![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Imaginea idilica se sfarseste cand unul dintre acesti frati moare in urma unei ...supradoze.Treptat, incep sa iasa la iveala toate necazurile acelora : una din fete avea un copil fara sa se fi casatorit/logodit, nemaifiind cu tatal copilului(asa cum spusese familiei), o alta era lesbiana, iar un alt frate, nu imi mai amintesc ce patise si el(oricum, nu ceva bun).E un film bun, merita vazut. Legatura cu discutia de fata: intr-o noapte, tatal a vazut intr-un pasaj subteran de metrou un tanar drogat.Amintindu-si de fiul sau, care sfarsise din aceeasi cauza , s-a apropiat de el.Tanarul i-a cerut bani.Era in sevraj, parca imi amintesc ca tremura.Tatal i-a dat, nu prea multi, cat sa isi cumpere ceva de mancare, insa care nu ii ajungeau de droguri.Nu mai stiu cum s-a intamplat, insa batranul, cred ca puternic afectat de scena, si-a scos pastilele de inima, simtindu-se rau, pe care insa le-a scapat langa tanar. Si asta m-a impresionat enorm: acela,nemultumit de suma primita, desi batranul i-a explicat ca era bolnav, le-a aruncat pe jos si le-a sfaramat.In urma altercatiei, care a urmat, i-a rupt acestuia si ochelarii de vedere. M-am gandit atunci: de ce cineva, care e pe cale sa fie ajutat, ar face rau celuilalt?Nu reuseam sa inteleg.Acum, ma gandesc ca e din cauza sevrajului.Un om aflat intr-o forma severa de sevraj(care poate aparea nu doar in lipsa unor substante, ci si in lipsa unor persoane importante in viata personala, a unor conditii de viata etc) se descarca pe ceilalti.Si poate e o reactie normala, in prima faza.E ca si cum ai manca o bucata de paine, in fata unui om infometat.Cum sa mai simta cineva recunostinta, care poate a fost privat/furat(in formele cele mai grave) de ce e mai important in viata(siguranta unui camin, dragostea unui parinte, copilaria, familia, demnitatea de a fi om etc), chiar si fata de cel care vrea sa il ajute mai tarziu?Mai ales cand acesta poate are o familie, o slujba stabila, o "plasa" de siguranta, pe care celalalt nu a avut-o niciodata. Last edited by alex190; 23.08.2015 at 23:17:58. |
|
|