Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.03.2016, 20:46:57
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ahilpterodactil Vezi mesajul
Nu, Mihai. Nu acesta e scopul!
Eventual, poate fi mijlocul... Pana la o limita, desigur.

P.S. Nu vreau sa te ispitesc cu o intrebare poate prea dificila, totusi iti pun una ajutatoare: cunosti multi oameni (poti sa te incluzi in lista) care nu au incasat niciodata o palma, un sut, o nuia, o curea? Eventual cateva injuraturi si alte ofense? Din alea despre care se spune ca au "efect traumatizant"...
Cunosti vreun om de isprava pe lumea asta (scriitor, medic, avocat, preot, sportiv, mecanic auto, bucatar, profesor, gradinar, psiholog - ce vrei tu) care sa fi trait mirobolizant intr-un clopot de sticla?
Tu si coleggii luptatori pentru "bine" vreti sa imprejmuiti cu legea tot ce misca in largul vietii omenesti? Adica, prin implicatie, vreti sa fixati in vocabular sensul unor termeni pentru a elimina definitiv alti termeni cum ar fi, de exmplu, ... iertare?
sa inteleg ca voiti o lume mai buna, ferm legalizata, in care sa nu mai fie nimic de iertat, nu-i asa? O lume, cum sa zic, aaaaaa.... perfecta?
Ioane, eu atâta pot să-ți spun: dintre persoanele pe care le cunosc, atâta cât cunosc despre ele, la acelea care au încasat mai multe palme, curele etc. consecințele negative se observă mai lesne decât la acelea care au încasat mai puține.

Mă opun cu tărie argumentației de genul "lasă că toți am luat o palmă și n-am murit din asta".

Aceia care au ajuns "oameni de ispravă" au făcut-o în ciuda faptului că au fost bătuți, nu datorită acestui fapt.

Am o întrebare: ai citit "Starship Troopers" de Robert Heinlein ?
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi
Reply With Quote
Vechi 02.03.2016, 20:52:27
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Ioane, eu atâta pot să-ți spun: dintre persoanele pe care le cunosc, atâta cât cunosc despre ele, la acelea care au încasat mai multe palme, curele etc. consecințele negative se observă mai lesne decât la acelea care au încasat mai puține.

Mă opun cu tărie argumentației de genul "lasă că toți am luat o palmă și n-am murit din asta".

Aceia care au ajuns "oameni de ispravă" au făcut-o în ciuda faptului că au fost bătuți, nu datorită acestui fapt.

Puteti sa ne spuneti cam care ar fi acele consecinte negative, intreb pentru ca nu stiu, nu am avut de-a face cu astfel de tratament.
Reply With Quote
Vechi 02.03.2016, 20:53:46
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

... din păcate...
Reply With Quote
Vechi 02.03.2016, 20:53:22
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Nu, Mihai, imi pare rau.
Eu abia prididesc cu clasicii...

Dar de ce? E ceva acolo care sa nu fi fost deja pe lumea asta? Vreo noua lege (a lui Dumnezeu in lucruri, se intelege)?
Reply With Quote
Vechi 02.03.2016, 20:59:04
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu, Mihai, imi pare rau.

Dar de ce? E ceva acolo care sa nu fi fost deja pe lumea asta? Vreo noua lege (a lui Dumnezeu in lucruri, se intelege)?

Este acolo o apologie a pedepsei fizice aplicate adulților (în speță, este vorba despre pedeapsa cu biciuirea).
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

Reply With Quote
Vechi 02.03.2016, 21:04:08
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu, Mihai, imi pare rau.
P.S. Heinlein este un clasic. Al literaturii SF, ce-i drept, dar un clasic în cel mai profund sens al cuvântului.

Reply With Quote
Vechi 02.03.2016, 20:54:58
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Citat:
... dintre persoanele pe care le cunosc, atâta cât cunosc despre ele, la acelea care au încasat mai multe palme, curele etc. consecințele negative se observă mai lesne decât la acelea care au încasat mai puține.
Mihai, ma faci sa zambesc, zau ...:)
Reply With Quote
Vechi 03.03.2016, 12:20:45
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:

Asta e opinia ta, subiectiva, oricum e greu sa vorbim de una subiectiva din moment ce pentru tine o palma la cateva luni e tot una cu bataie crunta zilnica.

Citat:
Ce facem, mai nou aducem fictiunea ca argument?
Vechi 03.03.2016, 12:24:01
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Mai ales ca mie cand am scris de Dl. Goe chiar mi-a spus ca aia e fictiune. Desi e mult mai buna decat asta cu infanteria si gandacii.
Reply With Quote
Vechi 03.03.2016, 20:22:17
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Asta e opinia ta, subiectiva, oricum e greu sa vorbim de una subiectiva din moment ce pentru tine o palma la cateva luni e tot una cu bataie crunta zilnica.

De acum inainte nu se vor mai aduce nici un fel de argumente in favoarea a ceea ce scriem, pentru ca oricum d-voastra nu le luati in seama, cel mai bine este sa citam din d-voastra ca argument, ce ziceti?
Reply With Quote
Răspunde