![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
De Patriarhie am auzit, da' ce e aia "Graiul Ortodox"?
![]() sofiaiuga, ia fa-ne noua o sinteza a ecumenismului prezent in actele semnate in Creta, care sa corespunda cu definitia pe care o dati voi ecumenismului.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe mine asta ma intereseaza: follow the fuckin' money. Asa aflam cine este in spatele lor. Daca aflam.
|
|||
|
|||
![]()
Nu e vorba de bani aici, oricum de ce sa platesti un prost sa faca ceva care oricum ar face pentru ca il face sa se simta important?
Exsa destui frustrati, pagubosi, inclusiv in randul clericului, care vor sa prinda trenul asta ca vendeta sau autojustificare. Chiar azi mi-a trecut prin fata cazul unui preot, anchetat pentru niste invarteli cu substrat financiar si care a iesit la rampa sa declare ca e persecutat pentru ca a pus sub semnul intrebarii Sinodul din Creta :) Altul, tot preot, recunostea ca de fapt e nemultumit pentru ca a fost pensionat prea devreme (dupa aprecierea lui). Ca de ce episcopii nu au limita de varsta dar preotii da? Altul era un absolvent de teologie, prea fricos sa ceara preotia, probabil astepta inger din cer sa i-o aduca pe tipsie de argint cu complimentele Sfintei Treimi, dar la gura mare, obraznicie si minciuni, nu-l intrecea nimeni.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 25.01.2017 at 15:09:58. |
|
||||
|
||||
![]()
https://www.youtube.com/watch?v=d5X1AP7YdDQ
ASCULTATI CE SPUNE PAR.P.S.LONGHIN ,in prima parte
|
||||
|
||||
![]()
Cataline, calmeaza-te, ca nu am zis ca e nestorian(scrierile sale au marturisit ortodoxia sinoadelor, totusi, intr-un mod incat sa nu isi puna asirienii in cap), am zis ca a fost foarte probabil membru al Bisericii Persiei, ca nu am gasit argumente istorice contra, deci aceasta critica vine din afara ierarhiei traditionale ale Bisericii Bizantului ale aceleasi vremi, ceea ce este destul de ironic, dar este un argument si mai mare imptriva circarilor astora semi-schismatici.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In al doilea rand asta si spuneam, Sfantul Isaac Sirul nu a facut parte din nicio "biserica" nestoriana, sau alta grupare. Un adventist e adventist daca e in acel cult, chiar daca el are invatatura ortodoxa. Chiar si azi exista Biserica Ortodoxa inclusiv in Siria, cu atat mai mult in acea perioada. Cand era o erezie nu trecea toata regiunea la acea erezie, se imparteau. Asa cum se afirma in articol Sfantul Isaac a facut parte din Biserica Ortodoxa, nu a fost in alt cult, sunt niste date false luate din surse nestoriene/monifizite. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Pai, n-avea domne cum sa fie eretic, ca e al nostru, si noi nu avem non-ortodocsi in calendar, deci era in comuniune cu ortodocsii, cumva." Imi aduce aminte de un articol pe care l-am citit odata (vroiam sa ma amuz de prostiile pe care le debiteaza unii) scris de nu stiu ce "pastor" neoprotestant despre alcool. Dupa ce ne explica ca cuvantul vin nu inseamna vin, si ca oaspetii s-au bucurat de fapt ca Iisus le-a dat suc curat si racoritor de struguri, zice ca "pai si in celelalte locuri in care Hristos consuma vin, de fapt nu a fost asa, ca ar fii incalcat legea lui Dumnezeu, si Iisus nu incalca legea lui Dumnezeu, da?" Citat:
Faptul ca nu era o schisma totala si bine-definita la momentul ala, si cu timpul, Biserica a devenit mai nestoriana din varii motive, e altceva. Citat:
Cred ca asta ar trebui sa iti spuna ceva.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
http://sinodultalharesc.tk/pr-dr-mih...voaca-schisma/ nodultalharesc.tk/mitropolitul-ieremia-de-gortina-declaram-oficial-ca-osandim-ecumenismul-ca-panerezie-ierarhul-respinge-si-lucrarile-sinodului-din-creta/ http://sinodultalharesc.tk/pr-dr-cip...sunt-inselare/
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Se pare ca ISIS avea dreptate cand a zis ca turcii is aparatorii Crucii mai nou.
|
||||
|
||||
![]()
graiul ortodox este format din urmasii pr.MARCU MANOLIS ,CONDUCATOR duhovnicesc al uniunii ortodoxe a grecilor de pretutindenI POE ,in amintirea lui.