![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
uite:
9. Iar Eu zic vouă că oricine va lăsa pe femeia sa, în afară de pricină de desfrânare, și se va însura cu alta, săvârșește adulter; și cine s-a însurat cu cea lăsată săvârșește adulter. deci e clar, femeia ramane victima. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu cumva cea lasata pentru ca e desfranata?
|
|
|||
|
|||
![]()
nu, pentru ca n-ar mai fi nicio invatatura, e aia cinstita, saraca de ea...
edit.normal, unii vor zice ca ce, punem nevoile trupului inaintea celor spirituale?!? dar astia sunt fameni cu totii, dupa parerea mea, legatura spirituala profunda, intre un barbat si o femeie, o precede pe cea trupeasca, sexualitatea ii completeaza pe cei doi. Last edited by Lancelot; 03.04.2017 at 22:42:28. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Principiul fidelitatii ii cere femeii ori sa se daruiasca lui Dumnezeu, adica sa ramana fecioara, ori sa se daruiasca unui singur barbat; de aceea este importanta fecioria ei fiindca nu o poate oferi decat o singura data. Ea ramane pe veci femeia celui caruia i s-a daruit la inceput. Daca acela a lasat-o ea ii ramane fidela primei legaturi. 11. Iar de văduvele tinere ferește-te. Căci, atunci când poftele le îndepărtează de Hristos, vor să se mărite. 12. Și își agonisesc osândă, fiindcă și-au călcat credința cea dintâi.(1Tim5,11-12) Principiul fidelitatii ii cere femeii ori sa se daruiasca lui Dumnezeu, adica sa ramana fecioara, ori sa se daruiasca unui singur barbat; de aceea fecioria femeii este... identitara fiindca femeia nu o poate oferi decat o singura data. Ea ramane pe veci femeia celui caruia i s-a daruit la inceput. Daca acela a lasat-o ea se cuvine sa ramana fidela primei legaturi. La fel si in privinta barbatului; daca isi lasa femeia pentru o alta femeie, savarseste adulter.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu chiar, fiindca barbatul, conform traditiei, trebuie sa-si duca numele mai departe. Parerea ta e generata de orgoliul alimentat de egalitatea democratica, care nu exista in Scriptura; e inventie omeneasca.
Sublimă fărâmă a Sfintei Chemări, Zvâcnită din Vrerea divină, Mi-e sufletul vultur ce spintecă zări Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru) Last edited by Demetrius; 04.04.2017 at 12:21:05. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Care traditie zice ca trebuie sa-si duca numele mai departe? ( care nume? sau te referi la aristocrati?) si daca face doar fete? |
|