![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Credinta demonilor este o simpla recunoastere a existentei si puterii lui Dumnezeu, ceea ce-i face sa se infioare. Credinta crestina este o deplina incredere, plina de nadejde, in fagaduintele lui Dumnezeu. Tu, unde te incadrezi? Crezi in fagaduintele lui Hristos (revenirea Sa, invierea mortilor si mostenirea vietii vesnice)? Sau, crezi in altfel de fagaduinte (ceva despre "loc cu verdeata" si altele asemanatoare)? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce reprezinta pentru tine fagaduintele Domnului Iisus (revenirea Sa, invierea mortilor si mostenirea vietii vesnice)? Reprezinta singura nadejde sau sunt fagaduinte de umplutura (nu sunt necesare - oricum cei morti ajung la Domnul, trimisi de biserica)? |
|
|||
|
|||
![]()
Aceleasi AZS-isme repetate ad infinitum. E clar ca azeseul este stultocratia perfecta. Cum poate cineva, capabil de logica, sa nu inteleaga cat de incoerenta e teoria anihilationista, e peste puterile mele de intelegere.
D-le Vasilescu, toate religiile lumii, de la samanism la iudaism, sustin si chiar demonstreaza existenta si imortalitatea sufletului. Toate. Cu exceptia voastra si a martorilor lui Ebola, din turnul de hartie al lui Russell. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In Sfanta Scriptura nu exista expresia "suflet nemuritor". Scriptura spune deslusit (cu subiect si predicat) ca sufletul moare (ex: Ezechiel 18: 4 si 20). P.S. Cum se potriveste teoria sufeltului nemuritor (adica, omul aproape in intregime - fara ambalaj) care merge la Domnul, cu fagaduinta Domnului ca se va intoarce sa-i invie pe cei morti si sa-i ia cu El? Nu se potrivesc deloc. Trebuie sa alegi: ori Il crezi pe Domnul si Scriptura, ori crezi in filozofiile lumesti si invataturi pagane. Vezi Ioan 14:1-3 si 1 Tesaloniceni 4:13-18 - unde apostolul Pavel explica limpede cum este cu cei morti. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Normal că sufletul e nemuritor, conștient, plin de simțiri. Îți dau versete? Am câteva duzini. Dar să le și crezi, păcătosule :) "La loc cu verdeață", e o exprimare simbolică, cum și Dumnezeu a ales Sfintele Icoanele ca în mod simbolic să-L reprezinte pe El, dar El e viu în ele. Cum "loc cu verdeață și loc cu odihnă", e viu și adevărat acel loc. Cum în toiagul lui Moise și a lui Aaron, Dumnezeu a fost viu și adevărat. Cum în părul lui Samson, Dumnezeu a fost viu și adevărat. Cum în Chivotul Legii și între cei doi heruvimi de aur, Dumnezeu a fost viu și adevărat acolo. Cum în hainele Mântuitorului, întreaga Sfântă Treime era vie și adevărată, și deși mulți se atingeau de ea, de haină, doar femeia cu scurgere de 14 ani, s-a vindecat, fiindcă avea credință, dar culmea în cei 14 ani cât se tot ruga, nu s-a vindecat, doar când s-a atins de haina Mântuitorului. În umbra Sfinților Apostoli, era Dumnezeu viu și adevărat, și umbra lor când trecea vindeca pe mulți, pe cei care credeau. Da, era Dumnezeu în umbră. Păi nu era și lângă umbră? Ei, uite că nu era lângă umbră, doar în umbră. Culmea și Dumnezeu, nu? Vrea numai prin obiecte și simboluri, să facă treabă, nu? Prin cele care aparțin cuiva, sfinților Lui. Doamne iartă-mă. De aceea Sfintele Icoane sunt făcătoare de minuni. Oh, vai de voi de toți rătăciții. Mânca-v-ar Raiul, de fii risipitori... Ce milă mi-e de voi, dar înafară de rugăciune și cuvânt, altceva n-am ce să fac... Iertare dacă am smintit.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
P.S. Astept verset (macar unul), nu interpretari ale versetelor. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ia de-aici, să ai: :) 1. "Iar dacă nădăjduim în Hristos numai în viața aceasta, suntem mai de plâns decât toți oamenii." - I Corinteni 15, 19 Na ia spune, e nemuritor sufletul sau nu? Te las pe tine să tâlcuiești acest Cuvânt, să văd până unde te duce vrăjmașul întunecat. Dar sunt cu ochii pe tine. 2. Săracul Lazăr în Sânul lui Avraam, și bogatul nemilostiv, în Iad. Știi pasajul din Biblie, ți-l mai dau? Știi dialogul lui îngerul, nu? Te las pe tine să tâlcuiești și acest Cuvânt, să vedem până unde te poartă întunecatul. 3. Când Hristos se coboară la iad, nu? Știi, pasajul, nu? Ce face la iad? Sunt sufletele nemuritoare sau nu sunt? Hai spune-ne tu cum și de unde și cât și mai eu știu ce ai prin căpșor... 4. "Iar Pavel, coborându-se, s-a plecat peste el și, luându-l în brațe, a zis: Nu vă tulburați, căci sufletul lui este în el." - Fapt. Apost. 20, 10. Ce face sufletul când pleacă din el? Moare? Nu e nemuritor sufletul? Hai tâlcuiește tu și acest verset... 5. La vuietul căderii lui am făcut să se cutremure neamurile, când l-am prăbușit în locuința morților, la cei ce se coborâseră în mormânt - Iezechiel 31, 16 Cum stă treaba? E muritor sufletul sau nu e? 6. Pentru aceasta, bucurați-vă ceruri și cei ce locuiți în ele. Vai vouă, pământule și mare, fiindcă diavolul a coborât la voi având mânie mare, căci știe că timpul lui e scurt. - Apocalipsa 12, 12. Păi dacă cerurile sunt locuite, cine le locuiește? E sufletul nemuritor sau nu e? Ia luminează-ne, frate Vasilescu, că eu Igor_Paslusnik, sunt prost ca noaptea, sunt prost grămadă, butuc, folomoc pe jos de prost ce sunt. 7. "în latura cea de dedesubt a pământului, împreună cu fiii oamenilor, care s-au coborât în mormânt. În ziua aceea, când s-a coborât el în locuința morților, în semn de jale, am închis peste el adâncul; Și aceștia s-au coborât cu el în locuința morților la cei uciși de sabie, care erau brațul lui și trăiau în umbra lui, printre neamuri" - Iezechiel 51, 14-17. E muritor sau nemuritor sufletul ? Of, că tare curios sunt... 8. Și am văzut și am auzit glas de îngeri mulți, de jur împrejurul tronului și al ființelor și al bătrânilor, și era numărul lor zeci de mii de zeci de mii și mii de mii, zicând cu glas mare: Vrednic este Mielul cel înjunghiat ca să ia puterea și bogăția și înțelepciunea și tăria și cinstea și slava și binecuvântarea. - Apocalipsa 5, 11-12 Deci, frățior, spune: cine sunt ființele, și mai ales cine sunt bătrânii, cine sunt acei zeci de mii? E muritor sau nemuritor sufletul ? 9. "Dacă vreun suflet va alerga la cei ce cheamă morții și la vrăjitorii" - Levitic 20, 6 Deci dacă morții pot fi chemați, e sufletul muritor sau nemuritor ? Că eu îs tare prost, spune-mi tu. 10. "Iată că va pieri acela al cărui suflet nu este pe calea cea dreaptă, iar dreptul din credință va fi viu!" - Avacum 2, 4 Va fi viu doar pe pământ? În viața de apoi nu va mai fi viu dreptul ? Și pieirea acelui suflet nedrept, e doar aici, nu? În viața asta? Păi atunci ce pieire mai îi? 11. "spre pomenirea necredinciosului suflet al femeii lui Lot." - Înțelepciunea lui Solomon 10, 7 Hai că asta nu încurajează numai Parastasele, din Ortodoxie, dar ia spune-mi de ce are nevoie un suflet să fie pomenit, dacă sufletul e muritor ? 12. "Precum și este scris: "Făcutu-s-a omul cel dintâi, Adam, cu suflet viu;" - I Corinteni 15, 45 Serios? Suflet viu, auzi acolo. Doamne, cât îs de prost, că nu știu cum e posibil sufletul lui Adam să fie viu? Și clar Adam acum e mort, nu mai are suflet viu... Eee... în eteeeer... Depaaarte... Vuuum... :) Hai că ți-am dat deja o duzină de versete. Cu curaj, frățior ! Doamne miluiește ! Slavă Ție Doamne !
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este o uraciune ceea ce faci tu. O sa comentez doar primele doua texte (ca sa vezi ce intelegere deplasata dai invataturilor Scripturii - desi totul e clar si simplu daca citesti in context). Citat:
Trebuie sa fii cat se poate de fals, ca sa iei o invatatura crestina despre INVIERE si sa o aduci ca argument pentru o teorie pagana (cea a sufletului nemuritor). Citat:
Nu crezi ca era mai bine sa te concentrezi pe invatatura data de Hristos in parabola (" daca nu vor crede in Moise si prooroci, pot sa invie si mortii ca tot nu vor crede"). Nu ma mai obosesc sa comentez celelalte uraciuni (strambarea adevarului spus de Scriptura, pentru a iesi o teorie pagana). Daca totusi insisti, te rog, deschide un alt topic dedicat subiectului despre suflet. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ia uite ce frumos zice Sf. Scriptura: Citat:
s-a mutat de la moarte la viață. De cand e valabila aceasta promisiune dupa "teologia" voastra? Abia la Inviere sau din momentul in care omul a venit la credinta? Pana atunci omul este mort? Hai sa te ajut nitel: Citat:
Ei, deci cum moare sufletul prin pacat? Deci despre ce moarte se vorbeste la Iezechel cap. 18? E vorba de moarte fizica? Asa ca arata altfel Biblia si viata vesnica, cand nu o citesti cu ochelari de adventist?
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 13.03.2015 at 16:04:17. |
|