Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.01.2017, 15:38:05
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sofiaiuga Vezi mesajul

http://sinodultalharesc.tk/pr-dr-mih...voaca-schisma/
nodultalharesc.tk/mitropolitul-ieremia-de-gortina-declaram-oficial-ca-osandim-ecumenismul-ca-panerezie-ierarhul-respinge-si-lucrarile-sinodului-din-creta/

http://sinodultalharesc.tk/pr-dr-cip...sunt-inselare/
Siteuri dubioase, vadit impotriva sinodului, cu hosting in turcia.
Se pare ca ISIS avea dreptate cand a zis ca turcii is aparatorii Crucii mai nou.
Vechi 25.01.2017, 16:17:04
sofiaiuga's Avatar
sofiaiuga sofiaiuga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2007
Implicit

http://sinodultalharesc.tk/ieroschim...lui-din-creta/
inodultalharesc.tk/mihai-silviu-chirila-pliroma-constata-cacodoxia-unei-hotarari-de-ordin-dogmatic-o-respinge-si-o-retrimite-sinodului-pliroma-este-curtea-constitutionala-nu-sinodul/
inodultalharesc.tk/cinste-lor-marturisirea-maicilor-de-la-varatec-care-resping-adunarea-eretica-din-creta/
http://sinodultalharesc.tk/unica-jud...-lui-dumnezeu/

inodultalharesc.tk/parintele-justin-parvu-despre-intrunirea-sinodului-panortodox-din-creta-o-poezie-nici-ortodoxa-nici-catolica-e-un-fel-de-papusarie/
mihai-silviu-chirila-scrisoare-adresata-membrilor-bor-cu-privire-la-sinodul-din-creta-si-obiectii-fata-de-documentul-relatia-bisericii-ortodoxe-cu-ansamblul-lumii-crestine/
Vechi 25.01.2017, 16:19:47
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
hotaririle sinodului de la Creta au fost dezbatute si analizate de teologul Mihai Silviu Chirila ,de preoti ca Emauel oros s.a preoti ,de teologi emeriti ortodocsi din grecia...daca ii considerati si pe acestia agramati ,aveti o mindrie foarte mare care trebuie spovedita si nerepetata.Urmariti si voi problema pe toate canalele posibile apoi judecati cu propria constiinta.
Pai da dovada ca ai priceput ceva cat de cat si raspunde punctual la intrebare, nu ne mai da sa citim kilometri de gunoaie.

De altfel intrebare e f. simpla si nu e foarte greu de raspuns la ea daca ai citit documentele Sinodului.

Last edited by AlinB; 25.01.2017 at 16:21:57.
Reply With Quote
Vechi 25.01.2017, 16:22:29
sofiaiuga's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
Siteuri dubioase, vadit impotriva sinodului, cu hosting in turcia.
Se pare ca ISIS avea dreptate cand a zis ca turcii is aparatorii Crucii mai nou.
graiul ortodox este format din urmasii pr.MARCU MANOLIS ,CONDUCATOR duhovnicesc al uniunii ortodoxe a grecilor de pretutindenI POE ,in amintirea lui.
Vechi 25.01.2017, 16:23:07
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
Cataline, calmeaza-te, ca nu am zis ca e nestorian(scrierile sale au marturisit ortodoxia sinoadelor, totusi, intr-un mod incat sa nu isi puna asirienii in cap), am zis ca a fost foarte probabil membru al Bisericii Persiei, ca nu am gasit argumente istorice contra, deci aceasta critica vine din afara ierarhiei traditionale ale Bisericii Bizantului ale aceleasi vremi, ceea ce este destul de ironic, dar este un argument si mai mare imptriva circarilor astora semi-schismatici.
Eu nu am zis de tine, ci de cei ce afirma aceste lucruri, inclusiv Diac. Ioan Ica, daca citesti articolul acesta e criticat destul de dur.
In al doilea rand asta si spuneam, Sfantul Isaac Sirul nu a facut parte din nicio "biserica" nestoriana, sau alta grupare. Un adventist e adventist daca e in acel cult, chiar daca el are invatatura ortodoxa. Chiar si azi exista Biserica Ortodoxa inclusiv in Siria, cu atat mai mult in acea perioada. Cand era o erezie nu trecea toata regiunea la acea erezie, se imparteau. Asa cum se afirma in articol Sfantul Isaac a facut parte din Biserica Ortodoxa, nu a fost in alt cult, sunt niste date false luate din surse nestoriene/monifizite.
Reply With Quote
Vechi 25.01.2017, 16:24:27
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
graiul ortodox este format din urmasii pr.MARCU MANOLIS ,CONDUCATOR duhovnicesc al uniunii ortodoxe a grecilor de pretutindenI POE ,in amintirea lui.
Nici de asta n-am auzit.
Pe care Biserica Ortodoxa reprezinta "urmasii" astia anonimi, mai exact?

Last edited by AlinB; 25.01.2017 at 16:28:02.
Reply With Quote
Vechi 25.01.2017, 16:28:12
sofiaiuga's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Pai da dovada ca ai priceput ceva cat de cat si raspunde punctual la intrebare, nu ne mai da sa citim kilometri de gunoaie.

De altfel intrebare e f. simpla si nu e foarte greu de raspuns la ea daca ai citit documentele Sinodului.
Viclenia este foarte mare in exprimarile acestui sinod si trebuie sa ai cunostinte teologice ,nu merge cum ne taie capul ,de aceea eu ma ghidez dupa marii teologi greci THELENGHIDIS,ZISIS,teologi si clerici care vorbesc despre aceasta ,mai ales grecii ,apoi sinodul bulgar si al GEORGIEI.apoi fiecare are judecata concluzionala.Numai romanii si cred si rusii sunt pro creta.Majoritatea vad altfelPATRIARHIA noastra ne crede prosti.Macar bunavointa de a ne informa de la persoane AUTORIZATE.
Vechi 25.01.2017, 16:29:39
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat de pe site:

Citat:
Ortodoxia Universală îl plânge din seara de vineri, 16 aprilie 2010, pe singurul apărător al Credinței noastre Ortodoxe, pe Bătrânul arhimandrit părintele Marcu Manolis. Plânge, nu pentru calea viteazului luptător după moarte – aceasta este slăvită și a fost evident arătată din primul moment pe trupul lui purtător de har – ci plânge pentru viitoarea cale a Ortodoxiei pe pământ, a cărui stâlp principal și central, cel văzut, din Biserica Luptătoare, a căzut!
Nu stiu cine e parintelu' cela si ce a facut, dar asta e limbaj de sectari in toata splendoarea ei intunecata.
Vechi 25.01.2017, 16:30:29
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Viclenia este foarte mare in exprimarile acestui sinod si trebuie sa ai cunostinte teologice ,nu merge cum ne taie capul ,de aceea eu ma ghidez dupa marii teologi greci THELENGHIDIS,ZISIS,teologi si clerici care vorbesc despre aceasta ,mai ales grecii ,apoi sinodul bulgar si al GEORGIEI.apoi fiecare are judecata concluzionala.Numai romanii si cred si rusii sunt pro creta.Majoritatea vad altfelPATRIARHIA noastra ne crede prosti.Macar bunavointa de a ne informa de la persoane AUTORIZATE.
Bun, fa sinteza-raspuns la obiect ca sa arati ca macar tu ai citit ce postezi pe aici si nu doar ai citit ca un soi de analfabet functional ci ai si priceput ceva cat de cat.
Vechi 25.01.2017, 16:36:12
sofiaiuga's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nici de asta n-am auzit.
Pe care Biserica Ortodoxa reprezinta "urmasii" astia anonimi, mai exact?
cititi pe siteul lor graiul ortodox dc.vreti lamuriri suplimentare.
Apoi sinodul tilharesc sun ei cine sunt ei numai grupeza toate reactiile ,inclusiv a patriarhiei noastre ca sa le gasim mai usor.Apoi nu putem asa nu tinem cont de ce spune ARHIM IUSTIN PIRVU ,am dat linkul ca nu e oricine ,nu putem sa nu tinem cont de sfintii lui DUMNEZEU care spun despre aest sinod,SF.KUSCA AL ODESEI,SF.IUSTIN POPOVICI SAU DUHOVNICULIULIAN DE LA SCHITUL PRODROMU,SAU SFINTII RUGATORI IN PESTERILE DE LA ATHOS. Iata mesajul de la par.IULIAN

“Văzând vremurile de grea încercare care au venit peste întreaga lume ortodoxă, am fost determinat să fac clar auzită mărturisirea mea alături de adevărații fii ai Bisericii celei Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolească. Chemând frica lui Dumnezeu în ajutor și rugăciunile Maicii Domnului și ale Sfinților Mărturisitori, mărturisesc că nu recunosc sinodul ținut în Creta între 16-27 iunie 2016, întrucât a încălcat învățătura celor șapte Sinoade Ecumenice și promovează ecumenismul care este erezia absolută și pregătește venirea lui antihrist. Nu pot fi de acord nici cu cei care au semnat la acest sinod deoarece prin acordul dat s-au lepădat de sfânta credință ortodoxă luând parte, rugându-se și împrietenindu-se cu ereticii care nu o recunosc pe Maica Domnului, nu o cinstesc, hulesc Sfânta Cruce și nu au pe Sfântul Duh. Este vremea să ne pregătim de mucenicie deoarece pentru aceasta am venit în lume, să mărturisim pe Dumnezeu, să ne lepădăm de satana și de toate slugile lui.
Închei cu cuvântul Sfântului Apostol Pavel: «Căci mai întâi aud că atunci când vă adunați în Biserică, între voi sunt dezbinări, și în parte cred. Căci trebuie să fie între voi și eresuri, ca să se învedereze între voi cei încercați» (I Cor. 11:18
Părintele Iulian (Schitul Prodromu - Sfântul Munte Athos)