![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
...de fapt Sf. Scriptura e o "completare"...a Sf.Traditii.Scriptura e doar o infima parte a Traditiei fixata in scris.Problema sectantilor e ca n-au Traditie si se bazeaza exclusiv pe Biblie dar... Biblia insasi e o picatura din Traditie si interpretarea ei se face in spiritul Traditiei ,nu dupa ureche(sau cum le sopteste cioara) cum o fac sectele.Biblia e un fruct care n-a aparut in aer, ci are un pom din care a crescut si s-a dezvoltat.
|
||||
|
||||
![]()
În plus, polemizând cu (neo)protestanții pe teme biblice e ca și când ai vorbi cu hoțul despre lucrul pe care ți l-a furat.
|
||||
|
||||
![]()
Dar de ce, Dragos, simti ca de la Luther incoace ai ramas fara Biblie, sau cum ?
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
|||
|
|||
![]()
Tare asta, de tot.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar ideea e ușor alta.
|
|||
|
|||
![]()
Deci daca tu ai sa zicem un produs al tau, traditional, mostenit din tata in fiu si vin niste hotomani intr-o zi si inunda piata cu falsuri sub acelasi nume, urland sus si tare ca de fapt tu esti farsorul, nu te simti pagubit cu nimic?
|
|||
|
|||
![]()
Chestia cu "Alin e protestant" e cea mai buna gluma de tip imbecil citita vreodata. Igore, eu zic sa te faci sef de secta si jester in acelasi timp, sa stii ca ai calitatile necesare. Insa nu mai polua lumea ortodoxa.
|
|
|||
|
|||
![]()
Hai ca acolo cu metaniile a nimerit-o. Si mie mi s-a parut ca nu prea face dupa ce am citit ce scrie.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Cu toții avem neputințe, dar haideți să rămânem la Sfintele Icoane, eventual la Sfinți.
Să ne ajute Dumnezeu să mărturisim. Avem nevoie unii de alții. Hristos în mijlocul nostru.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Trebuia să-l lasi pe dl. GMihai să transeze problema asta, în fond în Sfânta dânsilor Bibliotecă s-a comis fapta.
Nick-ul (CXXVIII), reprezintă a 128-a șansă acordată forumului ortodox de a dovedi că este și creștin. Adică dovedind toleranță chiar când opiniile sunt în dezacord. În definitiv e un forum de discuții, nu un zid la care sunt executați oamenii pentru ideile lor. |
|