Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.01.2017, 16:28:12
sofiaiuga's Avatar
sofiaiuga sofiaiuga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Pai da dovada ca ai priceput ceva cat de cat si raspunde punctual la intrebare, nu ne mai da sa citim kilometri de gunoaie.

De altfel intrebare e f. simpla si nu e foarte greu de raspuns la ea daca ai citit documentele Sinodului.
Viclenia este foarte mare in exprimarile acestui sinod si trebuie sa ai cunostinte teologice ,nu merge cum ne taie capul ,de aceea eu ma ghidez dupa marii teologi greci THELENGHIDIS,ZISIS,teologi si clerici care vorbesc despre aceasta ,mai ales grecii ,apoi sinodul bulgar si al GEORGIEI.apoi fiecare are judecata concluzionala.Numai romanii si cred si rusii sunt pro creta.Majoritatea vad altfelPATRIARHIA noastra ne crede prosti.Macar bunavointa de a ne informa de la persoane AUTORIZATE.
Vechi 25.01.2017, 16:30:29
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sofiaiuga Vezi mesajul
Viclenia este foarte mare in exprimarile acestui sinod si trebuie sa ai cunostinte teologice ,nu merge cum ne taie capul ,de aceea eu ma ghidez dupa marii teologi greci THELENGHIDIS,ZISIS,teologi si clerici care vorbesc despre aceasta ,mai ales grecii ,apoi sinodul bulgar si al GEORGIEI.apoi fiecare are judecata concluzionala.Numai romanii si cred si rusii sunt pro creta.Majoritatea vad altfelPATRIARHIA noastra ne crede prosti.Macar bunavointa de a ne informa de la persoane AUTORIZATE.
Bun, fa sinteza-raspuns la obiect ca sa arati ca macar tu ai citit ce postezi pe aici si nu doar ai citit ca un soi de analfabet functional ci ai si priceput ceva cat de cat.
Vechi 25.01.2017, 16:40:14
sofiaiuga's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Bun, fa sinteza-raspuns la obiect ca sa arati ca macar tu ai citit ce postezi pe aici si nu doar ai citit ca un soi de analfabet functional ci ai si priceput ceva cat de cat.
Eu nu sunt teolog si nu ma pun in locul lor.Ecumenismul este premergator venirii antihristului.cititi si faceti fiecare sinteza proprie ,nu primiti totul de-a gata citit pe mai multe pareri si trageti-va singuri concluzia caci si dc as face asa ceva tot nu ai crede in sinteza mea.
Vechi 25.01.2017, 20:27:11
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sofiaiuga Vezi mesajul
rusii sunt pro creta.
Am trait sa o aud si pe asta.
Vechi 25.01.2017, 20:40:37
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Implicit

Biserica Rusă nici nu a participat la Sinodul din Creta.
Reply With Quote
Vechi 25.01.2017, 20:44:56
Senior Member

Implicit

Pr. Petru Pruteanu - Gustul amar al Sinodului din Creta

http://www.teologie.net/2016/07/12/g...lui-din-creta/
Reply With Quote
Vechi 26.01.2017, 03:26:01
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de simpllu Vezi mesajul
Pr. Petru Pruteanu - Gustul amar al Sinodului din Creta

http://www.teologie.net/2016/07/12/g...lui-din-creta/
Ce s-a inselat, saracul:

Citat:
2. Sinodul din Creta n-a hotărât și n-a spus nimic important! Nici până astăzi nimeni nu înțelege de ce a trebuit să se adune. Textele documentelor oficiale* sunt slabe și irelevante, fără vreun impact în viața Bisericii și a credincioșilor. Pe de altă parte, faptul că documentele Sinodului nu spun nimic, i-a dezarmat pe cei însetați de schismă, aceștia negăsind suficiente argumente pentru a se declara disidenți sau pentru a forma careva „catacombe ecleziale”.
Vechi 26.01.2017, 03:58:37
Senior Member

Implicit

Na, e părerea lui, și e om până la urmă. Ai citit tot? Eu îl înțeleg, a avut și el niște așteptări. Într-un articol pe aceeași temă prezintă o serie de propuneri pentru probleme ce ar trebui reglementate (din punctul lui de vedere)...nu găsesc articolul, o să-l postez dacă îl găsesc.

Last edited by simpllu; 26.01.2017 at 04:47:02.
Reply With Quote
Vechi 26.01.2017, 10:01:33
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

E o problema minora in jurul caruia se discuta prea mult :)

P.S. Ma refeream la partea cu "i-a dezarmat pe cei însetați de schismă".

Ce daca nu exista argumente, nu ne oprim noi in detalii din astea

A se vedea si discutia cu sofiaiuga, care posteaza tone de link -uri si zero idei :)
Vechi 30.01.2017, 20:50:15
sofiaiuga's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
Am trait sa o aud si pe asta.
nu demult la man OPTINA ,staretul de acolo a tinut o predica proecumenista in care a zis ca trebuie sa ne impartasim cu eretici catolici.Doamne fereste .sa patim si noi ca aceia de la VATOPOED care au slujit cu catolicii pe vremea patriarhului ioan vekos si au ramas pina azi neputreziti si se afla intr-o pestera de lg.man Marea lavra,vazuti de pustnicul GAVRIIL ,cind era tinar la 22 ani si el poate confirma asta ca e in viatza si a si confirmat in scris.