Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.01.2016, 15:44:38
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ionel28 Vezi mesajul
Da le-am citit desigur asa cum le-au citit si altii.
Și ai nevoie de ochelari?

4. Nu postati de mai multe ori acelasi subiect
Nu postati acelasi subiect de mai multe ori. Abaterile de la aceste reguli vor atrage dupa sine stergerea subiectelor respective si poate duce si la banarea contului. http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3

De câte ori ai postat prostiile alea de documentare pe un singur topic? Dar pe mai multe topicuri?
Reply With Quote
Vechi 24.01.2016, 20:35:38
Ionel28 Ionel28 is offline
Banned

Data înregistrării: 11.12.2015
Locație: Targu-Mures
Religia: Ortodox
Question

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Și ai nevoie de ochelari?

4. Nu postati de mai multe ori acelasi subiect
Nu postati acelasi subiect de mai multe ori. Abaterile de la aceste reguli vor atrage dupa sine stergerea subiectelor respective si poate duce si la banarea contului. http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3

De câte ori ai postat prostiile alea de documentare pe un singur topic? Dar pe mai multe topicuri?
Poate ca am gresit , dar totusi explica-mi te rog ca eu nu pricep , ce intelegi tu sau de ce le spui ,,PROSTIILE ALEA DE DOCUMENTARE,, din moment ce ele sant documentare despre spiritualitatea stramosilor nostrii. Culturile care au existat pe teritoriul Romaniei. Afecteaza ele cumva ca mai sant si altele , Ortodoxia , sau care-i problema . Macar asa aflu prin raspunsul tau cum gandesti. Dar oricum cineva care numeste asa ceva ,,PROSTII,,,,,De fapt au mai spus pe acest forum despre unii autori de carti de cultura generala , istorici unii chiar preoti ca sant ,,neaveniti,, eretici , nestiutori etc.
Reply With Quote
Vechi 19.02.2016, 16:27:33
Banned

Cool

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu ionele, n-am intrebat daca este Fiul lui Dumnezeu ci daca este el insusi pe deplin Dumnezeu.

Este sau nu este Hristos Dumnezeu (Fiul)?
Da tu stii ce inseamna ,pe deplin Dumnezeu,, ca daca intrebi cred sute , dar nu sute ,zeci sa zicem de oameni in tara asta fiecare o sa zica altceva despre Hristos Iisus , daca este insusi pe deplin Dumnezeu.Lumea nu este inca lamurita daca ,,sufletul ,, omului merge sau nu in cer ,,si altele .
Reply With Quote
Vechi 19.02.2016, 23:05:49
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Ce balet face omul, doar ca sa nu raspunda la intrebare. :)
Reply With Quote
Vechi 20.02.2016, 00:01:13
pc-cutza pc-cutza is offline
Banned

Data înregistrării: 21.01.2016
Implicit

Face pentru ca îi este frica de judecată. Ca pe timpul lui Iisus. Dacă nu erai fariseu sau saducheu cam nasol. Crucea te paște.
Reply With Quote
Vechi 21.02.2016, 17:57:21
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Citat:
Nu au inteles nimic vad. Pai si normal sa nu aiba nici o legatura cu ,,crestinismul,, din moment ce ea era venerata cu mult timp inaintea crestinismului si chiar a iudaismului. Era clar un simbol solar. De ce crezi ca astazi ,exista atatea forme de cruci iar unele din ele sant exact ca cele pagane din trecut care erau purtate de soldati asirieni , sacerdoti babilonieni la gat , etc. Daca ea avea o singura forma sa zicem cand a fost Hristos rastignit , atunci e clar ca si azi ar trebui sa intalnim doar o singura forma indiferent din ce ar fii confectionata.
Apăi mai Ionele și eu am deviat mult pe forumul asta,dar niciodată nu m-am citat pe mine însumi.Cat despre fragnentul tau din documentarele lui roxin,slab te prezinți.Dar fiindcă vreau să fi iar catehumen la pragul ortodoxiei,îți spun doar să nu faci prozelitism lucrurilor pe care tocmai le-ai descoperit,mai bine stai,cugetă,analizează si abia după ce înțelegi emite.Îți spun asta fiindcă și eu am căzut in capcana pseudoenciclopedismului.
Vechi 25.02.2016, 00:25:06
Banned

Question

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
Apăi mai Ionele și eu am deviat mult pe forumul asta,dar niciodată nu m-am citat pe mine însumi.Cat despre fragnentul tau din documentarele lui roxin,slab te prezinți.Dar fiindcă vreau să fi iar catehumen la pragul ortodoxiei,îți spun doar să nu faci prozelitism lucrurilor pe care tocmai le-ai descoperit,mai bine stai,cugetă,analizează si abia după ce înțelegi emite.Îți spun asta fiindcă și eu am căzut in capcana pseudoenciclopedismului.
Nu este vorba despre nici un pseudoenciclopedism , astea majoritatea sant argumente clare existente azi oriunde in lume in toate cartile de cultura generala. Sigur ca sant si tampenii sau lucruri eronate peste tot , dar un crestin trebuie sa stie ce e adevarat si ce e fals. Si in documentarele lui Roxin , sau ale lui Dinu Costel Linca cu ,,Noi Aryanii , daci , sant majoritatea lucruri perfect adevarate despre stramosii nostrii , dar si aiureli. Documentarul lui Roxin cu Zvastica dacica este adevarat. A fost si este un simbol solar , antic , venerat de toata populatia daca , adica stramosii nostrii , iar la trecerea la crestinism , ea a fost preluata ca simbol al nemuririi , sau al vietii , deoarece era prea puternic venerata ca simbol , sa fie abandonata. Sigur ca nu trebuia sa se intample lucrul asta. S-a intamplat deoarece cineva a vrut in mod voit ,,paganizarea crestinismului,,. Si daca ar fii doar cu respectivul simbol solar , dar si altele.
Reply With Quote
Vechi 25.02.2016, 00:26:10
Banned

Smile

Citat:
În prealabil postat de pc-cutza Vezi mesajul
Face pentru ca îi este frica de judecată. Ca pe timpul lui Iisus. Dacă nu erai fariseu sau saducheu cam nasol. Crucea te paște.
Da , precis , mai citeste si tu pisicuta mica carti despre primii crestini si apoi mai vorbim,,,
Reply With Quote
Vechi 25.02.2016, 00:27:15
Banned

Smile

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Ce balet face omul, doar ca sa nu raspunda la intrebare. :)
Am raspuns la intrebare , asa cum a raspuns si Petru ,,Tu esti ,Hristosul , Fiul Dumnezeului celui viu,,,
Reply With Quote
Vechi 25.02.2016, 00:29:21
Banned

Cool

Citat:
Deci dupa tine este interzis a te uita pe Internet la documentare etc , simboluri ca nu cumva sa gasim doamne fereste ceva impotriva Ortodoxiei ca si credinta dreapta, si nu e bine. Atunci devenim eretici. Da ai dreptate sant si lucruri inutile , prostii , magie, ocultism , vrajotorie ,, ceea ce pentru un crestin desigur ca sant lucruri dezgustatoare.Dar nu aici e problema , ci teama unora , ca altii poate stiu mai mult decat ei , sau au aflat cate ceva . Si Vlad Tepes a zis in film preotului asa,,, Nu dragostea de Dumnezeu ii aduce pe oameni la Biserica , ci teama de chinurile iadului. Avea perfecta dreptate , starea spirituala de atunci a oamenilor se potriveste foarte bine cu ceea de azi.
Nu am cum sa stiu numai eu , deoarece si zvastica era tot o cruce . daca ii iei bratele in unghi , ramane o cruce cu brate egale , venerata la fel si de babilonieni si de asirieni cu mult inaintea aparitiei crestinismului.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Zeitgeist - Erori de Istoria si Filozofia Religiilor alexmatei Stiri, actualitati, anunturi 0 01.05.2012 19:36:50
Contra argument adus originilor Crestinismului in egiptul antic colaps Generalitati 37 11.05.2010 03:04:05
Proportiile religiilor pe glob luchian Generalitati 4 09.10.2009 15:32:51
100 de ani de istoria religiilor odin Generalitati 0 09.03.2007 18:47:32