With Quote
Vechi 04.04.2017, 07:57:23
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lancelot Vezi mesajul
Citat:
În prealabil postat de iana
Cine zice si de ce, ca nu mai are voie nimeni s-o ia?
uite:

Nu e victima, ci infidela, ca "se da" dupa altul.
Principiul fidelitatii ii cere femeii ori sa se daruiasca lui Dumnezeu, adica sa ramana fecioara, ori sa se daruiasca unui singur barbat; de aceea este importanta fecioria ei fiindca nu o poate oferi decat o singura data. Ea ramane pe veci femeia celui caruia i s-a daruit la inceput. Daca acela a lasat-o ea ii ramane fidela primei legaturi.

11. Iar de văduvele tinere ferește-te. Căci, atunci când poftele le îndepărtează de Hristos, vor să se mărite.
12. Și își agonisesc osândă, fiindcă și-au călcat credința cea dintâi.(1Tim5,11-12)

Principiul fidelitatii ii cere femeii ori sa se daruiasca lui Dumnezeu, adica sa ramana fecioara, ori sa se daruiasca unui singur barbat; de aceea fecioria femeii este... identitara fiindca femeia nu o poate oferi decat o singura data. Ea ramane pe veci femeia celui caruia i s-a daruit la inceput. Daca acela a lasat-o ea se cuvine sa ramana fidela primei legaturi.

La fel si in privinta barbatului; daca isi lasa femeia pentru o alta femeie, savarseste adulter.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote
Vechi 04.04.2017, 09:32:42
iana iana is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Nu e victima, ci infidela, ca "se da" dupa altul.
Principiul fidelitatii ii cere femeii ori sa se daruiasca lui Dumnezeu, adica sa ramana fecioara, ori sa se daruiasca unui singur barbat; de aceea este importanta fecioria ei fiindca nu o poate oferi decat o singura data. Ea ramane pe veci femeia celui caruia i s-a daruit la inceput. Daca acela a lasat-o ea ii ramane fidela primei legaturi.

11. Iar de văduvele tinere ferește-te. Căci, atunci când poftele le îndepărtează de Hristos, vor să se mărite.
12. Și își agonisesc osândă, fiindcă și-au călcat credința cea dintâi.(1Tim5,11-12)

Principiul fidelitatii ii cere femeii ori sa se daruiasca lui Dumnezeu, adica sa ramana fecioara, ori sa se daruiasca unui singur barbat; de aceea fecioria femeii este... identitara fiindca femeia nu o poate oferi decat o singura data. Ea ramane pe veci femeia celui caruia i s-a daruit la inceput. Daca acela a lasat-o ea se cuvine sa ramana fidela primei legaturi.

La fel si in privinta barbatului; daca isi lasa femeia pentru o alta femeie, savarseste adulter.
Prinicipiul fedelitatii e valabil si pentru ea si pentru el, toata viata, si daca unul moare. (Cred intr-o singura casatorie) Si fecioria la fel e pentru amandoi.
Reply With Quote
Vechi 04.04.2017, 12:12:25
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
Prinicipiul fedelitatii e valabil si pentru ea si pentru el, toata viata, si daca unul moare. (Cred intr-o singura casatorie) Si fecioria la fel e pentru amandoi.
Nu chiar, fiindca barbatul, conform traditiei, trebuie sa-si duca numele mai departe. Parerea ta e generata de orgoliul alimentat de egalitatea democratica, care nu exista in Scriptura; e inventie omeneasca.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)

Last edited by Demetrius; 04.04.2017 at 12:21:05.
Reply With Quote
Vechi 04.04.2017, 13:25:52
iana iana is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Nu chiar, fiindca barbatul, conform traditiei, trebuie sa-si duca numele mai departe. Parerea ta e generata de orgoliul alimentat de egalitatea democratica, care nu exista in Scriptura; e inventie omeneasca.

Care traditie zice ca trebuie sa-si duca numele mai departe? ( care nume? sau te referi la aristocrati?)
si daca face doar fete?
Reply With Quote
Răspunde