![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Daca dai un "search" in Noul Testament vei gasi zeci de locuri (cca 80) unde apare, aproape obsesiv, expresia "este scris". Asta arata preocuparea Domnului Iisus si a apostolilor de a veni cu argumente din Scriptura. Trebuie ca si noi sa cercetam si sa cunoastem foarte bine Cuvantul lui Dumnezeu. Altfel, vom veni cu argumente de genul: "asa se face", "asa am mostenit", "asa a zis parintele cutare","nu este treaba mea sa stiu", etc. Adica, argumente de ignoranti foarte usor de inselat. 3. Ce numesti tu ape adanci? Te referi la amagirea diabolica conform careia nu este bine sa cercetezi Scriptura, ca te poti sminti? Avem in Scriptura invataturile Domnului Iisus si ale apostolilor adresate norodului (oamenilor simpli- la fel ca noi). Doar cateva invataturi sunt mai greu de inteles. Dar, pe ansamblu, invataturile Scripturii sunt pentru noi. |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Sau tu in viata de apoi nici macar la nivelul lui Adam nu te vei plasa? Citat:
Dar sa nu uitam ca mai erau doua categorii f. preocupate cu studiul Scripturii. Te las pe tine sa ghicesti care sunt alea. Citat:
Asta de ce, ca sa va umflati in pene ca sunteti "dupa Scriptura" si sa nu va prindeti ca de fapt urmati traditia lui Luther & Co? Citat:
Unele invataturi da, dar cele pe care se bazeaza ideile de genul ca sunteti "confesiune crestina" nu exista in Scriptura. Cred ca asta spune destule.