Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.06.2016, 09:34:29
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de altulunul Vezi mesajul
Pai in Rai n-o sa fie doar ortodocsi, o sa fie si 144000 de evrei.
Pai tu amesteci credinta cu nationalitatea , si de unde stii tu ca exact 144.000
de ce nu 145.000 ?
Reply With Quote
Vechi 03.06.2016, 09:52:08
altulunul altulunul is offline
Banned

Data înregistrării: 19.05.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Copacel Vezi mesajul
Pai tu amesteci credinta cu nationalitatea , si de unde stii tu ca exact 144.000
de ce nu 145.000 ?
Cum adica amestec eu credinta cu nationalitatea?
In urma cu 20 de ani Romania era 98% ortodoxa. Abia apoi a inceput invazia protestantilor si a grecocatolicilor.

Apocalipsa 7
4 Și-am auzit numărul celor pecetluiți: o sută patruzeci și patru de mii c de pecetluiți, din toate semințiile fiilor lui Israel:
5 Din seminția lui Iuda, douăsprezece mii de pecetluiți; din seminția lui Ruben, douăsprezece mii; din seminția lui Gad, douăsprezece mii;
6 din seminția lui Așer, douăsprezece mii; din seminția lui Neftali, douăsprezece mii; din seminția lui Manase, douăsprezece mii;
7 din seminția lui Simeon, douăsprezece mii; din seminția lui Levi, douăsprezece mii; din seminția lui Isahar, douăsprezece mii;
8 din seminția lui Zabulon, douăsprezece mii; din seminția lui Iosif, douăsprezece mii; din seminția lui Veniamin, douăsprezece mii de pecetluiți.
Reply With Quote
Vechi 03.06.2016, 10:55:33
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
Dar absolut toti vor fi de credinta ortodoxa, din moment ce ortodoxia e singura credinta adevarata.
Saracul Nelson Mandela, sau Da Vinci, Beethoven, Bach, Arhimede....
Reply With Quote
Vechi 03.06.2016, 11:24:15
Romowe
Guest

Implicit

Citat:
Dar absolut toti vor fi de credinta ortodoxa, din moment ce ortodoxia e singura credinta adevarata.
Interpretări exclusiviste și sectare. Exact la ce mă refeream eu. Prefer oricînd relativismul eclesiologic și minimalismul dogmatic, dacă ele aduc pacea.
Reply With Quote
Vechi 03.06.2016, 11:25:15
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Ce sa caute Arhimede in rai ma ? Sau Beethoven ? Sa nu scapam nici acolo de imnul UE ? :)
Reply With Quote
Vechi 03.06.2016, 11:27:49
Romowe
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Ce sa caute Arhimede in rai ma ? Sau Beethoven ? Sa nu scapam nici acolo de imnul UE ? :)
neh, eu vreau tema pentru emisiunea lui carl sagan, scrisa de vangelis. aia de pe "cosmos". aia e buna de imn global. aia e fain de auzit in rai.
Reply With Quote
Vechi 03.06.2016, 11:28:24
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Romowe Vezi mesajul
Interpretări exclusiviste și sectare. Exact la ce mă refeream eu. Prefer oricînd relativismul eclesiologic și minimalismul dogmatic, dacă ele aduc pacea.
Interpretare sectara e a ta. Din fericire, Biserica nu prea a tinut cont de preferintele tale. Chiar daca adevarul nu aduce intotdeauna pacea, ci uneori aduce sabia. :)
Reply With Quote
Vechi 03.06.2016, 11:30:07
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Romowe Vezi mesajul
neh, eu vreau tema pentru emisiunea lui carl sagan, scrisa de vangelis. aia de pe "cosmos". aia e buna de imn global. aia e fain de auzit in rai.
O fi faina dar s-o auzi din locul unde om ajunge noi ? Si de ce am avea nevoie de vreun imn global ? Nu ne-a ajuns Internationala ? :)
Reply With Quote
Vechi 03.06.2016, 11:30:28
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Implicit

Aici cred ca trebuie facuta distinctia intre

-Religia unei anumite persoane. Ca si crestin-ortodox spun ca singura religie mantuitoare (pentru o persoana) este cea ortodoxa.
Acuma daca persoanele care in momentul când au murit au avut alta religie, si daca sufletelor acestor persoane va ajunge sau nu in rai (facand abstractie de faptele lor din viata trupeasca), cred ca este o intrebare al carui raspuns Il poate sti numai Dumnezeu.

-Si calitatile si defectele unui om, care se analizeaza prin prisma faptelelor lui concrete, a modului sau de comportament in familie, in societate, pe plan profesional si de serviciu (indiferent de religia pe care o are omul respectiv).
Reply With Quote
Vechi 03.06.2016, 11:32:17
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
Aici cred ca trebuie facuta distinctia intre

-Religia unei anumite persoane. Ca si crestin-ortodox spun ca singura religie mantuitoare (pentru o persoana) este cea ortodoxa.
Acuma daca persoanele care in momentul când au murit au avut alta religie, si daca sufletelor acestor persoane va ajunge sau nu in rai (facand abstractie de faptele lor din viata trupeasca), cred ca este o intrebare al carui raspuns Il poate sti numai Dumnezeu.

-Si calitatile si defectele unui om, care se analizeaza prin prisma faptelelor lui concrete, a modului sau de comportament in familie, in societate, pe plan profesional si de serviciu (indiferent de religia pe care o are omul respectiv).
Pai cine intelege, face distinctia asta. Cine nu, zice ca unul trebuie sa ajunga in rai pentru ca-i om bun sau a compus cine stie ce, sau facea baie si a descoperit ceva. :)
Reply With Quote
Răspunde