![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Spre deosebire de Cotroceni unde tot poporul a strigat intr-un glas sloganuri mobilizatoare la adresa presedintelui si a cucuvelei. :)
|
|
|||
|
|||
![]()
"NewMoney a făcut o estimare pe baza mai multor modele de calcul privind numărul manifestanÈilor din PiaÈa Victoriei, în contextul în care protestul de miercuri este considerat cel mai mare de după RevoluÈie.
Potrivit estimărilor vehiculate în media, în BucureÈti s-au strâns circa 150.000 de protestatari, adică 8% din populaÈia Capitalei. Tot pe atâÈi oameni au ieÈit în stradă Èi în alte oraÈe din Èară, în semn de protest faÈă de decizia guvernului de a aproba OrdonanÈele de UrgenÈă privind amnistia Èi graÈierea. PiaÈa Victoriei din BucureÈti are aproape 32.000 de metri pătraÈi, potrivit unei măsurători realizate cu ajutorul site-ului daftologic.com Èi a aplicaÈiei Google Maps. Dacă în fiecare metru pătrat se adună câte trei oameni, cum s-a putut observa la protestele de miercuri seară, rezultă că în PiaÈa Victoriei s-au strâns, într-adevăr, peste 90.000 de oameni, Èinând cont că zona era plină. Însă, măsurătoarea NewMoney acoperă doar spaÈiul propriu-zis al pieÈei, nu Èi bulevardele Èi străzile din jur, unde s-au mai adunat alte câteva mii de persoane. Ce spun specialiÈtii Sociologii confirmă aceste modele de calcul, însă spun că marjele de eroare pot ajunge Èi până la plus/minus 20%. Cu siguranÈă, formula corectă de calcul a mulÈimilor este cunoscută de forÈele de ordine, însă este greu de crezut că o vor face Èi publică, dat fiind că dimensiunea efectivului de intervenÈie este calculată în funcÈie de numărul estimat al participanÈilor. AÈa că rămâne să testăm teoriile specialiÈtilor. Una ia în calcul densitatea pe metrul pătrat. âPentru aria respectivă se ia, de obicei, un metru pătrat pentru un participantâ, spune sociologul Alfred Bulai. El spune că este o estimare pentru că Èi spaÈiul în care se desfăÈoară evenimentul poate avea unele particularităÈi. âSpaÈiul de la PiaÈa Unirii este cel mai mare. Dar arhitecÈii lui CeauÈescu s-au gândit Èi au proiectat fântânile pe mijloc. Nu poÈi participa la un eveniment cu picioarele în fântânăâ, exemplifică Bulai. El spune că organizatorii de evenimente consideră că cel mai mare spaÈiu din BucureÈti pentru adunarea mulÈimilor este PiaÈa ConstituÈiei cu o capacitate estimată la 500.000 de participanÈi. În comparaÈie, PiaÈa UniversităÈii cu cele două laturi dinspre Intercontinental Èi ColÈea poate găzdui 50.000 de persoane. Însă âestimările au eroare destul de mare, pană la plus/minus 20%â, clarifică Alfred Bulai. În ceea ce priveÈte PiaÈa Victoriei, capacitatea acesteia este mai mare ca la Universitate, însă nu s-a făcut niciodată o estimare pentru acest spaÈiu pentru că aici nu au prea fost organizate evenimente. Metoda lui Jacobs Jurnalistul Herbert Jacobs a studiat mulÈimile adunate la manifestaÈii Èi a propus o metodă de măsurare a numărului de participanÈi. Jacobs a ajuns la concluzia că, în funcÈie de densitatea de oameni a mulÈimilor, estimările se pot face în funcÈie de trei măsurători prealabile: fie un om dispune de un spaÈiu de miÈcare a corpului de zece picioare pătrate (puÈin sub un metru pătrat), fie dispune de 4,5 picioare pătrate (circa 0,4 metri pătraÈi), fie de 2,5 picioare pătrate (o tremie de metru pătrat). Altfel spus, în prima variantă un om ocupă puÈin sub un metru pătrat, în al doilea caz intră cam doi oameni într-un metru pătrat, iar în al treilea caz â trei. În primul caz, mulÈimea este aerisită, iar participanÈii au un spaÈiu de miÈcare înainte-înapoi Èi stânga-dreapta de un pas. La polul opus, în cazul al treilea din teoria lui Jacobs, mulÈimea este foarte compactă, iar persoanele stau lipite unele de altele." ________________________________________________ cam asta ar fi cel mai corect, daca luam ca sigur cati incap in piata universitatii si inmultim cu 2, sau 3 chiar, putem face o estimare. toti cei care au folosit google au cifre diferite. Last edited by Lancelot; 06.02.2017 at 10:38:50. |
|
|||
|
|||
![]()
Pai hai bre sa fim seriosi. 250.000 ? Eu nu am zis ca nu au fost multi, dar nu se poate sa fim rezonabili ? Ca poate or fi existat si nebuni care ziceau ca la Cotroceni acolo s-au dus 10.000.
![]() Eu am scris pe fb ca au fost 8 milioane de bucuresteni la Cotroceni. M-am consultat cu Rares si cred ca e o estimare exacta. :) |
|
|||
|
|||
![]()
8 ani ne-a chinuit ceausescu ca sa plateasca 7 miliarde de dolari, asta era romania ceausista, asta era "averea" plansa a tarii. romania de astazi, asa cum e ea, corupta si condusa de grupuri de interese, s-ar descurca lejer cu o datorie de 10-15 ori mai mare si populatia nu ar resimti niciun efect.
ii doare-n dosuri pe ticalosi de ce s-ar intampla daca, asa deodata, am fi lasati de capul nostru? fara ue, fara nato, doar noi cu ai nostri? s-or gandi alde copacel si securistu' batran cum ne-am descurca? nope, nu le deranjeaza nimic falnicele dosuri, stau si baga strambe pe forumuri. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Auzi bre Lancelot-not-thinking-a-lot, bre MCV-ul este o tutela proletara a UE bah.Excelenta, bah stii de ce nu esti in spatiul Schengen ?Pentru ca Olanda vrea sa puna mana pe portul Constanta(ea avand si Rotterdam ca port). Te practic te intrebi ce ar face un organism daca ar fi curatit de parazitii ue/nato ? Pai s-ar insanatosii. Excelenta, bah, stii ce este nato ? Este piata armamentului bah atata tot. Excelenta, bah stii ce este UE ? Al treilea reich deghizat. Excelenta, bah stii de ce Anglia s-a retras din UE ? Ca nu vrea ca niste straini cu ochi de peste mort sa le flegmeze in ciorba dupa care sa-i oblige s-o manance. Excelenta, bah ce boala poti sa ai sa crezi pt o secunda "ce s-ar intampla daca am fi lasati de capul nostru " ? Matale esti normal ? Ai toate suruburile bine stranse ? Cum poti sa-ti pui astfel de intrebari ? Il si vad pe Stefan Cel Mare spunand : "Ce ne-am face daca am fi de capul nostru ? Hai mai bine la turci sa -i rugam sa trecem in uniunea otomana, ca daca cumva ramanem pe dinafara ..." ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
copacele, delirezi tata... daca nu ti-o fi soptit ala, atunci te inteleg.
edit."si-am fost in tara turcului si-am descapatanat 10 000 de oameni ai turcului si-am facut o stiva mare din capetele lor", stefan cel mare facut sfant de bor, catre papa. ca fapt divers, era in zona brailei si aia 10 000 erau valahi... Last edited by Lancelot; 06.02.2017 at 11:19:56. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Aria ar putea fi asta:
![]() adică 66580 mp. Dacă sunteți de acord că e corespunzătoare imaginii de mai jos: ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Apoi trebuie sa te uiti ca sunt si goluri mari in multime. Nu mai vorbim despre faptul ca unii se duc acolo cu caini, deci oamenii stau lejer. Daca vrei parerea mea au fost probabil in jur de 100k la protest dupa ce se vede in imagine. Foarte multi, e o multime impresionanta. Dar nu-s asa de multi cum vor unii sa ne faca sa credem. Si inteleg de ce, ba s-ar putea sa aiba si succes la cat de cretini sunt aia de la PSD ( cu blat sau pentru ca asa or fi ei ). Dar eu am mai spus, si daca raman singur, si in fata plutonului de executie vorba stim noi cui, eu o sa spun ce cred eu. Si daca gresesc, e mai bine sa persist in greseala decat sa dau dreptate dusmanului de clasa. ![]() Last edited by iuliu46; 06.02.2017 at 10:57:38. |
|