Citat:
În prealabil postat de Seraphim7
Stai un pic....Să nu tratăm istoria religiilor precum tratează sectele Biblia.Cand emiti o replică de genul:"cineva a vrut in mod voit paganizarea crestinismului",mie imi dai impresia ca tu nu ai văzut nici in poză tratate de istoria religiilor,dar măcar să fi citit un cuprins.Te-ai uitat la un trailer cu roxin,și nici măcar nu ai inteles tema abordată și acum vi și imi spui ca....1.Zvastica a fost venerata de toți dacii.2Atâta de smechera a fost zvastica asta ca au preulat-o creștinii,dar nu trebuia să o ia...3.Toate astea s-au întâmplat că cineva,atentie,in mod voit,asta e cea tare, a vrut să paganizez crestinismul.. No iată ,a short history of christianity,by ionel.Și asta nu e tot......Mai sunt si altele nu ionele?
|
Aici e vorba domnule de cultura generala a fiecarui crestin , care are in biblioteca s-a carti de Istorie , Simbolistica , etc.Si de citit am citit si carti despre Istoria Religiilor , multe si a lui Mircea Eliade si altele , si carti despre primii crestini , cum au citit sant sigur si altii. Ba da am inteles tema abordata la trailerul lui Roxin. Faptul ca Crucea dacica , ca daca-i zicem Zvastica pare mai nazist , este un simbol patrimonial gasit pe teritoriul intregii Europe , iar stramosii nostrii il aveau. Nu e o rusine. Si el s-a transmis , prin purtarea lui desigur de catre oameni , odata cu crestinismul ca simbol al vietii, al fertilitatii. Nu Zvastica a fost smechera ci oameni au fost . Si norma , ca cineva adica oameni la un anume timp au facut lucrul asta. Sa fie atat de greu pentru unii de inteles cuvintele respective daca sant adevarate, : Cu toate eforturile depuse , Biserica crestina nu sporea numeric , tocmai datorita faptului ca poporul, mai ales taranii nu putea adera la o religie(crestinismul) , care le cerea sa renunte la obiceiurile traditionale , mostenite din mosi-stramosi . Pentru a intra in gratiile multimii , si pentru a se putea raspandi, Biserica a fost nevoita sa faca concesii si compromisuri.Cea mai mica concesie de neinlaturat era sa potriveasca adevarurile pe care le propovaduia cu realitatea traditiei ,sa preia in ritualurile sale numeroase obiceiuri , practici si sarbatori pagane . Acelasi lucru este mentionat intr-o carte despre datinile stramosesti si crestineseti de un preot ortodox in 1924 care spune asa la pag 7 : biserica crestina a pastrat datinile si obiceiurile paganesti atat de inradacinate in viata poporului , cu haina religiunii crestine. Daca lucrurile astea s-au intamplat , desigur ca aia care au acceptat lucrurile astea treptat si bine sant morti demult,,,,,