![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vezi ca nici macar nu stii diferenta intre Dumnezeu Tatal si Dumnezeu Cuvantul (Fiul), nu degraba ti-am recomandat sa citesti mai mult decat capitolul pentru care ai o fixatie gresit motivata. Citat:
Incearca si tu sa le emiti sa vezi cum devii hilar. Sf. Ioan Damaschin categoric nu. Iar daca tie ti se pare ca bate campii, nu stiu de ce il mai citezi. Citat:
|
||||
|
||||
![]()
In Fiinta nu este nicio diferenta intre Tata-Fiu-Duh. Este Unul.
Daca sustii ca este o diferenta, atunci vorbim de Trei Dumnezei. Nu conteaza cum referim Fiinta - Fiinta Fiul, Fiinta Tatal, Fiinta Duhul - desemnam aceeasi Fiinta. Iar aceasta "nu face parte din existente." Precizeaza in Biblie unde se infirma ca Fiinta Iisus ar avea un trup. Este usor sa spui cuiva "sa citeasca" dand impresia evidentei unui adevar. Este mai dificil insa sa precizezi si sa explici.
Last edited by florin.oltean75; 23.12.2016 at 08:42:44. |
|
||||
|
||||
![]()
Alin, chiar nu sesizezi nicio asemanare intre ceea ce afirma Plotin (care nu este canonizat sfant) si ceea ce afirma Sf. Ioan Damaschin?
Plotin: "Unul nu poate fi nimic din ceea ce exista." "One cannot be any existing thing" Sf Ioan Damaschin: "Dumnezeu nu face parte din existente." pag.15 O revelatie este revelatie doar daca este atribuita celor pe care ii acceptam prin prisma propriei credinte/conceptii despre viata?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca nu, n-are sens sa vorbim de matematici speciale cand tu nu vrei sa mergi nici macar in clasa 1a.
|
||||
|
||||
![]()
Plotin:
Dumnezeu nici nu este, nici este ceva si nici unul oarecare, ci este deasupra a toate. Toate aceste categorii sunt negate. El nu are marime, nici nu este infinit. El este suprarationalul.
|
|||
|
|||
![]()
Florin, ai citit sau nu?
Integral. Sau altfel spus, iti este cunoscut termenul de "semidoct"?
|
||||
|
||||
![]()
Sf Ioan Damaschin: apel la intelegerea prin negatie
"Când spunem că Dumnezeu este întuneric, nu înțelegem că Dumnezeu este întuneric, ci înțelegem că nu este lumină, ci ceva mai presus de lumină; Si când zicem că este lumină, înțelegem că nu este întuneric."
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am spus tot ce era de spus inca din primul mesaj, eu nu am de gand sa ma convertesc la pareri personale, diferite de ceea ce spune ortodoxia. Revelatia continua este, de exemplu, invocata de catolici pentru a argumenta adoptarea unor dogme noi (de exemplu adoptarea dogmei neprihanitei zamisliri a fost precedata de o viziune avuta de o fecioara). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat: