![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citez: "Din cele expuse se vede clar ca Dumnezeul miscarii holistice este Dumnezeul panteismului oriental. Religiile orientale au invatat secole de-a randul ca Dumnezeu este o forta, o energie impersonala..." |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citatul este o eroare logica - generalizare pe baza unor exemple. Intradevar, exista credinte/religii care cred ca Dumnezeu este o energie sau opereaza cu energii. Afirmatia ar fi corecta numai daca se confirma pentru fiecare religie/credinta in parte. Budismul nu sustine acest concept. ---- Cand intentionam sa dovedim ca detinem un adevar absolut adesea suntem tentati sa apelam la acest gen de generalizari fara sa verificam daca ceea ce afirmam este sau nu valabil pentru fiecare situatie.
Last edited by florin.oltean75; 26.12.2016 at 12:54:11. |
|
||||
|
||||
![]()
Plotin:
"Retrage-te in tine insuti si priveste"
|
|||
|
|||
![]()
Gata, ai gasit formula mantuirii :)
Ce Hristos, cruce, alea alea ...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Articolul vorbeste acolo de new-age. Si tu nu esti budist, cred, ci ai aderat la aceste conceptii, numite new-age, cu o aplecare mai mare spre budism. Iar in new-age la baza este aceasta energie impersonala, preluata din invataturile orientale. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
L-a considerat irelevant. Adica ceva gen "Dumnezeule, da' n-avem nevoie de tine sa fim "eliberati", o putem face si singuri cu o disciplina mentala potrivita". Ceea ce, desigur, indirect inseamna ca fiecare individ ar fi si el un mic dumnezeu sau ceva de genul, ceea ce desigur, este aberant chiar si din perspectiva filosofiei neo-budhiste. Budhismul l-a dezvoltat mai tarziu pentru a supravietui, pentru ca o religie a-teista (fara un Dumnezeu) e mai presus de intelesull maselor si fara suportul maselor, orice religie scornita de oameni nu poate fi decat condamnata la moarte. Insa daca ai fi stat sa analizezi esenta celei spuse, poti cred sa confirmi ca "dumnezeul" budhist este impersonal. Nu doar impersonal ci separat de lumea tangibila printr-o bariera filosofica de netrecut, prin insasi definitia care incerci sa i-o dai, prin opozitia care incerci sa i-o faci fata de lumea "fenomenelor". Ti-am mai ridicat problema asta de cateva ori, dar ai refuzat sa o examinezi in detaliu.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 04.01.2017 at 11:32:07. |
|