Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.06.2016, 13:47:51
Romowe
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de altulunul Vezi mesajul
Iar a pretinde ca ortodoxia nu trebuie sa cucereasca lumea, ma scuzati da e o chestie.
Păi nici o ideologie, religie, etc. nu trebuie să cucerească lumea, să pună monopol. Indiferent dacă acea credință ar fi creștină sau nu, ortodoxă sau nu, o lume-o credință ar fi o schemă a plictiselii, uniformității, morții. Și, pe termen lung, ar fi instabilă (din fericire), ca orice monolit.
Reply With Quote
Vechi 02.06.2016, 23:34:18
altulunul altulunul is offline
Banned

Data înregistrării: 19.05.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Romowe Vezi mesajul
Păi nici o ideologie, religie, etc. nu trebuie să cucerească lumea, să pună monopol. Indiferent dacă acea credință ar fi creștină sau nu, ortodoxă sau nu, o lume-o credință ar fi o schemă a plictiselii, uniformității, morții. Și, pe termen lung, ar fi instabilă (din fericire), ca orice monolit.
Si in Rai cum e?
Reply With Quote
Vechi 03.06.2016, 03:51:47
Romowe
Guest

Implicit

Citat:
Si in Rai cum e?
Nu știu cum e, nu am fost acolo, nu cred că este cum se spune în tot soiul de opere de ficțiune catehetică gen "cutare a fost în moarte clinică în Rai și Iad; concluzia: sfaturi pentru conunitate", și mai ales nu știu dacă voi ajunge acolo.
Și da, în Rai este o diversitate incredibilă. De ființe sentiente și o natură arhetipală. Și ne vom mira și smeri mult că am ajuns acolo.
P. S. Sper că nu credeți că Raiul e populat doar cu suflete mîntuiților de confesiune ortodoxă. Ar fi prea puțini...
Reply With Quote
Vechi 03.06.2016, 06:11:41
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Romowe Vezi mesajul
Și da, în Rai este o diversitate incredibilă. De ființe sentiente și o natură arhetipală. Și ne vom mira și smeri mult că am ajuns acolo.
P. S. Sper că nu credeți că Raiul e populat doar cu suflete mîntuiților de confesiune ortodoxă. Ar fi prea puțini...
Pai in Rai n-o sa fie doar ortodocsi, o sa fie si 144000 de evrei.
Dar absolut toti vor fi de credinta ortodoxa, din moment ce ortodoxia e singura credinta adevarata.
Reply With Quote
Vechi 03.06.2016, 09:34:29
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Pai tu amesteci credinta cu nationalitatea , si de unde stii tu ca exact 144.000
de ce nu 145.000 ?
Reply With Quote
Vechi 03.06.2016, 09:52:08
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Copacel Vezi mesajul
Pai tu amesteci credinta cu nationalitatea , si de unde stii tu ca exact 144.000
de ce nu 145.000 ?
Cum adica amestec eu credinta cu nationalitatea?
In urma cu 20 de ani Romania era 98% ortodoxa. Abia apoi a inceput invazia protestantilor si a grecocatolicilor.

Apocalipsa 7
4 Și-am auzit numărul celor pecetluiți: o sută patruzeci și patru de mii c de pecetluiți, din toate semințiile fiilor lui Israel:
5 Din seminția lui Iuda, douăsprezece mii de pecetluiți; din seminția lui Ruben, douăsprezece mii; din seminția lui Gad, douăsprezece mii;
6 din seminția lui Așer, douăsprezece mii; din seminția lui Neftali, douăsprezece mii; din seminția lui Manase, douăsprezece mii;
7 din seminția lui Simeon, douăsprezece mii; din seminția lui Levi, douăsprezece mii; din seminția lui Isahar, douăsprezece mii;
8 din seminția lui Zabulon, douăsprezece mii; din seminția lui Iosif, douăsprezece mii; din seminția lui Veniamin, douăsprezece mii de pecetluiți.
Reply With Quote
Vechi 03.06.2016, 11:44:54
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Implicit

Citat:
Cum adica amestec eu credinta cu nationalitatea?
Adica ortodoxia nu tine de faptul ca esti roman,evreu, german etc.
Citat:
In urma cu 20 de ani Romania era 98% ortodoxa. Abia apoi a inceput invazia protestantilor si a grecocatolicilor.
Ete na.Daca erau max 20 % era foarte bine. 98 % , de unde ?

Citat:
[i]Apocalipsa 7
4 Și-am auzit numărul celor pecetluiți: o sută patruzeci și patru de mii c de pecetluiți, din toate semințiile fiilor lui Israel:
Tu din care semintie face parte ?
Reply With Quote
Vechi 03.06.2016, 10:55:33
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
Dar absolut toti vor fi de credinta ortodoxa, din moment ce ortodoxia e singura credinta adevarata.
Saracul Nelson Mandela, sau Da Vinci, Beethoven, Bach, Arhimede....
Reply With Quote
Vechi 03.06.2016, 11:25:15
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Ce sa caute Arhimede in rai ma ? Sau Beethoven ? Sa nu scapam nici acolo de imnul UE ? :)
Reply With Quote
Vechi 03.06.2016, 11:27:49
Romowe
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Ce sa caute Arhimede in rai ma ? Sau Beethoven ? Sa nu scapam nici acolo de imnul UE ? :)
neh, eu vreau tema pentru emisiunea lui carl sagan, scrisa de vangelis. aia de pe "cosmos". aia e buna de imn global. aia e fain de auzit in rai.
Reply With Quote
Răspunde