Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.03.2016, 19:52:27
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Ioane, eu atâta pot să-ți spun: dintre persoanele pe care le cunosc, atâta cât cunosc despre ele, la acelea care au încasat mai multe palme, curele etc. consecințele negative se observă mai lesne decât la acelea care au încasat mai puține.

Mă opun cu tărie argumentației de genul "lasă că toți am luat o palmă și n-am murit din asta".

Aceia care au ajuns "oameni de ispravă" au făcut-o în ciuda faptului că au fost bătuți, nu datorită acestui fapt.

Am o întrebare: ai citit "Starship Troopers" de Robert Heinlein ?
Puteti sa ne spuneti cam care ar fi acele consecinte negative, intreb pentru ca nu stiu, nu am avut de-a face cu astfel de tratament.
Reply With Quote
Vechi 02.03.2016, 19:53:22
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Nu, Mihai, imi pare rau.
Eu abia prididesc cu clasicii...

Dar de ce? E ceva acolo care sa nu fi fost deja pe lumea asta? Vreo noua lege (a lui Dumnezeu in lucruri, se intelege)?
Reply With Quote
Vechi 02.03.2016, 19:53:46
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

... din păcate...
Reply With Quote
Vechi 02.03.2016, 19:54:58
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Citat:
... dintre persoanele pe care le cunosc, atâta cât cunosc despre ele, la acelea care au încasat mai multe palme, curele etc. consecințele negative se observă mai lesne decât la acelea care au încasat mai puține.
Mihai, ma faci sa zambesc, zau ...:)
Reply With Quote
Vechi 02.03.2016, 19:55:21
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Am observat (nu numai in acest caz) cum oamenii agresivi sunt foarte sensibili cand vine vorba de ei insisi, unii explodand doar si pentru ca au fost contrazisi. Dupa parerea mea sunteti cea mai agresiva persoana care a fost pe forum, jignind multi useri intr-un mod foarte urat, in special pe cei ce nu impartaseau conceptiile dvs. religioase.
Îți promit că o să mă străduiesc din răsputeri să supraviețuiesc cu eticheta de "user agresiv" pe care mi-ai lipit-o; două lucruri mă ajută în acest sens: unul este că, din fericire, nu dau vreo mare importanță părerilor tale, iar al doilea este că, măcar, n-am făcut public apologia "pălmuțelor" la "fundulețul" copiilor.

P.S. Dacă ai de spus ceva on-topic, sunt convins că mai multe persoane îți vor fi recunoscătoare.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi
Reply With Quote
Vechi 02.03.2016, 19:58:23
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Implicit

Citat:
Cert este că soluția nu este adopția de către o "familie" care are la rândul ei probleme.
Dar familia de homosexuali care urmeaza sa-i adopte pe copiii lui Florin Barbu (daca Doamne fereste nu se intervine mai intens pentru ei) nu este considerata a fi o familie cu probleme. Ci e eligibila, dupa toate criteriile legii adoptiilor din UK.

Nu v-am zis ca tatal e disperat si din cauza asta s-a dus sa faca greva foamei la Bruxelles?
Reply With Quote
Vechi 02.03.2016, 19:59:04
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ahilpterodactil Vezi mesajul
Nu, Mihai, imi pare rau.

Dar de ce? E ceva acolo care sa nu fi fost deja pe lumea asta? Vreo noua lege (a lui Dumnezeu in lucruri, se intelege)?

Este acolo o apologie a pedepsei fizice aplicate adulților (în speță, este vorba despre pedeapsa cu biciuirea).
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

Reply With Quote
Vechi 02.03.2016, 20:02:37
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Dar familia de homosexuali care urmeaza sa-i adopte pe copiii lui Florin Barbu (daca Doamne fereste nu se intervine mai intens pentru ei) nu este considerata a fi o familie cu probleme. Ci e eligibila, dupa toate criteriile legii adoptiilor din UK.

Nu v-am zis ca tatal e disperat si din cauza asta s-a dus sa faca greva foamei la Bruxelles?
Deci avem următoarea situație: o lege aberantă susține dreptul "familiilor" homosexuale de a adopta copii.

Asta înseamnă că există o conspirație în sensul că unii copii sunt îndepărtați de la părinții biologici în scopul de a fi adoptați de familiile homosexuale ?

Reply With Quote
Vechi 02.03.2016, 20:04:08
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ahilpterodactil Vezi mesajul
Nu, Mihai, imi pare rau.
P.S. Heinlein este un clasic. Al literaturii SF, ce-i drept, dar un clasic în cel mai profund sens al cuvântului.

Reply With Quote
Vechi 02.03.2016, 20:13:47
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de aubergine Vezi mesajul
Nici una dintre variante nu este buna, aici sta tragedia acestor copii carora nu le este bine nici in familie cu atat mai rau intr-o familie de homosexuali.
Da, dar pana mai ieri ziceai ce bine e in tarile alea civilizate, unde copiii nu sunt batuti ca in inapoiata Romanie!
Sigur, ca da, acolo legea vegheaza strasnic sa nu fie vatamati corporal da' ii da direct in bratele homosexualilor care ii vatama sufleteste cu consecinte nebanuite pe termen lung si in vesnicie.

L-am intrebat si pe dl. MihaiG, dar n-a raspuns. Te intreb si pe tine, cum intelegi cuvintele astea ale lui Hristos in contextul acestui subiect?

"Nu vă temeți de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-l ucidă; temeți-vă mai curând de acela care poate și sufletul și trupul să le piardă în gheena" (Matei 10, 28)

Ce e mai grav? Vatamarea corporala (cu efecte doar in viata pamanteasca) sau vatamarea sufleteasca (cu efecte si in viata de dincolo de moarte).
Reply With Quote
Răspunde