![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
''Om'' in vorbirea veche desemna barbatul. Cu privire, insa, la adulter, el este valabil atat pentru barbat cat si pentru femeie, fiind un pacat fata de unitatea primordiala pe care a lasat-o Dumnezeu intre soti. Cand un barbat se uneste cu o femeie, ei devin un singur trup. Asa incat adulterul, oricare dintre ei l-ar comite, duce la scindare, la nesocotirea darului lui Dumnezeu, Cel care-i uneste pe cei doi.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
as fi curios cum se spunea in arameica om, barbat, femeie... ![]() in ceea ce priveste adulterul, cei doi nu-s egali, daca femeia e adulterina barbatul o da afara din casa, dupa ce o si bate de-i suna apa-n cap :), si se recasatoreste fara probleme, ea nu poate sa faca acelasi lucru. |
|
||||
|
||||
![]()
Sunt egali in fata lui Dumnezeu, adica la fel de pacatosi; oamenii ii trateaza diferit.
|
|||
|
|||
![]()
pai stati, e clar ca barbatul a carui nevasta e desfranata o poate izgoni, deci implicit se poate recasatori, nu? dar nu si femeia al carei barbat este desfranat, ea trebuie sa ramana langa acesta.
|
|
||||
|
||||
![]()
Asa era in Legea Veche. Moise ingaduise divortul - barbatul trebuia sa-i dea carte de despartire sotiei pe care, din diverse motive, nu o mai dorea.
Hristos arata, insa, ca „intru inceput n-a fost asa”, adica cei doi care s-au unit au facut-o pentru totdeauna, iar daca se unesc cu altcineva, asta inseamna adulter. (Responsabilitatea este mai mult a barbatului, el fiind cel care lasa sau care ia). Dar unirea pentru toata viata implica si iubire pentru totdeauna, care este proprie omului fara pacat, respectiv a celui care ramane in unire cu Dumnezeu.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
9. Iar Eu zic vouă că oricine va lăsa pe femeia sa, în afară de pricină de desfrânare, și se va însura cu alta, săvârșește adulter; și cine s-a însurat cu cea lăsată săvârșește adulter. deci se poate recasatori numai daca isi alunga nevasta din pricina de desfranare. e discriminare evidenta! ![]() |
|