Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.03.2015, 08:35:25
vasilescu65 vasilescu65 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.10.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar Vezi mesajul
Suferința creștină este calea tămăduirii și salvării omului.
Cum sa nu fie lumea plina de atei, cand le prezinti un astfel de crestinism? In plus, o astfel de afirmatie este o insulta adusa lui Hristos. Suferinta si jertfa lui au fost incomplete, pentru mantuirea noastra?

De suferinta avem parte pentru ca traim in lumea aceasta, plina de necaz si suferinta. " In lume veti avea necazuri; dar indrazniti, Eu am biruit lumea"(Ioan 16:33).
Dar, nu suferim pentru a fi mantuiti. Mantuirea este capatata prin credinta in jertfa mantuitoare a Domnului Iisus Hristos.

"Pentru ca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, incat a dat pe Fiul Lui, pentru ca oricine crede in El sa nu piara ci sa aiba viata vesnica" (Ioan 3:16)

Mantuirea prin suferinta este amagirea diavolului ca sa ratezi mantuirea.

Dumnezeu ne spune:
"Bucurati-va in nadejde" (Romani 12:12)
"Tot asa si voi, bucurati-va si bucurati-va impreuna cu mine" (Filipeni 2:18)
"Bucurati-va totdeuna in Domnul; iarasi zic bucurati-va"(Filipeni 4:4)
"Bucurati-va intotdeauna" (1 Tesaloniceni 5:16)

Crestinismul este caracterizat de increderea in Dumnezeu si bucuria pentru ceea ce El a facut pentru noi si a fagaduit ca va mai face.

Last edited by vasilescu65; 12.03.2015 at 08:39:46.
Reply With Quote
Vechi 12.03.2015, 09:16:25
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Toate la vremea lor, prietene.
Și fiecare să vorbească întemeiat în experiența proprie, mai întâi.
Reply With Quote
Vechi 12.03.2015, 10:56:42
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasilescu65 Vezi mesajul
Suferinta si jertfa lui au fost incomplete, pentru mantuirea noastra?
În primul rând, "lui" se scrie "Lui", atunci când vorbești de Dumnezeu.
Apoi, dacă El s-a jertfit, tu ai impresia că tre' s-o huzurești?
Reply With Quote
Vechi 12.03.2015, 11:07:35
vasileghircuta vasileghircuta is offline
Junior Member

Data înregistrării: 19.04.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Apoi, dacă El s-a jertfit, tu ai impresia că tre' s-o huzurești?
Gafa strică treaba
Reply With Quote
Vechi 12.03.2015, 12:55:35
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Ai dreptate. A fost o greseala.
Reply With Quote
Vechi 12.03.2015, 11:29:20
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
. Mantuirea este capatata prin credinta in jertfa mantuitoare a Domnului Iisus Hristos.
dar de fapte nu este nevoie? Apostolul Iacob te contrazice! Si demonii au credinta (poate chiar mai mare decat are omul) dar nu se mantuiesc
Reply With Quote
Vechi 12.03.2015, 13:02:23
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
dar de fapte nu este nevoie? Apostolul Iacob te contrazice! Si demonii au credinta (poate chiar mai mare decat are omul) dar nu se mantuiesc
Credinta se vede din faptele credintei. Unde vezi ca sunt contrazis de Apostolul Iacov?

Credinta demonilor este o simpla recunoastere a existentei si puterii lui Dumnezeu, ceea ce-i face sa se infioare. Credinta crestina este o deplina incredere, plina de nadejde, in fagaduintele lui Dumnezeu. Tu, unde te incadrezi? Crezi in fagaduintele lui Hristos (revenirea Sa, invierea mortilor si mostenirea vietii vesnice)? Sau, crezi in altfel de fagaduinte (ceva despre "loc cu verdeata" si altele asemanatoare)?
Reply With Quote
Vechi 12.03.2015, 13:08:13
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Credinta se vede din faptele credintei. Unde vezi ca sunt contrazis de Apostolul Iacov?
pentru ca ai pomenit doar de credinta, de fapte NIMIC

Citat:
Credinta demonilor este o simpla recunoastere a existentei si puterii lui Dumnezeu, ceea ce-i face sa se infioare. Credinta crestina este o deplina incredere, plina de nadejde, in fagaduintele lui Dumnezeu. Tu, unde te incadrezi? Crezi in fagaduintele lui Hristos (revenirea Sa, invierea mortilor si mostenirea vietii vesnice)? Sau, crezi in altfel de fagaduinte (ceva despre "loc cu verdeata" si altele asemanatoare)?
bineinteles ca eu cred in Dumnezeu si in fagaduintele Lui.Chestia cu "loc de verdeata""....la ce ai vrut sa te referi?
Reply With Quote
Vechi 12.03.2015, 20:32:03
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
bineinteles ca eu cred in Dumnezeu si in fagaduintele Lui.Chestia cu "loc de verdeata""....la ce ai vrut sa te referi?
Crezi in invierea mortilor, la venirea Domnului Iisus, pentru a mosteni viata vesnica? Sau, crezi in teoria sufletului nemuritor, care spune ca cel mort (fara trup, dar constient si plin de simtiri - la fel ca ingerii) se duce la Domnul ("la loc cu verdeata" - in unele interpretari)?

Ce reprezinta pentru tine fagaduintele Domnului Iisus (revenirea Sa, invierea mortilor si mostenirea vietii vesnice)? Reprezinta singura nadejde sau sunt fagaduinte de umplutura (nu sunt necesare - oricum cei morti ajung la Domnul, trimisi de biserica)?
Reply With Quote
Vechi 12.03.2015, 21:19:26
Barsaumas
Guest

Implicit

Aceleasi AZS-isme repetate ad infinitum. E clar ca azeseul este stultocratia perfecta. Cum poate cineva, capabil de logica, sa nu inteleaga cat de incoerenta e teoria anihilationista, e peste puterile mele de intelegere.
D-le Vasilescu, toate religiile lumii, de la samanism la iudaism, sustin si chiar demonstreaza existenta si imortalitatea sufletului. Toate. Cu exceptia voastra si a martorilor lui Ebola, din turnul de hartie al lui Russell.
Reply With Quote
Răspunde