![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Păi nici o ideologie, religie, etc. nu trebuie să cucerească lumea, să pună monopol. Indiferent dacă acea credință ar fi creștină sau nu, ortodoxă sau nu, o lume-o credință ar fi o schemă a plictiselii, uniformității, morții. Și, pe termen lung, ar fi instabilă (din fericire), ca orice monolit.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu Ètiu cum e, nu am fost acolo, nu cred că este cum se spune în tot soiul de opere de ficÈiune catehetică gen "cutare a fost în moarte clinică în Rai Èi Iad; concluzia: sfaturi pentru conunitate", Èi mai ales nu Ètiu dacă voi ajunge acolo.
Èi da, în Rai este o diversitate incredibilă. De fiinÈe sentiente Èi o natură arhetipală. Èi ne vom mira Èi smeri mult că am ajuns acolo. P. S. Sper că nu credeÈi că Raiul e populat doar cu suflete mîntuiÈilor de confesiune ortodoxă. Ar fi prea puÈini... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar absolut toti vor fi de credinta ortodoxa, din moment ce ortodoxia e singura credinta adevarata. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
de ce nu 145.000 ? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In urma cu 20 de ani Romania era 98% ortodoxa. Abia apoi a inceput invazia protestantilor si a grecocatolicilor. Apocalipsa 7 4 Și-am auzit numărul celor pecetluiți: o sută patruzeci și patru de mii c de pecetluiți, din toate semințiile fiilor lui Israel: 5 Din seminția lui Iuda, douăsprezece mii de pecetluiți; din seminția lui Ruben, douăsprezece mii; din seminția lui Gad, douăsprezece mii; 6 din seminția lui Așer, douăsprezece mii; din seminția lui Neftali, douăsprezece mii; din seminția lui Manase, douăsprezece mii; 7 din seminția lui Simeon, douăsprezece mii; din seminția lui Levi, douăsprezece mii; din seminția lui Isahar, douăsprezece mii; 8 din seminția lui Zabulon, douăsprezece mii; din seminția lui Iosif, douăsprezece mii; din seminția lui Veniamin, douăsprezece mii de pecetluiți. |
|
|||
|
|||
![]()
Adica ortodoxia nu tine de faptul ca esti roman,evreu, german etc.
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Saracul Nelson Mandela, sau Da Vinci, Beethoven, Bach, Arhimede....
|
|
|||
|
|||
![]()
Ce sa caute Arhimede in rai ma ? Sau Beethoven ? Sa nu scapam nici acolo de imnul UE ? :)
|
|
|||
|
|||
![]()
neh, eu vreau tema pentru emisiunea lui carl sagan, scrisa de vangelis. aia de pe "cosmos". aia e buna de imn global. aia e fain de auzit in rai.
|
|